בשיתוף פורום Reboot בעידן שבו מערכת הבריאות בישראל מתמודדת עם אתגרים מורכבים ומשתנים במהירות, הצורך בפתרונות חדשניים הופך לקריטי יותר מתמיד. לאור זאת, פורום Reboot, יוזמה לתועלת הציבור הפועלת מזה עשור, מכריז על פתיחת ההרשמה לתחרות השנתית "יוזמת הבריאות המובילה" לשנת 2024. התחרות, המתקיימת בשיתוף עם ידיעות אחרונות ו-ynet, מזמינה יזמים, אנשי מקצוע וחברות מכל תחומי מערכת הבריאות להציג את הרעיונות שלהם ולהיות חלק מעיצוב עתיד הבריאות בישראל.
השנה, לצד המסלול המרכזי, מציע הפורום לראשונה מסלול ייחודי ליוזמות בתחום בריאות הנפש. החלטה זו מגיעה על רקע אירועי ה-7 באוקטובר והמלחמה המתמשכת, אשר הדגישו את הצורך הדחוף בפתרונות חדשניים בתחום זה.
"המטרה שלנו היא לקדם את תחום הבריאות לראש סדר העדיפויות הלאומי ולהפוך אותו לחלק קבוע מהשיח הציבורי", מסביר. ד"ר יצחק ברלוביץ', יו"ר פורום Reboot ומשנה למנכ"ל משרד הבריאות לשעבר. "דרך התחרות, אנחנו מאפשרים ליזמים להפוך רעיונות למציאות ולסייע לחולים, לצוותים הרפואיים ולמערכת הבריאות כולה".

2 צפייה בגלריה
ד"ר יצחק ברלוביץ
ד"ר יצחק ברלוביץ
ד"ר יצחק ברלוביץ
(צילום: חברת Take care)
מועמדים ופרסים
התחרות פתוחה למגוון רחב של משתתפים, כולל עובדי מערכת הבריאות, עובדי גופים ציבוריים, עמותות, ארגונים חברתיים וחברות פרטיות בתחום הבריאות. היוזמות המוגשות צריכות להיות בשלב בשלות המאפשר השקה תוך זמן קצר או כאלו שכבר נמצאות בתהליך פיילוט. הנושאים יכולים לכלול פתרונות AI לייעול ושיפור המערכת, אבחון מוקדם, שיפור ההיענות לטיפול, מניעת מחלות, תמיכה בצוותים רפואיים, ופיתוח מוצרים ושירותים חדשניים ועוד.
היוזמה הזוכה במסלול המרכזי תזכה במענק כספי מרשים של 150,000 שקלים. במסלול החדש של בריאות הנפש, היוזמה הזוכה תקבל מענק של 50,000 שקלים. אך הפרסים לא מסתכמים רק בכסף - הזוכים יזכו גם להיכרות אישית ומקצועית עם בכירים ממערכת הבריאות, האקדמיה והתעשייה, וכן לחשיפה תקשורתית נרחבת בידיעות אחרונות. מועד אחרון להגשה: ניתן להגיש מועמדות לתחרות עד לתאריך 15.9.24 בחצות. חשוב לציין כי לא יתקבלו הגשות לאחר מועד זה.
"קפיצת מדרגה משמעותית"
לימור רייך, מנהלת חוויית המטופל בבית החולים בילינסון וזוכת התחרות בשנה שעברה, משתפת בהתלהבות על ההשפעה של הזכייה. "הודות לזכייה, הפרויקט שלנו - 'מישהו לחשוב איתו' - עשה קפיצת מדרגה משמעותית", היא אומרת. "בילי הרובוט, שפותח למניעת הידרדרות קוגניטיבית בקרב קשישים מאושפזים, הפך מסטאז'ר למתמחה במחלקה. זכינו לפתח אפליקציה ייעודית והתרחבנו לתחומים חדשים כמו פיזיותרפיה." היוזמה פותחה על ידי לימור רייך ויושמה על ידי גיא אלתגר, מנכ"ל אנלימיטד רובוטיקס. בפרויקט השתתפו צוות ריפוי בעיסוק של בית החולים בראשות ד"ר פנינה וייס, וצוות מחלקה פנימית גריאטרית בראשות ד"ר ליסה קופר.
גם זוכים משנים קודמות מדגישים את ערך התחרות מעבר לפרס הכספי. דקלה הרצוג טוויג, יזמית 'רציתי שתדעו' להעמקת הקשר בין מטפלים, מטופלים ומלווים, מספרת: "הזכייה פתחה לנו דלתות רבות. קיבלנו פניות מבתי חולים ומנהלים ממערכת הבריאות שהביעו רצון ליישם את הפרויקט." ד"ר רפי רמברנט, יזם פרויקט SENSPD לאבחון מוקדם של אוטיזם, מוסיף: "הזכייה נתנה לנו את הגושפנקא שאנחנו באמת על משהו נכון ומשמעותי".
מדי שנה מוגשות מאות יוזמות לתחרות, כאשר תהליך הבחירה של היוזמות הזוכות מתבצע בקפידה, בסיוע החברה הישראלית לאיכות ברפואה והאגודה לזכויות החולה. עשר היוזמות שעולות לגמר מוצגות בפני חבר שופטים מומחה שכלל לאורך השנים את ד"ר יצחק ברלוביץ', יו"ר פורום Reboot ומשנה למנכ"ל משרד הבריאות לשעבר; פרופ׳ רן בליצר, המנהל המדעי של פורום ריבוט, סמנכ״ל וראש מערך החדשנות בכללית ויו״ר החברה הישראלית לאיכות ברפואה; שמוליק בן יעקב, יו"ר האגודה לזכויות החולה; ד"ר אבי מתן, יו"ר ועדת הבריאות של לשכת המסחר ישראל-אמריקה ומנכ"ל AbbVie ישראל, נציגי הנהלה ובכירים נוספים ממשרד הבריאות, בתי חולים, קופות חולים; משרדי ממשלה, תעשייה, אקדמיה וכן עורכי תוכן מ'ידיעות אחרונות'.

2 צפייה בגלריה
פרופ' רן בליצר
פרופ' רן בליצר
פרופ' רן בליצר
(צילום: טל שחר)

פרופ' רן בליצר, המנהל המדעי של פורום Reboot מדגיש: "אנחנו מחפשים יוזמות שלא רק מציעות פתרונות חדשניים, אלא גם כאלה שיש להן פוטנציאל אמיתי להטמעה ולהשפעה משמעותית על מערכת הבריאות".
אז אם יש לכם רעיון שיכול לשנות את פני מערכת הבריאות בישראל, זו ההזדמנות שלכם. ההרשמה לתחרות "יוזמת הבריאות המובילה" פתוחה עכשיו. להרשמה ולפרטים נוספים, היכנסו ל-reboot.ynet.co.il זו ההזדמנות שלכם להיות חלק מעיצוב עתיד הבריאות בישראל ולהשפיע על חייהם של מיליוני אנשים.
בשיתוף פורום Reboot