בשיתוף אסם נסטלה
בימוי: יעל לינזן. צילום: אסף מגל. הפקה: ניצן כהן.
כמו לפני כל חג בעשרות השנים האחרונות, אסם נסטלה משתפים פעולה עם ארגון ״לתת״ כדי לדאוג שבחגים הבאים על כולנו לטובה, לא יהיו אנשים ללא ארוחת חג ראויה. במסגרת שיתוף פעולה זה, עובדי אסם-נסטלה משתתפים בעצמם באריזת עשרות אלפי ארגזי מזון עם כל טוב מוצרי החברה.
בפעילות שנערכה לאחרונה, לקראת חגי תשרי, הצטרפו אל האורזים גם יונית צוקרמן, בלוגרית ומחברת הספר "מלכת המטבח" ורון יוחננוב, בלוגר ומנחה סדנאות בישול.
השניים השתתפו בעצמם באריזת הארגזים, ובהמשך, לקחו את תכולת המארז והכינו ממנו מטעמים מעולים, שישמחו כל שולחן בחגים הקרבים וגם ביניהם.
שיתוף פעולה של כמעט 2 עשורים
כבר כמעט שני עשורים מתקיים שיתוף הפעולה בין אסם נסטלה ו"לתת", כחלק מפעילות החברה לקידום הביטחון התזונתי. במסגרת שיתוף הפעולה תורמת החברה מוצרי מזון והתנדבות של העובדים וכך קרה גם השנה, כשלחגיגה זו של סולידריות חברתית הצטרפו גם משפחות העובדים, צוקרמן ויוחננוב.
מה מכינים?
"מה שיש כאן במארז זה באמת מדהים - יש כאן פסטה, וכמובן הקוסקוס שכולנו אוהבים", אומר יוחננוב, כשהוא פותח את אחד מארגזי המזון שרק נארזו. "אני חייב להודות, שהיום הזה היה באמת מרגש. מה שעשינו למטה עם המארזים וכל המתנדבים שהגיעו, ובכלל כל הפעילות יחד עם "לתת", זו בעיניי ישראל היפה".
אל צוקרמן ויוחננוב הצטרפו במטבח שניים מהעובדים האורזים – עומר ושני, שמייד התגייסו גם הם למלאכה זו. "מפעלי האריזה הם חלק מפעילויות רבות שאנחנו עושים בחברה. היום הזה הוא עם הרבה משמעות ושליחות. זה כיף", אומרת שני אלקוצר, רכזת משאבי אנוש, לוגיסטיקה מאסם נסטלה, שמייד הצטרפה למלאכת ההכנה.
"מה שיפה הוא שהארגון מאפשרים לנו גם להתנדב תוך כדי העבודה. זה משהו שנמצא בכולנו ואנחנו עושים אותו עם "לתת" כבר הרבה מאד זמן", הוסיף גם עומר אלימלך, כלכלן בחברה.
יחד הכינו כל הארבעה, שתי מנות מהמארז – מנה חגיגית יותר של קוסקוס כהלכתו ומנה אחרת, שתתאים לכל ארוחה בימות השבוע – פסטה עגבניות כהילכתה. אנחנו, כמובן, השגנו עבורכם את המתכונים. קבלו:
פסטה עגבניות אליאלויו
1 חבילה ספגטי
5 כפות שמן זית
3 שיני שום פרוסות דק
1 צ'ילי אדום פרוס דק
חופן עלי בזילקום
מלח / פלפל שחור גרוס לפי הטעם
הכנה:
מבשלים את הספגטי בסיר גדול עם מי מלח רותחים עד לדרגת אל-דנטה (כשעוד ניתן לתת בו נגיסה). מחממים מחבת גדולה ורחבה או סיר רחב ונמוך שוליים עם שמן זית, שום וצ׳ילי. אחרי חצי דקה עד דקה, כשהשמן מעלה ריח טוב, מוסיפים בזילקום ומכבים מיד את האש.
בעזרת מלקחיים מוסיפים את הפסטה המבושלת, בלי לסנן יותר מדי – נוזלי הבישול דווקא עוזרים לפסטה להתחבר לרוטב. מערבבים היטב. טועמים, מתבלים במלח ופלפל לפי הצורך.
קוסקוס ומרק ירקות
2 חבילות קוסקוס אינסטנט
1 ליטר מים רותחים
כף מלח
אופן ההכנה
מערבבים את המלח והקוסקוס ואז שופכים מעל מים רותחים
מכסים במגבת לעשר דק
אחרי עשר דק בעזרת מזלג מפרידים
למרק:
2 כפות גדושות אבקת מרק עוף
2 בצלים
חצי קילו דלעת, חתוכה לקוביות גדולות
3-4 תפוחי אדמה בינוניים
3 קישואים
4-5 גזרים
3 כפות שמן
גבעול סלרי
חומוס שימורים
כף גדושה מלח
כפית פלפל שחור
כף כורכום
הכנת המרק:
1. שוטפים את כל הירקות וקוצצים גס.
2. מוסיפים את הבצל, ממשיכים לטגן 4-3 דקות ומוסיפים את כל שאר הירקות.
3. מוסיפים מים עד שהם מכסים את תכולת הסיר ועוד סנטימטר, מביאים לרתיחה ומתבלים (רוצים לחסוך זמן? הוסיפו ישר מים רותחים).
4. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים בין שעה ורבע לשעה וחצי. מכבים את האש אך ממתינים 15 דקות לפני ההגשה, כדי לתת לכל הטעמים להיספג. המרק נשמר עד שבוע במקרר.
בתאבון וחג שמח.
בשיתוף אסם נסטלה
פורסם לראשונה: 13:43, 04.09.22