האישה הראשונה בראש ועדת הסל: משרד הבריאות עומלים בימים אלו על הרכבת רשימת חברי ועדת סל התרופות לשנת 2023, שתפורסם בקרוב, ול-ynet נודע כי המועמדת המובילה לעמוד השנה בראש הוועדה היא פרופ' דינה בן יהודה, מנהלת אגף המטולוגיה בבית החולים הדסה ודקנית בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה, שכיהנה בעבר כחברה בוועדת הסל.
אם תקבל את המינוי, בן יהודה תהיה האישה הראשונה בתפקיד. גם כשמונתה ב-2017 לתפקיד דקנית בית הספר לרפואה - היא הייתה לאישה הראשונה בתפקיד זה. פרופ' בן יהודה סירבה להתייחס לנושא אך גורמים במשרד הבריאות אישרו כי היא אכן מועמדת מובילה לתפקיד.
בן יהודה התמחתה בעבר ברפואה פנימית ובהמטולוגיה במרכז רפואי הדסה. לאחר שהות בניו יורק, חזרה ארצה והקימה מעבדת מחקר לפיתוח בדיקות מולקולריות לאבחון מחלות המטולוגיות ממאירות. בשנת 1997 מונתה לפרופסור באוניברסיטה העברית, ב-2002 מונתה למנהלת המחלקה להמטולוגיה בבית החולים הדסה, וב-2006 מונתה לראש המערך ההמטולוגי של בית החולים. בשנת 2017, כאמור, מונתה לדקנית הפקולטה לרפואה באוניברסיטה העברית.
ועדת הסל - יש כבר המלצות לתרופות אונקולוגיות
התקציב השנתי של סל הבריאות אינו צפוי להשתנות ויעמוד על 550 מיליון שקל. אתמול פורסמה לראשונה ב-ynet רשימת ההמלצות של הרופאים האונקולוגיים לתרופות והטיפולים החדשים לקראת תחילת דיוני הסל. אלו הן התרופות המרכזיות שעליהן ממליץ האיגוד הישראלי לאונוקלוגיה ורדיותרפיה:
- אבירטרון - טיפול מונע בסרטן הערמונית.
- ניבולומב - ניתנת יחד עם כימותרפיה לפני ניתוח במטופלים עם סרטן ריאה.
- פמברוליזומאב - לכימותרפיה קדם-ניתוחית.
- אבמציקליב - כתוספת לטיפול הורמונלי מונע בחולות סרטן.
- ססיטוזומאב- לטיפול בחולות עם סרטן שד.
- פמברוליזומאב - לטיפול בחולות עם סרטן צוואר הרחם גרורתי או חוזר בקו הראשון.
- אנפורטומאב - לטיפול עם סרטן אורותליאלי גרורתי אשר התקדמו לאחר טיפול כימותרפי מבוסס פלטינום וטיפול באימונותרפיה.
- סוטורסיב - בחולי סרטן ריאה מסוג שאינו תאים קטנים הנושאים את המוטציה KRAS G12C.
- דורבהלומאב - לטיפול בסרטן ריאה מפושט עם תאים קטנים.
- טבנטפוספ - לטיפול בחולים עם מלנומה של גלגל העין.
- אולפריב - לטיפול בסרטן ערמונית גרורתי.
"על מנת לשמר את מקומנו כמדינה מובילה בטיפול בסרטן, עלינו להישאר בחזית באימוץ טיפולים חדשים לקבוצת מחלות אלו", צוין בפתח רשימת ההמלצות ששוגרה למשרד הבריאות, לקראת תחילת הדיונים. "המטרה העיקרית של הטיפולים האונקולוגיים הינה להגביר את שיעור החולים המחלימים מסרטן. טיפולים אלו מוגבלים בזמן ויכולים להחזיר מטופלים למעגל החיים, העבודה והמשפחה לשנים רבות. מסיבה זו מצאנו לנכון לדרג במקומות גבוהים טיפולים מסוג זה", ציינו באיגוד.