קלסי האטצ'ר בת ה-32 מאלבמה התבשרה כשהייתה נערה שיש לה רחם כפול, ולאחר שלוש לידות מוצלחות, ילדה בשבוע שעבר תאומות בריאות בהפרש של יום זו מזו. כל אחת מהן התפתחה בחלק אחר של הרחם המחולק שלה. האטצ'ר ילדה בבית החולים של אוניברסיטת אלבמה בברמינגהם (UAB), שם ציינו כי מדובר בהיריון של "אחד למיליון", והוסיפו כי זו אנומליה נדירה שקיימת בקרב 0.3% מהנשים.
התינוקת הראשונה, רוקסי, נולדה ביום שלישי בערב בלידה טבעית ומשקלה היה 3.49 קילוגרמים, כיוון שהעובר הימני של האטצ'ר התקדם באופן מהיר יותר מהשמאלי, וראשה של התינוקת היה נמוך יותר. בבוקר למחרת, כשהאטצ'ר הניקה את רוקסי, החלו הצירים ברחם השמאלי. הרופאים העניקו להאטצ'ר זירוזים, אך הלידה לא התקדמה כמתוכנן והוחלט לבצע ניתוח קיסרי. וכך, אחותה התאומה של רוקסי, רבל, נולדה מהרחם השמאלי בניתוח קיסרי בהפרש של קצת יותר מ-10 שעות. רבל נולדה במשקל 3.33 קילוגרמים.
האטצ'ר נולדה עם רחם מסוג דידלפי, ובאופן נדיר, הייתה בהיריון עם תאומים, שכל אחד מהם גדל כאמור ברחם אחר, בשונה משאר הריונות התאומים שחולקים חלל רחם זה לצד זה. "מדובר במצב שבו הרחם של האישה חולק לשניים - ללא כל קשר בין החלקים", הסביר ד"ר רוני חן, מנהל חדרי לידה ויולדות בבית החולים בילינסון. "לכל חלק יש חלל נפרד, שחלה נפרדת וצוואר משלו.
"במצב הזה הרחם למעשה צר יותר, הסיכוי להיכנס להיריון טיפה יותר נמוך וגם הסיכוי להגיע לסוף ההיריון פוחת", הוסיף ד"ר חן. "נשים עם רחם דידלפי בדרך כלל מגיעות ללידות מוקדמות, בין היתר כיוון שהעובר לא תמיד נמצא במנח רגיל".
"תינוקות הנס שלנו נולדו", כתבה האטצ'ר בחשבון האינסטגרם שלה, שבו שיתפה לאורך כל ההיריון. "הם החליטו שהם נדירים מספיק מבחינה סטטיסטית, שהם פשוט צריכים להמשיך ולעשות גם ימי הולדת משלהם. רוקסי נולדה ביום שלישי בערב, ואחותה רבל הצטרפה ביום רביעי". היא הוסיפה: "אני לא יכולה לחכות לשתף אתכם בכל סיפור הלידה. כולנו עכשיו בבית, ניקח את הזמן, נתאושש ונהנה מהחגים".
נציין שלפני כשנתיים נולדו בבית החולים איכילוב תאומים בריאים לאישה ישראלית עם רחם כפול, לאחר היריון שבמהלכו התפתחו שני עוברים - כל אחד בחלק אחר של הרחם המחולק. לנוכח מורכבות המקרה היה צורך במעקב אינטנסיבי ביותר. לבסוף, בשבוע 35 עברה אל לדוביץ', בת ה-31 מהוד השרון, ניתוח קיסרי וילדה תאומים - בן ובת.