מאז תחילת מגפת הקורונה, החליט משרד הבריאות כי כל אלה שנמצאו מאומתים לנגיף הקורונה יעברו בנוסף לתשאול האפידמיולוגי, גם "קבלה" על ידי רופא, שנדרש למלא טופס ממוחשב על כך שהחולה אותר ונמצא בבידוד. הסיבה לכך בתחילת המגפה היתה העובדה שלא היה הרבה מידע על אופי המחלה, וגם לצורך אפקט "הרתעתי" שרצה משרד הבריאות לשדר לחולים, כך שידעו כי הם נמצאים "תחת מעקב מכל הכיוונים" ולא יפרו בידוד.
עוד כתבות בנושא:
אלא שכשנה וחצי אחרי פרוץ המגפה, כשהרבה ידוע על מהלך המחלה, ומרבית האוכלוסייה בישראל מחוסנת, התברר כי מדובר במעמסה מיותרת על המערכת הרפואית: הרופאים נאלצו לבזבז שעות רבות בשבוע בניסיון לאתר חולים, ובמילוי טפסים רבים שבהם נדרש הרופא להקליד את עיר המגורים של המאומת ואת מספר הטלפון שלו. הרופאים התמרמרו על כך, תלונות רבות של חולים ששחרורם מבידוד התעכב בשל כך הגיעו למשרד הבריאות, שאישר שהקבלה והשחרור מבידוד יהיו מעתה דיגיטליים.
וכך זה מתבצע החל מהיום: כל אדם מתחת לגיל 50 שחוסן במלואו, או מתחת לגיל 40 שאינו מחוסן, ונמצא חיובי לקורונה, יקבל בנוסף לתשובה החיובית גם שאלון דיגיטלי בו יתבקש לעבור הליך זיהוי, לאחריו יוגדר בבידוד ביתי. מערכות המחשוב של הקופות יזהו מאומתים חדשים בתדירות של אחת לשעה-שעתיים, וישלחו לאורך כל שעות היממה כולל סופי שבוע וחגים, את השאלונים למאומתים החדשים.
במקרים של חולים המוגדרים בקופה כמשתייכים לסיכון גבוה למחלת קורונה קשה, או כאלה מעל לגיל 50 שחוסנו לקורונה, או בני 40 עד 50 שאינם מחוסנים, או במקרים שבהם החולה המאומת לא אותר או לא מילא את השאלון, יבצעו הקופות קבלה טלפונית, כפי שהתבצעה עד עתה. החולים המאומתים נדרשים עוד להתחייב בשאלון הדיגיטלי, כי הם מתחייבים להודיע לרופא המטפל, או למוקד האחיות בקופה, על כל שינוי בהופעת תסמיני המחלה.
גם השחרור יעבור מעתה תהליך דיגיטלי: במידה ונמצא שהחולה אינו בקבוצת סיכון למחלת קורונה קשה, ודיווח כי אינו סובל מתסמינים חמורים, ישלח למבודד שאלון נוסף לקראת שחרור, שלאחריו, במידה והשלים את ימי הבידוד, יוכל להשתחרר אוטומטית. בנוגע לילדים, השאלונים יעברו להוריהם.
על כל התהליך הזה מתבצעת בקרה שוטפת על ידי חמ"ל הקורונה של כל מחוז בקופה: בחמ"ל מוצבות אחיות העוברות על רישומי החולים. גם רופאי המשפחה והילדים ימשיכו לקבל התראה על כל חולה שלהם שנמצא מאומת, יוודאו כי החולה מילא את השאלונים הנדרשים, אינו סובל מגורמי סיכון או מתסמינים, ובמקרה של חריגה יצור קשר עם המאומת.