ועדת סל הבריאות יצאה לדרך היום (ב') עם בשורה עגומה שתקציב הסל קפא ויעמוד על 650 מיליון שקל, בדומה לשנה שעברה. המשמעות היא שחולים רבים עלולים להמשיך לשלם על תרופות יקרות מכיסם. בין חברי הוועדה גם מנהל האגף הכירורגי בבית החולים הדסה, פרופ' אלון פיקרסקי, שניתח בעבר את ראש הממשלה ורעייתו.
בין יתר החברים בוועדה: משולם נהרי שכיהן כשר במשרד האוצר מטעם ש"ס והרב יוסף-צבי רימון, רב אזורי גוש עציון וראש הישיבה ורב המרכז האקדמי לב, נשיא "סולמות" ו"לאופק". לבית החולים הדסה ארבעה נציגים בוועדה, הרבה יותר מלבתי החולים האחרים שחלקם אינם מיוצגים כלל.
דיוני ועדת הסל נפתחו באירוע בהשתתפות שר הבריאות אוריאל בוסו, מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב, יו"ר הוועדה פרופ' דינה בן יהודה וחברי ועדת סל הבריאות. צפו בפתיחת דיוני הוועדה:
כבר בשלב הזה ברור שלנוכח התקציב שלא גדל כלל מהשנה שעברה, עשרות תרופות לחולי סרטן שמחכות שנים למימון במסגרת סל התרופות, חלקן מצילות או מאריכות חיים, לא ייכנסו לסל גם השנה. בריאיון ל-ynet, אמר באחרונה פרופ' עידו וולף מאיכילוב, מבכירי האונקולוגים בישראל, שהוא נאלץ פעמים רבות לשלוח חולי סרטן לקנות תרופות שלא בסל, כשהעלות החודשית יכולה להגיע אף לעשרות אלפי שקלים.
שר הבריאות, אוריאל בוסו, אמר עם הקמת ועדת הסל, כי"הוועדה אמונה על עדכון סל התרופות מדי שנה כך שיעמוד בסטנדרט הגבוה ביותר של שירותי בריאות לאוכלוסייה בישראל. תפקידנו, כמערכת בריאות אחראית, הוא להבטיח שאף אדם לא יישאר מאחור. ועדת הסל מתמקדת בכך שתהיה נגישות מלאה לשירותי בריאות איכותיים לכלל האוכלוסייה – בפריפריה, במרכז, בכל שכבות האוכלוסייה ובכל מצב סוציו-אקונומי. זוהי ההזדמנות ליצוק בסיס בריא יותר לעתיד – כזה שמחזק את העורף הבריאותי ומבטיח שירותי רפואה ראויים לכל אזרח".
באשר לתקציב הסל שנותר כשהיה, אמר השר: "אני שמח שגם בימים הללו עם האתגרים הכלכליים בתקציב המלחמה, הצלחנו לשמור על תוספת דומה. אני מודה לשר האוצר שנרתם לעניין".
מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב, ציין כי הציבור הישראלי מעניק אמון רב להחלטות הוועדה, למרות המורכבות שבבחירה אילו תרופות וטכנולוגיות לכלול בסל. "שום דבר לא מובן מאליו בימים אלה, גם לא היכולת שלנו להבטיח שהסל ימשיך ויתעדכן גם השנה. הצורך בכך גדול, חיוני, דחוף ומיידי".
לדבריו, "העדכון השנתי של סל התרופות והיכולת שלנו להסתכל לציבור הישראלי בעיניים, המטופלים והמטפלים, ולומר להם שסל התרופות הישראלי הוא מהטובים והמעודכנים בעולם – הוא אחד מאבני היסוד של המצוינות של המערכת וכאמור – גם עוגן ליציבות שלה".
פרופ' דינה בן יהודה, המכהנת זו השנה השלישית כיו"ר הוועדה, ציינה את כובד האחריות שהיא ועמיתיה חשים בעבודתם והתייחסה למציאות המורכבת שבה פועלת הוועדה, בשל מצב הלחימה והשלכותיו על בריאות הציבור. "אנו ערים לצרכים המיוחדים שנוצרו בעקבות המצב הביטחוני, בהם הצורך בטיפולים נפשיים מוגברים, שיקום פיזי לנפגעים ותמיכה במשפחות שאיבדו את היקר מכל. לא פעם חולה אומר לי שלא נעים לו להתלונן על כאב, בזמן שכה רבים מקריבים את גופם ונפשם למעננו. אני עונה לו שעבור זה בדיוק הם נלחמים – לזכות של כל אחד ואחת לחיים בטוחים ובריאים".
אלו החלטות הסל בשנה שעברה: