בשיתוף אסם נסטלה
ערבות הדדית, עזרה לזולת וחיבוק לסביבה: סדרת הכתבות הקרובה בפרויקט "מתכון לחיים טובים", המשותף ל"ידיעות אחרונות", ynet ואסם נסטלה, תעסוק במעורבות ופעילות למען הקהילה וקיימות למען הסביבה. במסגרת הכתבות תארח יעל גולדמן אנשי מפתח באולפן ותשוחח איתם על חשיבותה של תרומה לקהילה, כמו גם על עשייה למען הגנת הסביבה.
בפרק הראשון מארחת גולדמן את רותם ליברזון, בלוגרית מזון ומחברת ספרי בישול, ואת חן ריבנר, מנהלת אחריות תאגידית ועוזרת מנכ"ל באסם נסטלה. יחד הן חושפות את סל המזון הניתן למשפחות בחג הפסח בשיתוף פעולה בין אסם נסטלה לארגון "לתת", שהגדיל השנה, משמעותית, את כמות חבילות הסיוע שהם מספקים לקראת החג. בזמן שליברזון נענתה לאתגר להכין מנה טעימה ממרכיבי הסל, גולדמן וריבנר שוחחו על אחריות תאגידית ולמה חשוב שחברות גדולות כקטנות יפעלו למען הקהילה. צפו במתכון ובשיחה בווידיאו בראש הכתבה.
גם אתם מוזמנים לשמח וכתוב ברכה משפחתית לחגים - על כל ברכה שתשלח, יועבר סל מזון מאסם נסטלה בשיתוף עם "לתת". מתוך כל הברכות שישלחו, תיבחר גם אחת שתפורסם באתרי ynet ולתת ותזכה את יוצריה במארז מוצרים של אסם נסטלה מתנה
ריבנר ציינה כי "אחריות תאגידית היא התנהלות הלוקחת בחשבון תרומה לחברה ושמירה על הסביבה. תחום זה כולל את ניהול השפעות הארגון העסקי במגוון תחומים כמו תרומה לקהילה, שוויון במקום עבודה, השקעה חברתית ופעילות למען הסביבה.
"באשר לחשיבות הפעילות במגזר העסקי למען הקהילה, החברה היא חלק מהקהילה ומורכבת ממנה, אנחנו פועלים יחד ולמען המעגלים שסביבנו, משתדלים לפעול בקהילות שונות ומגוונות", הסבירה ריבנר. החיבור הזה מייצר ערך משותף גם לעובדים המתנדבים, שמתנדבים בעצם בקהילה בה הם חיים וגם לקהילה המקבלת".
מרק מינסטרונה
מתכון של רותם ליברזון, מתוך מרכיבי סל מזון לפסח המשותף לאסם-נסטלה ו"לתת"
המרכיבים:
2 בצלים בגודל בינוני, קלופים
3 גזרים בגודל בינוני גדול, קלופים
3 גבעולי סלרי גדולים, עם העלים
2 קישואים
4 גבעולי טימין
4 כפות גדושות רסק עגבניות
כף גדושה אבקת מרק
2-3 כפות שמן
מלח ופלפל
100 גרם (1/5 חבילה) פסטה קצרה
1/2 1 כוסות שעועית מבושלת או חומוס מבושל או גרגרי חומוס מקופסת שימורים
אופן ההכנה:
- שמים שמן בסיר עמוק ומוסיפים את הבצל. מטגנים עד להשחמה.
- מוסיפים סלרי וגזר. מבשלים מעל להבה בינונית כ-10 דקות.
- מוסיפים את רסק העגבניות והטימין וממשיכים לבשל 2-3 דקות.
- מוסיפים עוד 3 כוסות מים (עד לכיסוי הירקות), מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
- מבשלים ללא כיסוי 10 דקות.
- מוסיפים אבקת מרק ומערבבים.
- מוסיפים את השעועית/ חומוס המבושל/ת ואת הפסטה ומבשלים כ-10-15 דקות, עד שהפסטה מתרככת טיפה.
- מוסיפים את קוביות הקישוא מכבים את האש ונותנים למרק לנוח כ-3 דקות כדי שהקישואים יתרככו מעט.
- מגישים חם.
בשיתוף אסם נסטלה
פורסם לראשונה: 08:32, 25.03.21