בבית החולים איכילוב התאספו בשבוע שעבר רופאים בכירים, אנשי תעשיית התרופות, הייטקיסטים ואנשי אקדמיה למטרה אחת: להמציא את החידושים שישנו את העולם הרפואי. בהאקתון הראשון מסוגו בבית החולים זכה פיתוח "מיני אקמו מוח-לב", שנועד לדאוג לאספקת דם צנועה של עד ליטר לדקה למוח וללב בלבד, כגשר עד הגעה לפרפוזיה כלל גופית מלאה.
2 צפייה בגלריה
פיתוח "מיני אקמו מוח-לב" זכה בהאקתון באיכילוב
פיתוח "מיני אקמו מוח-לב" זכה בהאקתון באיכילוב
הפיתוח הזוכה בהאקתון באיכילוב: "מיני אקמו מוח-לב"
(צילום: מירי גטניו דוברות איכילוב)
את פיתוח המיני אקמו יזם ד"ר ישי סקלי, רופא בכיר ביחידה לקרדיולוגיה התערבותית וביחידה לצנתורים באיכילוב, והוא נועד לשימוש על ידי צוותי רפואת חירום בשטח וצוותים קליניים בארגוני בריאות אשר אינם מומחי אקמו. "החייאה של מטופל עם דום לב שמתרחש מחוץ לבית החולים מסתיימת לרוב בתמותה או בפגיעה מוחית קשה, ואחוזי ההישרדות עומדים על פחות מ-10% וכמעט ולא השתנו לאורך עשרות שנים", אמר ד"ר סקלי.
לעומת זאת, ציין, "אם מטופל חווה דום לב בבית חולים שמצויד במכונת אקמו, סיכויי ההישרדות עולים בעשרות אחוזים". הוא הסביר כי "המוח הוא האיבר הרגיש ביותר להיעדר זרימת דם ואספקת חמצן, ועל כן ללא אקמו, מרבית הלוקים בדום לב שיעברו החייאה עלולים להישאר במצב של מוות מוחי.
"לכן, פיתחנו רעיון מבוסס אקמו שיבטיח הזרמת דם מחומצן למוחו ולליבו של מטופל שחווה דום לב, כבר בדקות הראשונות להחייאה, כבר באמבולנס או בדרך לבית החולים, בתקווה לשפר את סיכויי ההישרדות של המטופלים", סיכם.
2 צפייה בגלריה
פיתוח "מיני אקמו מוח-לב" זכה בהאקתון באיכילוב
פיתוח "מיני אקמו מוח-לב" זכה בהאקתון באיכילוב
130 רעיונות הוגשו, 12 עברו לשלב הבא - הוכחת היתכנות
(צילום: מירי גטניו דוברות איכילוב)
במהלך ההאקתון עלו רעיונות חדשניים נוספים, בהם איך מצילים פגים מירידת חום גוף, איך מזריקים בוטוקס בהתאמה אישית ואיך משפרים ניתוחים להסרת גידולים בעיניים. במסגרת התהליך באיכילוב, כלל עובדי בית החולים הוזמנו להגיש רעיונות לפיתוח. יותר מ-130 רעיונות הוצעו, ולבסוף נבחרו 12 המובילים. ביומיים אינטנסיביים של פיתוח ישבו צוותי עבודה משולבים של אנשי איכילוב לצד חברות הטק, הפארמה והביו-טק המובילות במשק, כדי להציג הוכחת היתכנות לסטארט-אפים החדשים.
באיכילוב ציינו כי מדובר בשיתוף פעולה מהפכני, במסגרתו שלחו השותפים השונים, בהם מייקרוסופט, טבע, סימנס, פיליפס ועוד, נציגים שעבדו יחד עם אנשי בית החולים בפיתוח הטכנולוגיות החדשות.
יוזם ההאקתון, ד"ר עומר טרביצקי, סגן מנהל מערך עיניים והמנהל הרפואי של איכילוב טק, סיפר כי "הויז'ן שלי היה לחבר את הקלינאים מהשטח ואת גופי התעשייה הישראלים שנמצאים ממש קרוב אלינו וליצור ביחד את הרעיון הבא". לדבריו, "רפואה מהבית או רפואה מרחוק הן הדור הבא של הרפואה בעולם, ובפרט בישראל, כשהשלכות המלחמה מביאות לכך שיותר ויותר אנשים נזקקים לטיפול רפואי.
"ככל שנשכיל לספק פתרונות יצירתיים עבורם, נפחית את העומס על המטופל ועל מערכת הבריאות", הוסיף. "מהמקום שאני מסתכל על זה דווקא עכשיו חשוב למדינת ישראל שהיא מובילה בעולם בקידום בריאות וטכנולוגיה״.