"כולם חולים בתקופה הזו בקורונה, אבל רובם לא מאושפזים", הסביר פרופ' דרור מבורך, מנהל המערך האימונולוגי ראומטולוגי בית החולים הדסה עין כרם, בריאיון ל-ynet Live. פרופ' מבורך ניהל את מחלקות הקורונה בבית החולים בעת המגפה. "המאושפזים שאנחנו רואים הם רק אנשים עם מחלות כרוניות קשות, סרטן וחסר חיסוני קשה. רוב האנשים שחולים, מעבירים יומיים בבית שלושה, ומחלימים".
לדבריו, "מהבחינה הזו, אלו הפנים החדשות של הקורונה שהן מאוד שונות ממה שהיה לנו לפני שלוש שנים. זו קורונה שהיא מעין שפעת שעוברים אותה וממשיכים הלאה". צפו בריאיון:
למצב הזה הרי קיווינו, כבר מאז המגפה?
"לגמרי. עוד לפני שהופיע האומיקרון ששינה את המפה, קיווינו לזן שיגרום למחלה קלה יחסית ויתפשט מהר. מהבחינה הזו האומיקרון היה זן כזה. עכשיו יש לנו וריאנט שנקרא GN.1 שהוא קצת שונה מהאומיקרון אבל המחלה דומה למדי".
האם עדיין צריך בידוד ולהימנע מלהיפגש עם אנשים?
"אתה לא יודע את מי תדביק ויכול להיות שזה שתדביק אותו הוא אדם שהמחלה תהיה אצלו יותר משמעותית, לכן אני חושב שמבחינה חברתית כולנו מצווים לשמור על עצמנו אם אנחנו חולים".
"כדאי להיבדק לקורונה כדי לדעת מה יש לחולה. אם הדבקת בן משפחה מבוגר אז יש לנו מה לתת לו. במידה וזה שפעת, אז חוץ ממרק עוף, כוס תה ואקמול אין לנו מה לתת לו"
ומה לגבי חיסונים?
"משרד הבריאות ממליץ להתחסן. יחד עם זאת צריך לדעת שהחיסון הנוכחי לא פותח לזן הנוכחי ולכן הוא לא יועיל ל-30% מהאנשים, אבל יכול להיות שהוא יועיל ל-60%-70% מהאנשים. אני חושב שבגלל שהרבה אנשים חלו ומכך עברו חיסון טבעי, הצורך בחיסון הוא מוגבל בעיקר לאנשים בסיכון גבוה לתוצאות המחלה אבל משרד הבריאות ממליץ לכל אחד".
ואחרי שאמרנו את כל זה, האם יש צורך בבדיקת קורונה?
"אני חייב להגיד שאני משוחד, כי אני אוהב לדעת מה יש לחולה אבל האם זה יועיל לחולה זו שאלה מעניינת, כי למשל בנושא של קורונה, אם הדבקת בן משפחה מבוגר אז יש לנו מה לתת לו. אם זו שפעת והדבקת בן משפחה מבוגר, אז חוץ ממרק עוף, כוס תה ואקמול אין לנו מה לתת לו, אז לכן זה יש בזה יתרון מסוים".