מחקר חדש שנערך בבריטניה מצא שהסיכון לסוכרת וללחץ דם גבוה בגיל מבוגר נמוך משמעותית אצל אנשים שקיבלו תזונה דלת סוכר כשהיו תינוקות. לפי המחקר, שהתפרסם בכתב העת Science, התקופה הקריטית ביותר לתזונה בריאה היא במהלך 1,000 הימים הראשונים של החיים - ואפילו כשהתינוק ברחם אמו.
החוקרים מצאו שהגבלת צריכת הסוכר לרמות המומלצות בהנחיות התזונה בגיל הרך נקשרה לירידה של 35% בשיעורי סוכרת מסוג 2 בגיל העמידה וירידה של 20% בלחץ דם גבוה. כמו כן, מהמחקר עלה כי תזונה דלת סוכר עיכבה הופעת מחלות כרוניות. כך למשל, סוכרת הופיעה ארבע שנים מאוחר יותר ולחץ דם גבוה הופיע שנתיים מאוחר יותר, בקרב אנשים שצרכו מעט סוכר בתחילת החיים בהשוואה לאלו שצרכו סוכרים רבים יותר.
החוקרים התבססו על מאגר נתונים בריטי, ובחנו את המצב הבריאותי של 60 אלף אזרחים, שצרכו רמות סוכר שונות במהלך ילדותם. 38 אלף מאותם אזרחים נולדו וגדלו במהלך התקופה של מלחמת העולם השנייה, אז הייתה הקצבה של סוכר בבריטניה שעמדה על 40 גרם. יתר הנבדקים היו כאלה שנולדו בתקופה שלאחר המלחמה, אז ההקצבה הסתיימה והצריכה הוכפלה ל-80 גרם.
"חשיפה לסביבה דלת סוכר יחסית ברחם ובילדות המוקדמת מפחיתה משמעותית את הסיכון לסוכרת וליתר לחץ דם עשורים מאוחר יותר, וכן מעכבת את הופעתן", אמרה טדיה גרצ'נר, מאוניברסיטת דרום קליפורניה בלוס אנג'לס. פרופ' קית' גודפרי, מאוניברסיטת סאות'המפטון, הוסיף כי "זו עדות חדשה משכנעת, המספקת תמיכה נוספת לכך שהפחתת החשיפה של העובר והתינוק הנולד לסוכר בעלת יתרונות מתמשכים".