13 ילדים - מגיל ינקות ועד גיל 14 - מתו במקסיקו בשל זיהום אפשרי של שקיות עירוי, כנראה בחיידק קלבסיאלה אוקסיטוקה. רשויות הבריאות שהודיעו הלילה (יום ו') על המקרים הטרגיים ציינו כי הם ממשיכים לבדוק את הסיבה.
כאמור, הם קשרו את מותם של הילדים, בשלושה מוסדות ציבוריים ובמרפאה פרטית אחת במרכז מקסיקו, להתפרצות של החיידק קלבסיאלה אוקסיטוקה, אך הדגישו שהם עדיין מנסים לאמת את מקור הזיהום הקטלני.
משרד הבריאות המקסיקני פרסם התראה אפידמיולוגית, ורגולטור הבריאות הורה על השעיית מתן עירוי תוך-ורידי מתוצרת Productos Hospitalarios, מבלי לציין אם החברה הזו היא המפיצה של שקיות העירוי שעלולות היו להיות מזוהמות.
עד כה אימתו רשויות הבריאות 20 נדבקים בקלבסיאלה אוקסיטוקה, מתוכם 15 מאומתים, ארבעה סווגו כסבירים, ואחד נשלל. מתוך 20 המקרים, 13 ילדים מתו ושבעה נותרו מאושפזים. משרד הבריאות המקסיקני קרא לצוותים הרפואיים לדווח על כל מקרה חשוד שהם מזהים.
ומה המצב בישראל? במערכת הבריאות מעריכים שמדי שנה מתים בין 4,000 ל-6,000 בני אדם מזיהומים בבתי החולים. מחקר שנחשף אשתקד ב-ynet מצא כי בשנים 2018 ו-2019 מתו כ-7,600 בני אדם כתוצאה מחשיפה לזיהום בבתי החולים בארץ. רבע מהם בתוך 30 יום מרגע החשיפה והאחרים בתוך שנה.
בדיון שהתקיים לפני חודשים אחדים בוועדת הבריאות של הכנסת בעקבות גילוי זיהומים עמידים לאנטיביוטיקה ברמב"ם, התריע פרופ' יהודה כרמלי, מנהל המרכז הארצי למניעת זיהומים במשרד הבריאות, כי "זיהומים עמידים לאנטיביוטיקה – היא מציאות יומיומית בבתי החולים, עקב הצפיפות וחוסר-ניקיון מספיק". לדברי פרופ' כרמלי, מדובר במציאות יומיומית בכל בתי החולים, וכדי למנוע אותה חייבת להיות לא יותר מ-85% תפוסה במחלקות. ואולם, בגלל מחסור במקומות אשפוז ובכוח אדם רפואי, הצפיפות במחלקות מביאה לזיהומים.