שני מקרים נדירים של לידת אצבעות מרובות: רופאי המרכז הרפואי וולפסון ניתחו לאחרונה פעוטה כבת שנתיים מתל אביב, כשבכל כף רגל שלה התפתחו 7 אצבעות. בקרוב תנותח תינוקת נוספת שנולדה עם 8 אצבעות בכף הרגל.
במקרה הראשון, הופנתה התינוקת לבית החולים וולפסון כשבכל אחת מכפות רגליה 7 אצבעות, כלומר שתי בהונות נוספות שהתפתחו במלואן כולל עצמות הבהונות. בסריקות ההריון האצבעות העודפות לא נצפו, והפעוטה לא סבלה מבעיות רפואיות נוספות, כך שהמקרה אינו חלק מתסמונת כלשהי.
"בוהן עודפת ניתן לראות בכשבע מתוך כל אלף לידות", מסביר ד"ר מנחם זינגר, מנהל מחלקת אורתופדיית ילדים בוולפסון, "כך שאין מדובר באירוע נדיר, אולם צבר המקרים הפעם הוא בהחלט יוצא דופן, כאשר תינוקת נולדת עם שבע אצבעות בכל כף רגל, ותינוקת נוספת עם שמונה אצבעות בכף רגל אחת".
הפעוטה הועברה לחדר ניתוח, שם החל ההליך הכירורגי להסרת שתי האצבעות העודפות מכל כף רגל: הניתוח נמשך כשעתיים, וכלל אורתופדים, מרדימים, צוות סיעוד וטכנאים. במהלך הניתוח נכרתו האצבעות הנותרות, תחת הנחיה של צילומי רנטגן לאורך הניתוח. לאחר הסרת האצבעות העודפות והעצמות, כוסתה כל כף רגל בעור שנותר, כך שבכל כף רגל נותרו שתי צלקות קטנות.
לאחר אשפוז בן כיומיים, שוחררה הפעוטה לביתה, ולאחר שיקום קצר היא צפויה להמשיך בהתפתחות רגילה, ללא כל הגבלות.
כאמור, מקרה נוסף הוא של תינוקת בת שמונה חודשים, תושבת הצפון, שמיועדת לעבור ניתוח דומה בקרוב: "לרוב מקרים כאלה מנתחים רק לקראת גיל שנתיים כשמבנה כף הרגל הושלם", מסביר ד"ר זינגר, "גם הפעם אנחנו צופים לתוצאות מצוינות, ולתינוקת לא צפויה הגבלה בהמשך חייה, למעט צלקת קטנה. ניתוח כזה מתבצע גם באנשים מבוגרים, ואין מבחינתנו הגבלת גיל".
אצבע עודפת היא אחד הפחדים המרכזיים של הורים לעתיד, בזמן סקירת האולטרסאונד במהלך ההיריון. אבל ד"ר זינגר מרגיע: "אין סיבה להפסיק היריון בשל אצבע עודפת. תוצאות הניתוחים מוצלחות מאוד במרבית המקרים, הניתוח פשוט יחסית ובטוח, ולילד לא צפויות הגבלות כלשהן במהלך חייו".