מטופל במרכז לבריאות הנפש אברבנאל בבת ים ביקש כדור להקלה על כאב שיניים והותקף באלימות קשה בידי אח במחלקה. האירוע הזה הוביל לכתב אישום נגד האח (53) בבית הדין למשמעת של עובדי המדינה שהורה לפטר אותו לאלתר וגזר עליו בנוסף נזיפה חמורה ופסילה מעבודה במשרד הבריאות למשך ארבע שנים.
על פי הכרעת הדין, האח משך בחוזקה בחולצת המטופל, לאחר שזה ביקש לקבל כדור להקלה על כאבי שיניים. בהמשך, הכניס את המטופל בכוח לחדר ודחף אותו בכפייה לכיסא. כעבור כחצי דקה, תקף שוב את המטופל כשאחז בחולצתו באזור הגב בניסיון להקים אותו בכוח. המטופל התנגד למעשיו ויצא במהירות מהחדר.
האירוע כולו תועד במצלמות האבטחה: "בסרטון נראה המטופל במצב חלש וכואב, כשהוא זקוק לעזרה ואינו מהווה שום סכנה", נכתב בתביעה. "למרות מצבו, הנאשם בחר לתקוף אותו באלימות חמורה וללא כל הצדקה. מעשיו של הנאשם חצו גבולות מוסריים ומקצועיים שאין לקבלם בשום אופן. במעשיו, פגע הנאשם באמון שניתן בו כמטפל שתפקידו לנהוג בכבוד ובאנושיות כלפי המטופלים".
עוד טענה התביעה, כי "הנאשם לא הביע חרטה על מעשיו, לא לקח אחריות ואף לא דיווח בעצמו על האירוע. אף בבית הדין, הנאשם ניסה לגמד את חומרת מעשיו".
התביעה עדכנה את אמו של המטופל על זכותה להשתתף בדיון ולמסור הצהרת נפגע עבירה בשם בנה, אך האם הבהירה שאין ביכולתה להתמודד נפשית עם המעמד. בנוסף, ציינה כי בחרה שלא להביא את בנה לבית הדין מחשש שהדבר יפגע במצבו הנפשי. עם זאת, המטופל החליט להגיש את התלונה מתוך דאגה למטופלים אחרים במחלקה. האם ביקשה בכל לשון של בקשה שהנאשם לא יחזור לעבוד במחלקה בשום אופן.
התביעה ציינה בדיון ההוכחות כי "התנהגותו של האח אינה ראויה, אינה מוסרית ואינה הולמת אף אחד, קל וחומר עובד מדינה המשמש אח במחלקה פסיכיאטרית ומתנהג כך תוך כדי מילוי תפקידו". בית הדין קבע כי המראה שנגלה מהצפייה בסרטון הוא בבחינת "אבן מקיר תזעק".
מנגד אמר עורך דינו של האח, כי "הנאשם לא עבר הדרכה בנושא אלימות או בטיפול באירוע שעלול לסכן את המחלקה. עם זאת, אין הדבר גורע במאומה מאחריותו של הנאשם. לאחר שהנאשם נחשף להתנהלותו, כצופה מן החוץ, הוא הביע חרטה כנה ואותנטית. הוא מתנצל על מעשיו והביע חרטה. כמו כן, זו הפעם היחידה שכשל במעשים מסוג זה".
עם השעייתו, כך טען בא כוחו של האח, כל חבריו לעבודה של הנאשם הפנו אליו עורף, לאחר שקיבלו הוראות לא לשוחח עימו ולא להשמיע לגביו דברי הערכה חיוביים.
בית הדין למשמעת של עובדי המדינה קבע כי מעשי האח מחייבים הטלת אמצעי משמעת מכבידים ומרתיעים וכי אין מנוס מפיטוריו ופסילתו לתפקידים בשירות המדינה. לצד זאת התחשב בית הדין בחוות הדעת הטובות של הנאשם, מכתבי הערכה, הבעת חרטה מצדו ומצבו הכלכלי.
לבסוף, בית הדין הרשיע אותו בתקיפת מטופל חסר ישע והורה כאמור לפטרו מיד, פסל אותו מעבודה במשרד הבריאות למשך ארבע שנים. הוא נפסל לתפקידים בשירות המדינה שיש בהם מגע עם חסרי ישע למשך שלוש שנים וננזף בחומרה.
מנציבות שירות המדינה נמסר, כי "לאגף המשמעת בנציבות שירות המדינה קיימת מדיניות של אפס סובלנות כלפי תופעה מכוערת זו של הפעלת כוח, ניצול מעמד ופגיעה בחסרי ישע, ששלומם, ביטחונם ושלמות גופם תלויה במי שמטפל בהם במוסד ממשלתי".