הכנסת אישרה סופית הדפסת תמונות הממחישות את נזקי העישון על חפיסות סיגריות ומוצרי עישון. הצעת חוק איסור פרסומת והגבלת שיווק של מוצרי טבק ועישון אושרה בקריאה שנייה ושלישית בלי מתנגדים ובלי נמנעים. את ההצעה העלו חברי הכנסת אושר שקלים, אופיר כץ ובועז ביסמוט מהליכוד.
עם זאת, הצעת החוק לא קובעת מסגרת תאריכים הדוקה וגם אופן הצגת תמונות הזוועה של נזקי האישון כפופה להחלטת שר הבריאות. יהיה מעניין לראות כיצד תיושם ההצעה בישראל. נציין כי במדינות בעולם כבר הונהגה שיטה דומה.
החוק הישראלי מחייב להדפיס או להדביק תמונה של נזקי העישון על גבי חפיסה או אריזה של מוצר עישון. הפרת החובה בדבר הצגה או הדפסה של תמונה תהיה עבירה פלילית. "מוצע להסמיך את שר הבריאות, באישור ועדת הכלכלה של הכנסת, לקבוע בתקנות חובה את התמונות השונות שיוצגו, וכן הוראות לעניין התמונות – גודלן וצורתן ביחס לגודל האריזה וצורתה, עיצובן, אופן הצגתן, תדירות החלפתן התאמת התמונות לאזהרות, וכן מיקומן של התמונות על גבי האריזות – בהתייחס לסוגים שונים של אריזות", נכתב בהצעת החוק.
בחוק יש גם פרצות מסוימות. בין היתר נקבע כי שר הבריאות יוסמך לקבוע בתקנות הוראות שונות ולייעד תמונות שונות לסוגים שונים של מוצרי עישון, וכן לקבוע כי החובה להציג תמונה על גבי חפיסה או אריזה של מוצר עישון תחול רק על מוצר או מוצרי עישון מסוימים.
בדברי ההסבר להצעה נכתב: "חוק איסור פרסומת והגבלת השיווק של מוצרי טבק ועישון, התשמ"ג–1983 קובע הגבלות על פרסומת ושיווק של מוצרי טבק ועישון כדי לצמצם את חשיפת הציבור בכלל וצעירים ומעשנים לשעבר בפרט למוצרים אלו, הגורמים נזק בריאותי כבד לאדם הצורך אותם, וכן לסביבתו באמצעות עישון פסיבי. הצעת החוק המתפרסמת בזה נועדה אף היא לצמצם את העישון ולמנוע כניסת משתמשים חדשים למעגל המעשנים".
ח"כ אושר שקלים, מיוזמי ההצעה, אמר כי "הנושא חשוב מפני שלפי דוח שר הבריאות נמצא כי העישון גורם ל-8,000 נפטרים מדי שנה. הצעת החוק הזו באה לתקן בנושא הזה. הצלת חיים היא ערך עליון ומלבד זאת יש פה גם סוגיה של איכות חיים. אדם שחולה זה משפיע גם על סביבתו, המשפחה והחברים. הצעת החוק הזו היא נגזרת של דיון מפרה שקיימנו ביום ללא עישון בכנסת. חשוב לנו להגיע למצב של מניעה. יתרה מכך, יש כאן מסר חברתי וחינוכי חשוב".
לפני כמה חודשים פרסם משרד הבריאות את תוכניתו למלחמה בסיגריות האלקטרוניות. בין היתר הוצע שגיל מכירת הסיגריות האלקטרוניות יעלה ל-21, יוגבלו הטעמים וכן תכולת המוצר, ייקבע מיסוי על מכשירים ועל המילוי. בחודש מאי שעבר, לאחר מות הנער מידן (מרדכי) ברוך קלר בן ה-16 מגדרה שחובר למכשיר לב-ריאה בעקבות עישון סיגריה אלקטרונית, גובש צוות פעולה לאומי להתמודדות עם נזקי הסיגריות והסיגריות האלקטרוניות. הצוות בחן מחדש את המדיניות בנושא מתוך מטרה למגר את התופעה