במאמר שפורסם לפני ארבעה ימים בכתב העת הרפואי היוקרתי BMJ, האשימו הכותבים את ישראל בתקיפת אווירית של בית החולים אל-אהלי בשכונת זיתון ברצועת עזה. מאמר זה פורסם כמה ימים לאחר שכל הראיות מישראל וגם מארגוני ביון במערב הצביעו על כך שחמאס שיקר לעולם - וששיגור כושל של רקטה הוא שגרם לפגיעה הקטלנית.
את המאמר (לעיון בקובץ הטקסט המקורי - לחצו כאן) פרסמו שישה מומחים ממחלקות שונות לרפואה באוניברסיטאות בלונדון, בבוסטון שבארצות הברית, מאוסטרליה וגם מאוניברסיטת ביר זית שברמאללה תחת הכותרת "האלימות בפלסטין מחייבת החלטה ברורה בנוגע למטרות הכיבוש".
הכותבים טענו כי "בערב 17 באוקטובר, נהרגו בתקיפה אווירית על בית החולים אל-אהלי בעיר עזה לפחות 471 בני אדם. בית החולים פעל באותה השעה וטיפל בחולים, אזרחים שנעקרו מבתיהם חיפשו מחסה באזור בית החולים. התקיפה האווירית על בית החולים אל-אהלי היא אחת התקיפות המזוויעות על מתקן רפואי בהיסטוריה שלנו. ההיקף שלה גדול מההפצצה של ארצות הברית על בית החולים בקונדוז באפגניסטן ב-2015 שבה נהרגו 42 מטופלים".
עוד בנושא זה:
בכתב העת הבריטי BMJ לא טרחו לפרסם כל הבהרה בעקבות המידע הכוזב שפורסם במאמר - בניגוד לכלי תקשורת אחרים, בהם ניו יורק טיימס, שהודה שלשום שטעה באופן הסיקור של הפיצוץ בבית החולים בעזה. "היינו צריכים להקפיד יותר על ההצגה הראשונית, ולהיות ברורים יותר לגבי המידע המאומת", מסר העיתון האמריקני - שבעיצומו של האירוע אימץ את טענות חמאס והבליט אותן בכותרת הראשית שלו.
כותבי המאמר ב-BMJ לא טרחו לציין מדוע פרצה המלחמה, והזכירו רק הרוג אחד של מגן דוד אדום, לאחר שכתבו על הרוגי עזה. הם חזרו לשורשי הסכסוך, וציינו שב"נכבה גורשו יותר מ-700 אלף פלסטינים מ-400 כפרים ומעיירות שנכבשו". עוד טענו כי "פוליטיקאים ישראלים מעניקים הגנה צבאית לפוגרומים של מתנחלים - הרס רכוש ומתקפות אלימות, לעתים קטלניות". הם אף הרחיקו וטענו כי "האלימות המתמשכת נגד עובדי רפואה, היא חלק ממערכה שיטתית של אלימות ודיכוי נגד העם הפלסטיני - ויש לחקור את שורשיה באופן דומה".
כותבי המאמר גינו את הקריאה לאזרחים פלסטינים להתרחק מצפון רצועת עזה: "האיום של העתקת מגורים בכוח בלי ערובה כלשהי לביטחון או לחזרה - מגיעה עד כדי פשע מלחמה. ניתן להשוות זאת לקריאות לגירוש או 'טרנספר בכוח' של פלסטינים מאדמתם שעמדו במוקד ההתפשטות הציונית וזכו לתמיכה של כמה ציונים לפני ואחרי הקמת מדינת ישראל". עוד אמרו כי "ההסלמה המחרידה באלימות חייבת להיפסק. אנחנו קוראים למיליונים ברחבי העולם לקרוא להפסקת כל פעולות האיבה בפלסטין הכבושה".
כאמור, בישראל הדפו בשבוע האחרון את השקרים של חמאס בעניין תקיפת בית החולים בעזה - שלא הייתה. דובר צה"ל תת-אלוף דניאל הגרי מסר לפני שבוע בדיוק הצהרה באנגלית לאמצעי התקשורת הזריםֿ, והציג ראיות לכך שהפיצוץ אתמול בבית החולים אל-אהלי בעזה אירע כתוצאה מפגיעת שיגור כושל של הג'יהאד האיסלאמי. אחת הראיות שהציג היא הקלטת שיחה בין מחבלי חמאס אחרי הפיצוץ בבית החולים - שבה הם נשמעים אומרים כי מדובר בשיגור של הג'יהאד האיסלאמי.
"ב-18:15, נורה מטח רקטות על ידי חמאס לישראל", אמר הגרי. "ב-18:59, מטח של כעשר רקטות נורה על ידי הג'יהאד האיסלאמי מבית קברות באזור. באותו הזמן, 18:59, התקבלו דיווחים על פיצוץ בבית החולים בעיר עזה. לפי המודיעין שלנו, חמאס בדקו את הדיווחים, הבינו בבירור שזה היה שיגור כושל של הג'יהאד האיסאלמי - והחליטו לפתוח בקמפיין שקר עולמי כדי להסתיר את האמת. כחלק ממנו, הם אפילו ניפחו את מספר ההרוגים".