ראשי בתי הספר לרפואה במוסדות להשכלה גבוהה הודיעו הבוקר (יום ב') על שינויים נוספים בקבלת מילואימניקים ללימודי רפואה במסלול הארבע-שנתי לבוגרי תארים ראשונים מחוגי המדעים המדויקים ומדעי החיים. ההחלטות תקפות למי ששירתו לפחות 30 ימי מילואים בין התאריכים 1 בינואר 2024 ל-1 ביוני ושאינם יכולים להתכונן לקראת כל בחינות הכניסה.
על פי ההחלטה, גם בחודש אוגוסט יתאפשר למילואמניקים להיבחן במבחן הידע המהווה תנאי קבלה ללימודים ומכאן שתתאפשר גם קבלה מאוחרת ללימודים. בנוסף, מי שלא יוכל לגשת לאותו מבחן, יוכל להתקבל ללימודי הרפואה על בסיס ציון 80 ומעלה בקורסי הליבה מהתואר הראשון ובהם ביוכימיה, ביולוגיה של התא, גנטיקה וקורסים נוספים.
יש לציין כי הקבלה תיעשה במקביל ליתר התנאים ובהם מבדקי אישיות וריאיונות קבלה. עד עשרה אחוזים מכל המילואימניקים שיתקבלו יוכלו לדלג על מבחן הידע. חידוש נוסף במתווה הנוכחי הוא באשר לבנות ולבני הזוג של המשרתים והמשרתות במילואים, ובתנאי שיש להם ילדים עד גיל 13. גם הם יוכלו להיבחן בחודש אוגוסט.
זו לא הפעם הראשונה שבה מתבצעות התאמות למשרתי המילואים המעוניינים ללמוד רפואה מאז תחילת המלחמה. בחודש דצמבר האחרון הוחלט כי בתי הספר לרפואה בישראל ינמיכו את רף הקבלה ללימודים במאמץ לגייס עוד כ-150 סטודנטים מחו"ל שמגויסים בצו 8 או כאלו שנרשמו ללימודים בארץ - ופספסו את הרף. כך למשל, מועמדים לשנה א', שפספסו את רף הקבלה, יזדקקו לציון 650 בפסיכומטרי במקום 700. נציין שבשגרה מתקבלים בישראל ללימודי רפואה עם פסיכומטרי של 730 לפחות - זאת בשל הביקוש הרב ללימודים אלו והמחסור במוסדות הלימוד. הרף החדש נקבע בשלב זה לשנה זו בלבד.
מועמדים לשנה ד' נזקקו עד כה לפסיכומטרי 680 וגם לציון ממוצע של 80 בתואר (תארים שכוללים קורסי יסוד במדעי החיים). רף הפסיכומטרי ירד ל-650 ודי בממוצע של 80 בתואר גם בלי הציון הזה בפסיכומטרי.
ראשי בתי הספר לרפואה הסכימו לתנאים הללו לאחר לחצים שהופעלו עליהם מצד משרד הבריאות. בחודש נובמבר, כחודש לאחר תחילת המלחמה, שיגר סגן הדקאן בפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל אביב, פרופ' רוני מימון, מכתב להנהלת משרד הבריאות וליו"ר איגוד הדקאנים לרפואה, ובו ביקש לקלוט סטודנטים לרפואה ישראלים הלומדים בחו"ל בפקולטות לרפואה בארץ: "ישראלים רבים קטעו את שהותם בחו"ל וחזרו לארץ להצטרף למעגל הלוחמים. בין אזרחים מיוחדים אלו נכללים סטודנטים לרפואה הלומדים בארצות מזרח אירופה. הם קטעו בבת אחת את שיגרת לימודיהם וטסו לארץ להצטרף ליחידות הלוחמות", כתב פרופ' מימון. בהמשך הצטרף משרד הבריאות לקריאה וההנחיות החדשות והמרוככות פורסמו.