"השפעות ההתפרצות של הזן החדש, שהוא למעשה "הנכד" של וריאנט הדלתא, עדיין לא ברורות, אבל בבריטניה כבר רואים שכ-8-10 אחוז האוכלוסיה נדבקו בו ובתי החולים מתמלאים", כך אומר הבוקר (ה') פרופ' יהודה אדלר, מומחה לקרדיולוגיה, פנימית ומנהל רפואי, באולפן ynet. "הוא כנראה, ואני מאוד נזהר בדבריי, יותר מדבק מהדלתא שאנחנו מכירים, אבל עדיין אין לנו נתונים על אחוז החולים הקשים או על התגובה לחיסוניות.
"צריך לזכור שבבריטניה עכשיו פגה העמידות של החיסון השני, כלומר הם עוברים את מה שאנחנו התחלנו לעבור, רק בלי הבוסטר. בנוסף לכך, הגישה שם, שהם לא שומרים על הכללים בהמלצת הממשלה".
קראו עוד:
לדבריו, הווריאנט כבר בישראל ללא ספק. "זה חדר לישראל. אין מה לומר. חבל מאוד שמדינת ישראל לא משכילה לסגור את הפתח היחידי שיש לנו, ולעשות בקרה נכונה. יש בדיקה עם הנחיתה, אז צריך להוסיף עוד בדיקה אחרי כמה ימים".
הוא מאוכזב מהעצירה של מערך החיסונים ומפנה אצבע מאשימה לראש הממשלה. "כשראש הממשלה אומר שהגל מאחורינו - למה מצפים שאנשים יבואו להתחסן?, ואני לא מדבר על המסכות ועל התו הירוק, שאף אחד לא אוכף. חייבים להמשיך ולהתחסן. החוזקה היחידה שלנו היא בחיסונים".
ובתוך כך, ראש הממשלה נפתלי בנט קיים אמש (רביעי) התייעצות בעניין תת-זן הדלתא החדש (AY4.2), שכאמור, כבר התגלה לפחות מקרה אחד שלו בישראל אצל אצל ילד בן 11, אך בישיבה התברר כי ככל הנראה ישנם מקרים בודדים נוספים. משרד הבריאות ציין כי ייתכן שיש כבר שישה מקרים של הזן החדש ומתבצע ריצוף נוסף כדי לוודא זאת. ייתכן גם שמספר המקרים אף רב יותר.
בדיון השתתפו שר הבריאות ניצן הורוביץ, מנכ"ל משרד הבריאות פרופ' נחמן אש, ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות ד"ר שרון אלרעי פרייס, פרויקטור הקורונה פרופ' סלמאן זרקא וגורמי מקצוע נוספים.
בדיון הציגו גורמי המקצוע בפני ראש הממשלה את המידע שיש בשלב זה בעניין הווריאנט החדש, "שמסוגו התגלו עד כה מקרים בודדים בישראל, בעקבות ריצוף גנטי שמבצע משרד הבריאות על דגימות מאומתים מהשבועות האחרונים", נמסר בהודעה.
בנט הדגיש כי יש לעקוב באופן הדוק אחרי ההתפתחויות ולהתמקד בכל מקרה של מאומת הנושא את הזן החדש - כולל חקירה אפידמיולוגית מוגברת ויצירת קשר עם מדינות שבהן הווריאנט קיים לבירור ושיתוף מידע. עוד הנחה על עדכון מתווה התיירות שיוצג היום לראש הממשלה בהתאם למידע הקיים בעניין הזן החדש ועל הגדלת יכולת הריצוף הגנטי באופן משמעותי על מנת להגדיל את יכולות איסוף המידע. בדיון משרד הבריאות אמור להציג המלצות כיצד להתמודד עם הווריאנט החדש ולמנוע כניסה רחבה שלו לארץ.