נתונים של ארגון הבריאות העולמי (WHO) מציגים "מגמה מדאיגה" בנוגע לפעילות גופנית ברחבי העולם, וחושפים שכמעט 1.8 מיליארד מבוגרים, כ-31% מהאוכלוסייה הבוגרת בעולם, לא הגיעו לרמה המומלצת לפעילות גופנית. מדובר בנתונים מ-2022, והחוקרים ציינו כי בעשור האחרון חלה הידרדרות בפעילות הגופנית - והמגמה המדאיגה צפויה להחריף לפחות עד שנת 2030.
ארגון הבריאות העולמי הבהיר כי חוסר פעילות גופנית עלול להעלות את הסיכון למחלות לב וכלי דם, כמו התקפי לב ושבץ מוחי, ולמחלות נוספות, בהן סוכרת, דמנציה ואף סרטן. לדברי הארגון, ההמלצה השבועית בנוגע לפעילות גופנית לבוגרים עומדת על שעתיים וחצי של פעילות בעצימות בינונית או שעה ורבע של פעילות בעצימות גבוהה.
מחקר, שפורסם בכתב העת The Lancet Public Health, הציג פערים בפעילות גופנית בין גברים לנשים, וציין כי חוסר הפעילות שכיח יותר בקרב נשים ברחבי העולם. לפי המחקר, כ-34% מהנשים לא מבצעות פעילות גופנית מספקת לעומת 29% מהגברים.
מנכ"ל ארגון הבריאות העולמי, ד"ר טדרוס אדהנום ג'ברייסוס, אמר לאור הממצאים כי "המחקר מדגיש את ההזדמנות להפחית סרטן ומחלות לב ולשפר את הבריאות, הפיזית והנפשית". לדבריו, "עלינו להיות מחויבים להעלאת רמות הפעילות הגופנית. בין היתר באמצעות תעדוף מדיניות מתאימה והגדלת מימון רלוונטי - במטרה להפוך את המגמה המדאיגה הזאת".
ד"ר רודיגר קרך, מנהל קידום הבריאות בארגון, הוסיף כי "חוסר פעילות גופנית מהווה איום שקט על הבריאות העולמית, התורם באופן משמעותי לנטל של מחלות כרוניות". לדבריו, "עלינו למצוא דרכים חדשניות להניע אנשים להיות פעילים יותר, תוך התחשבות בגורמים כמו גיל, סביבה ורקע תרבותי. על ידי הפיכת פעילות גופנית לנגישה, במחיר סביר ומהנה עבור כולם, נוכל להפחית משמעותית את הסיכון למחלות לא מדבקות - ולהוביל לאוכלוסייה בריאה ויצרנית יותר".
לנוכח ממצאים אלה, ארגון הבריאות העולמי קורא למדינות לחזק את יישום המדיניות שלהן, על מנת לקדם ולאפשר פעילות גופנית. ד"ר פיונה בול, ראש היחידה לפעילות גופנית של ארגון הבריאות העולמי, הוסיפה: "קידום הפעילות הגופנית חורג מעבר לקידום בחירת אורח חיים אינדיבידואלי - זה ידרוש גישה שלמה של החברה ויצירת סביבות שיקלו על כולם להיות פעילים יותר בדרכים מהנות, כדי להשיג את היתרונות הבריאותיים הרבים של פעילות גופנית סדירה".