חייל מילואים בשנות ה-20 לחייו שנפצע בעזה לפני כחודש וחצי ונדבק בפטרייה מסוכנת הלך לעולמו במרכז הרפואי שיבא בתל השומר. הוא אושפז במצב קשה, וכל הניסיונות לייצב את מצבו עלו בתוהו.
החייל נפצע מפגיעת RPG וסבל מזיהום חריף. הוא פונה לטיפול בבית החולים ברזילי באשקלון ולאחר מכן הועבר להמשך טיפול במרכז הרפואי שיבא, ושם אושפז בטיפול נמרץ. בית החולים והמשפחה פנו לחברת פייזר כדי לקבל תרופה ניסיונית בשם Fosmanogepix מאירלנד לישראל, ובסיוע התגייסות של אזרחים הובאה התרופה לארץ - אך מצבו היה קשה מכדי לשאת בטיפול נוסף.
1 צפייה בגלריה
תיעוד מלחימה כוחות צה"ל ברצועת עזה
תיעוד מלחימה כוחות צה"ל ברצועת עזה
כוחות צה"ל ממשיכים להילחם ברצועת עזה
( צילום: דובר צה"ל )
פרופ' ארנון אפק, המשנה למנכ"ל בית החולים שיבא, אמר אמש כי בנוסף לפגיעות הקשות בגפיים ובבטן נמצאו אצל הלוחם זיהומים ופטריות שרואים בפצועים קשים. הוא ציין כי בדרך כלל מצליחים לטפל באמצעות טיפול אנטי פטרייתי, אך במקרה זה - הטיפול הקונבנציונלי לא עצר את הזיהום ולכן בית החולים פנה לחברת פייזר שמפתחת בין היתר תרופות לפטריות שונות. חברת פייזר אישרה את השימוש בתרופת חמלה ניסיונית שנמצאה בחברת WEP clinics בדבלין אירלנד. כאמור, מצבו של החייל היה חמור מכדי לקבל עוד טיפול.
"אנחנו לא חוסכים אף מאמץ עבור החיילים הקדושים שלנו ואנחנו נלחמים על חייהם", אמר אמש פרופ' אפק. כאמור, מאמצי הרופאים והצוות הרפואי להציל את החייל לא צלחו. יהי זכרו ברוך.
לפני כחודש וחצי נפטר מפצעיו חייל אחר שנדבק בפטרייה מסוכנת ברצועת עזה. הלוחם הגיע עם פציעה קשה בגפיים לבית החולים אסותא באשדוד, שם זיהו כי נדבק בשדה הקרב בפטריות עמידות לטיפולים. הרופאים ניסו כל טיפול אפשרי, כולל טיפולים ניסיוניים מחו"ל, והביאו כל מומחה שיכלו. לבסוף הפטרייה השתלטה על איברים בגופו של הפצוע, עד שנקבע מותו.
הכותרת
מה הסיכוי שמחלות וזיהומים יתפשטו מעזה לישראל?
21:32
לפני כחודשיים דיווחנו כאן לראשונה כי האיגוד למחלות זיהומיות מוטרד מכמות החיידקים העמידים והזיהומים שנמצאו בקרב חיילים שנפצעו ברצועת עזה. "בכל בתי החולים מדווחים כי חיילים שבו משדה הקרב עם זיהומים עמידים", אומרת יו"ר האיגוד, פרופ' גליה רהב, "אנחנו רואים אצלם, בעיקר בפציעות בגפיים, זיהומים פטרייתיים וזיהומים חיידקיים עמידים. אנחנו יודעים שבעזה יש חיידקים מאוד עמידים. המידע הזה נצבר במחקרים שעשינו בעבר עם רופאים משם, ואנחנו מכירים את החיידקים האלה גם מילדים שהועברו לטיפול בישראל מבתי חולים בעזה".