בשיתוף אסם נסטלה
שמח במטבח של משפחת קלמן - לכל אחת מהילדות: מאיה, עדי וליבי, יש העדפה משלה בתחום התזונה, אחת לא אוהבת פירות, השנייה מוותרת על ירקות והשניצל והפתיתים חוגגים כמעט בכל ארוחת צהריים, בעוד שהאם מורן, רוצה לחשוף את הילדות למרכיבים בריאים יותר. אז מה עושים? מכינים פוקיבול: קערה מלאה בכל טוב של ירקות, דגים ואטריות אורז. שם המנה מגיע מהוואי והמשמעות היא "חתוך", כלומר הכול חתוך ומוכן, וכל אחד מרכיב לעצמו את הארוחה בדיוק כמו שהוא אוהב, אידיאלי למשפחות בהן לכל ילד יש העדפה משלו, וכך הוא גם נחשף למרכיבים בריאים נוספים.
יחד עם רון יוחננוב, שף, בלוגר ומנחה סדנאות, ואורלי פיינה, דיאטנית קלינית ומנהלת תחום תזונה באסם נסטלה, התאספו כולם במטבח של "מתכון לחיים טובים", הפרויקט המשותף ל"ידיעות אחרונות", ynet ואסם נסטלה, ויחד הכינו קערה מלאה בכל טוב.
פוקיבול אטריות אורז וירקות
המרכיבים:
איטריות אורז
פילה סלמון טרי
ירקות לבחירה:
צנונית בינונית, פרוסה דק
גזר בינוני, חתוך לגפרורים
כרוב סגול בינוני, פרוס במנדולינה
בצל סגול בינוני, פרוס דק
כוס גרגירי תירס
חופן פטריות שמפיניון, פרוסות דק
כוס אפונה ירוקה קפואה מופשרת
מלפפון ירוק בינוני , פרוס דק במנדולינה
בצל ירוק בינוני, חתוך דק
גבעול כוסברה, קצוצה
אבוקדו בינוני, חתוך לפרוסות
פלפל צ’ילי אדום בינוני, פרוס לטבעות
כף ג’ינג’ר כבוש מסונן
לרוטב:
כפית שומשום קלוי
כפית שומשום שחור
חופן בוטנים טבעיים מטוגנים וגרוסים
2 כפות רוטב סויה מופחת נתרן
כפית שמן שומשום
שן שום, מגוררת דק
1/2 כפית שורש ג’ינג’ר טרי מגורר
1/2 כפית רוטב צ’ילי חריף מופחת נתרן וסוכר או ללא תוספת סוכר
אופן ההכנה:
- מבשלים את אטריות האורז על פי הוראות היצרן.
- מכינים את כל המרכיבים שרוצים להוסיף ומסדרים כל מרכיב בצלחת נפרדת.
- מכינים את נתחי הסלמון בטיגון במעט שמן, אפייה בתנור או באידוי לקבלת מידת העשייה הרצויה.
- מערבבים בקערית את מרכיבי הרוטב.
- מכינים בקערה את המנה האהובה, מניחים אטריות, נתח סלמון, מוסיפים את הירקות שאוהבים, מוסיפים רוטב לפי הטעם - ומגישים.
בשיתוף אסם נסטלה
פורסם לראשונה: 11:33, 09.03.21