בשיתוף אסם נסטלה
בימוי: אסף אושי | צילום: מתן טורקיה ואסף מגל | הפקה: ניצן כהן | כתבת: מור גורן
זו כבר הפכה למסורת של ממש: מזה 20 שנה, לקראת חגי תשרי, עובדי אסם נסטלה משתפים פעולה עם ארגון "לתת" כדי להבטיח שכולם יוכלו לחגוג אותם עם שולחן מלא בכל טוב. העובדים, שרבים מהם מתנדבים למען החברה הישראלית לאורך כל השנה במסגרת שעות העבודה, נפגשו במרלוג אסם נסטלה בשוהם וארזו אלפי מארזי מזון שיחולקו למשפחות נזקקות על ידי ארגון לתת, והם לא היו לבד: יונית צוקרמן, בלוגרית ומחברת הספר "מלכת המטבח", רון יוחננוב, בלוגר ומנחה סדנאות בישול וקובי אדרי, יותר תוכן קולינרי, הגיעו לעשות שמח בבטן ובלב ולסייע באריזות.
20 שנות נתינה
המיזם המרגש הזה, שמהווה חלק בלתי נפרד מהפעילות של אסם נסטלה לקידום הביטחון התזונתי, חוגג השנה 20 של הירתמות למען החלש. השנה, זה היה שמח מתמיד - כשהעובדים, משפחותיהם, אנשי ארגון ״לתת״ ויונית, רון וקובי נרתמו כדי להפוך את היום הזה למיוחד באמת. אבי בן אסאייג, מנכ״ל קבוצת אסם נסטלה: ״מאושר לראות כאן את כל עובדות ועובדי אסם נסטלה יחד עם ילדיהם אורזים אריזות סיוע יחד עם נציגי ארגון ׳לתת׳ זו השנה ה-20 ברציפות״.
״יאבלולו שמבלולו, איזה אלופים!״
אז מה אפשר לעשות עם מארזי המזון? רון, יונית וקובי הכינו מנות בעזרת מוצרי המארזים והביאו אותם למרלוג, כדי לפנק את העובדים ולהזכיר לנו שלכולם מגיע ליהנות מאוכל טעים בחגים. קובי הכין ספגטי בולונז עם תחליף בשר מן הצומח של ״טבעול״, רון יוחננוב הגיע עם נודלס בסיר אחד ויונית צוקרמן הכינה קוסקוס עם דלעת מקורמלת.
אבל האוכל הוא לא העיקר, אלא הנתינה. לורין דדון, מנהלת sourcing במחלקת הגיוס באסם נסטלה: ״זאת השנה השנייה שאני עושה את זה. לדעת שאני נמצאת בכזו חברה מדהימה שתמיד תורמת לקהילה זה מהמם״. לעובדת לין שירן, שהגיעה להתנדב בפעם הראשונה, מדובר ביום לא פחות מרגש: "מושלם, זו מצווה ענקית".
אז מה היה לנו? המון מארזי מזון שיגיעו לבתים שזקוקים להם, אוכל טעים, מוזיקה שמחה ואווירה של נתינה ותרומה לקהילה. בסופו של דבר, גם לעובדי אסם נסטלה ברור מדוע התכנסו כאן - וזה לא רק בשביל החוויה. אביתר שאול, מנהל מרלוג ״אסם נסטלה״, מסכם: ״המטרה היא שבסוף לכל אחד יהיה חג שמח ושאנשים יוכלו לחגוג את החג בכיף בלי דאגות״. חג שמח!
בשיתוף אסם נסטלה
פורסם לראשונה: 18:12, 03.09.23