במרכז הרפואי לגליל שבנהריה בוצע בשבוע שעבר בפעם הראשונה ניתוח נדיר: שחזור אוזן מלא. המנותח היה ילד בן שש, תושב אחד היישובים בגליל המערבי, הסובל ממום מולד בשם מיקרוטיה, שבגללו נולד עם אוזן חיצונית קטנה ולא מפותחת.
קראו עוד:
במהלך הניתוח, שארך כשלוש שעות, הוכנסה לאזור האוזן הימנית פרוטזה סינתטית, דמוית סחוס של האוזן, במטרה לבנות את שלד האוזן. הפרוטזה הודפסה במדפסת תלת-ממד על ידי חברה חיצונית. לאחר השתלת הפרוטזה על שרידי האוזן המקורית, היא כוסתה באמצעות מעטפת שנוצרה משאריות עור שהיו בסמוך לאוזן.
הניתוח עבר בהצלחה, והוריו הנרגשים של הילד פרצו בבכי כשראו את האוזן המשוחזרת. עם זאת, מכיוון שתעלת השמע החיצונית חסומה במצב של מיקרוטיה, שמיעתו של הילד לא תשתפר כתוצאה מהניתוח.
הניתוח בוצע על ידי צוות המחלקה לכירורגיה פלסטית ולכוויות, בהובלתו של ד"ר אמין אבו ג'בל. בתום הניתוח אושפז הילד במחלקה, ולאחר מספר ימים שוחרר לביתו.
"קיימות שתי שיטות עיקריות לביצוע ניתוח מסוג זה", מסביר ל-ynet ד"ר אמין אבו ג'בל, "השתלת סחוס מהצלעות ועיצוב סחוס האוזן מחדש בשלבים - או התקנת פרוטזה סינתטית, כפי שבוצע הפעם. לדרך שבה בחרנו יש יתרונות רבים, כמו דיוק מקסימלי ואסתטיקה ברמה גבוהה יותר. שיטה זו גם מפחיתה כאבים וסיבוכים שהיו עלולים להיגרם באזור שממנו נלקח הסחוס, אם הייתה מתבצעת השתלת סחוס מאזור אחר בגוף".
מנהל המחלקה לכירורגיה פלסטית ולכוויות, ד"ר לאוניד קוגן, הוסיף: "מדובר בניתוח המבוצע לצורך תיקון אסתטי. מומלץ לבצע אותו בגיל צעיר על מנת שלא יהיו למנותח השלכות פסיכולוגיות. עם זאת, לא מומלץ לבצע את הניתוח לפני גיל שש, אז האוזן מגיעה לכ-85% מגודל אוזנו של אדם מבוגר".