בשיתוף אסם נסטלה
ארוחת ערב משפחתית היא הזמן המיוחד של כולנו לשבת ביחד, כל המשפחה, ולשוחח על היום שהיה. זה גם זמן מצוין לחשוף את הילדים למאכלים ומוצרים חדשים, צבעוניות עשירה, מרקמים ומגוון מנות. הדר וליבי הגיעו אל האולפן של פרויקט "מתכון לחיים טובים", המשותף ל"ידיעות אחרונות", ynet ואסם נסטלה, כדי לבשל יחד עם רון יוחננוב, שף, בלוגר ומנחה סדנאות, ואורלי פיינה, דיאטנית קלינית ומנהלת תחום תזונה באסם נסטלה.
יחד הם הכינו לזניה שמכינים בסיר אחד - פטנט שהופך את המנה למהירה וקלה וגם מאוזנת. כשמכינים סיר שכולו מנה שלמה, הסבירה פיינה, צריך לשים לב לאיזון הנכון במרכיבים. צלחת מאוזנת מורכבת, בדרך כלל, מ-1/2 עד 1/3 ירקות, ופחמימות וחלבונים ביחסים שווים.
במהלך ההכנה סיפרו ליבי והדר על הארוחות המשפחתיות שמתרחשות בעיקר בסופי שבוע ולעיתים גם במהלך השבוע. רוצים להכין יחד לזניה בסיר אחד? להלן המתכון:
לזניה בסיר אחד
המרכיבים (לסיר 28):
2-3 כפות שמן זית
2 שיני שום, כתושות
1/2 כוס סלרי, חתוך לקוביות קטנות
1/2 כוס פלפלים, חתוכים לקוביות קטנות
1/2 כוס קישואים, חתוכים לקוביות קטנות
בצל קטן, קצוץ (לא חובה)
2 כפיות פטרוזיליה קצוצה
400 גרם רוטב עגבניות
מלח / פלפל שחור
חצי חבילת דפי לזניה, שבורים לחתיכות גסות
300 גרם תחליף בשר טחון מן הצומח
1/2 1 ליטר מים
אופן ההכנה:
- מחממים שמן במחבת עמוקה ורחבה, מזהיבים את הבצל.
- מוסיפים סלרי, פלפלים קישואים ומטגנים עד לריכוך.
- מוספים שום כתוש, פטרוזיליה קצוצה ומערבבים.
- מוסיפים את הטחון מן הצומח ומערבבים.
- מוסיפים את רוטב העגבניות ומערבבים.
- מוסיפים מים עד לכיסוי, מכסים ונותנים להכל להתבשל עד לריכוך.
- מוספים את עלי הלזניה השבורים ומערבבים היטב.
- חשוב שכל עלה לזניה יעטף ברוטב.
- מבשלים 5 דקות על להבה גבוהה ומנמיכים את הלהבה.
- מבשלים עוד כחצי שעה.
בשיתוף אסם נסטלה
פורסם לראשונה: 08:00, 22.04.21