משרד הבריאות פרסם הערב (יום ה') את ההנחיות לחיסון נגד תתי הזנים החדשים של קורונה בישראל. בשלב הראשון, לאחר חג הסוכות, יקבלו עדיפות אנשים בקבוצת סיכון לתחלואה קשה מהנגיף בני 12 ומעלה, ללא קשר לסוג החיסון או למספר המנות שניתנו בעבר. לאחר מכן, וכשיגיע מלאי חיסונים נוסף, יורחבו האוכלוסיות שיוכלו להתחסן. החיסונים שיגיעו לישראל הם מתוצרת חברת מודרנה ומאושרים על-ידי ה-FDA.
משרד הבריאות ממליץ על קבלת החיסון לכלל האוכלוסייה ובעיקר למטופלים הסובלים מדיכוי חיסוני מכל סיבה שהיא. בהנחיות שהופצו לקופות החולים על התוויות החיסון נגד תתי הזנים החדשים של וריאנט האומיקרון, נאמר כי "משרד הבריאות עוקב כל העת אחר מגמות התחלואה של הקורונה. נכון לרגע זה, ניכרת בישראל עליה מתונה במספר החולים המאושפזים, רובה מורכבת מחולים קלים, אך קיימת גם עלייה מתונה במספר החולים במצב קשה וכן עלייה מתונה מאוד בתמותה מהנגיף".
עוד בנושא זה:
בישראל וגם בעולם יש כמה זנים שגורמים לתחלואה, כאשר הווריאנטים הדומיננטיים בישראל הם תתי זנים של האומיקרון. משרד הבריאות ממליץ למטופלים הסובלים מדיכוי חיסוני מכל סיבה שהיא להתחסן נגד נגיף הקורונה.
משרד הבריאות ממליץ לקבל את מנת הדחף בחודשי הסתיו, ככל האפשר במקביל לקבלת חיסוני השפעת. בהמשך וכאשר יגיעו משלוחי חיסונים נוספים, יורחבו האוכלוסיות שיוכלו להתחסן תחת עיקרי ההנחיות הבאות:
- החיסונים מאושרים לכלל האוכלוסייה מגיל 6 חודשים ומעלה ללא קשר למספר המנות שניתנו בעבר.
- ניתן לקבל את החיסון נגד קורונה במקביל לתרכיבים אחרים, לרבות חיסון נגד שפעת או בכל מרווח זמנים בין החיסונים, למעט חיסון נגד אבעבועות הקוף שמומלץ לשקול מרווח של ארבעה שבועות בין התרכיבים, בייחוד במתבגרים ובגברים צעירים.
- נשים הרות יכולות להתחסן נגד הקורונה בכל שלבי ההיריון וכן, להתחסן במקביל בתרכיבים מומלצים לנשים הרות כגון חיסון נגד שעלת או נגד שפעת, בכל מרווח זמנים בין החיסונים. בנוסף, ניתן לחסן נשים מניקות ונשים המתכננות היריון, זאת על פי ההנחיות.