התפרצות הקורונה באירופה מעוררת דאגה, והשאלה שמטרידה ישראלים רבים היא האם צפויה התפרצות דומה גם בארץ. פרופ' גליה רהב, מנהלת היחידה למחלות זיהומיות במרכז הרפואי שיבא בתל השומר, אמרה היום (א') לאולפן ynet שאת אירופה פוקד עכשיו הגל הרביעי. "התחסנו שם מאוחר יותר, יש ירידה של החיסוניות, ועדיין לא החליטו לאמץ את נושא הבוסטר", הסבירה. "אנחנו מקדימים את העולם במספר חודשים".
קראו עוד:
לשאלה אם גל נרחב כל כך, שמיליונים באירופה נדבקים בו, יכול להשפיע גם על הישראלים שקיבלו בוסטר, השיבה: "קשה להגיד. כרגע נראה שמי שקיבל את הבוסטר, מוגן, למרות שההגנה אינה 100%, אלא כ-95%. יש עדיין 5% שעלולים להידבק, אבל גם אם נדבקים, זו מחלה יותר קלה. אני מאמינה שאלו שקיבלו את הבוסטר, כנראה באמת מחוסנים, אבל שכשיש עוד מוטציות ועוד וריאנטים, זה בהחלט מפחיד. זה מסוכן במיוחד לאנשים מדוכאי חיסון שלא מצליחים לפתח נוגדנים. אצלם מתפתחות כל המוטציות שיכולות להיווצר עכשיו באירופה ולהתפשט. נגד זה אני לא בטוחה שכולנו מחוסנים".
פרופ' רהב נשאלה אם הבוסטר מגן עלינו בצורה כזו שאפשר להמשיך לטוס לחו"ל, והשערים של המדינה יכולים להישאר פתוחים לתיירים. תשובתה: "אני חושבת שאפשר להמשיך עם ההקלות, אבל באזורים סגורים חייבים להמשיך עם המסכות. הן חשובות ביותר. צריך גם להקפיד עם התיירות הנכנסת. מכיוון שהתחלואה כל כך נמוכה בארץ עכשיו, מאוד קל יהיה לבדוק את שרשרת ההדבקות, אז חייבים לעשות כאן עבודה רצינית של התחקות אחרי ההידבקויות.
"אפשר להמשיך עם ההקלות, אבל באזורים סגורים חייבים להמשיך עם המסכות. הן חשובות ביותר. צריך גם להקפיד עם התיירות הנכנסת. מכיוון שהתחלואה כל כך נמוכה בארץ עכשיו, מאוד קל יהיה לבדוק את שרשרת ההדבקות"
"אני אישית לא נוסעת, אבל אני לא יכולה לסגור את כל המדינה ולהגיד שאסור לנסוע. כל אחד עושה את החשבונות שלו, אבל לנוכח התחלואה הנוכחית באירופה, אי-הנוחות והסגרים שם - אני חושבת שעדיף להיות בארץ".
פרופ' יהודה אדלר, מומחה לקרדיולוגיה, לרפואה פנימית ולמינהל רפואי, השתתף גם הוא בדיון באולפן ynet וסיפר על הווריאנט החדש שמתפשט באירופה. "הוא מכונה B1X, ומקורו באפריקה", אמר. "יש כל הזמן וריאנטים, על רובם אנחנו לא שומעים: הם מופיעים ונעלמים, ולכן לא צריך להיכנס לפאניקה מכל וריאנט שמופיע בתקשורת. על הווריאנט החדש אנחנו עדיין לא יודעים מספיק, אבל הוא קצת מדאיג כי הצורה שלו קצת שונה. מוקדם לדעת אם השינוי הזה עוקף חיסון. צריך להמתין ולראות ולא להיכנס לפאניקה.
"המצב במדינה משתפר, הגל הרביעי בדעיכה אצלנו, אבל באירופה הוא בעיצומו. בהולנד יש כבר סגר חלקי. המצב בכל מערב אירופה מחמיר, כי לא קיבלו שם את הבוסטר".
משתתפת נוספת בדיון, ד"ר דנה אקמאתי-עזריה, רכזת רפואת ילדים במחוז מרכז של קופת חולים כללית, נשאלה אם ההתפרצות באירופה עשויה לעודד הורים ישראלים לחסן את ילדיהם. "אני לא חושבת שצריך להחליט בנושא הזה מתוך לחץ או פחד", אמרה. צפו בדברים:
משתתף נוסף בדיון, הרופא האיטלקי ד"ר מטאו בסטי, מומחה למחלות זיהומיות, סיפר על מצב התחלואה בארצו. "בכל מה שקשור לאשפוזים ולטיפול נמרץ, המצב תחת שליטה", אמר. "אנחנו צריכים לעשות יותר בנושא החיסונים. אנחנו לומדים ממה שעשיתם אצלכם בישראל". צפו בדברים: