בשיתוף אסם נסטלה
עוגות הן מאכל שרוב הילדים לא יאמרו לו 'לא' ויאכלו בהנאה, אבל מה לגבי כמויות הסוכר? ובכן, אפשר להפחית בכמות בעזרת שימוש בפירות וגם במוצרים מופחתי סוכר, למשל. בפרק השלישי בסדרת "מבשלים עם ילדים" בפרויקט "מתכון לחיים טובים" המשותף ל"ידיעות אחרונות", ynet ואסם נסטלה, מארח רון יוחננוב, שף, בלוגר ומנחה סדנאות את נעמה פייקש, דיאטנית קלינית באסם נסטלה ויחד הם מסבירים על האפשרויות העומדות בפנינו בהכנת מתוקים וכיצד אפשר לשנות את המרכיבים על מנת להפחית בכמויות הסוכר. על הדרך הם גם מכינים את הגרסה שלהם לעוגת הביסקוויטים המוכרת והאהובה.
עוגת ביסקוויטים עם קרם פודינג ותותים טריים
המרכיבים:
2 שרוולים של פתי בר - ביסקוויט בטעם וניל, מופחת סוכר
סלסלת תותים, חתוכים לקוביות
לקרם קצפת:
500 מ”ל (2 מכלים) שמנת מתוקה קרה
250 חלב קר
1 חבילה פודינג וניל
4 כפות אבקת סוכר (אפשר להפחית לפי הטעם)
לציפוי:
200 גרם שוקולד לבן/ חלב/ מריר (לפי הטעם האישי)
100 גרם שמנת מתוקה
2 כפות דבש
אופן ההכנה:
- מכינים את קרם הקצפת על פי ההוראות: מערבבים את המרכיבים יחד עד לקבלת מסה אוורירית.
- טובלים את הביסקוויטים בצלחת עם מעט חלב קר.
- מניחים שכבת ביסקוויטים בתבנית, מעליה מניחים קרם בשכבה עבה ומפזרים תותים – חוזרים על הפעולה עד לסיום קרם הקצפת שהוא השכבה העליונה.
- ממיסים את השוקולד והשמנת בקערה חסינת אש במיקרוגל או בבן מארי (קערה מעל לסיר קטן מלא במים רותחים)
- מוסיפים את הדבש ומערבבים היטב.
- יוצקים את תערובת השוקולד מעל העוגה ומעבירים למקרר להתייצבות למשך לילה.
- מקשטים מעל בתותים טריים.
עוד דברים שכדאי לדעת:
- שיתוף הילדים בהכנת אוכל יעודד אותם לטעום ולהתנסות בדברים חדשים.
- זה גם מפתח את היכולות המוטוריות של הילדים ומחזק את הקשר שלהם להורים.
- הילדים לא רוצים לטעום פירות? שלבו את הפירות במאפים אהובים וכך תחשפו את הילדים לטעמים חדשים.
- רוצים עוגה פרווה או טבעונית? השתמשו בתחליפי חלב טבעוניים על בסיס חלב צמחי. נסו קצפת צמחית וחלב קוקוס.
- עוד דרך לשלב את הילדים בהכנה – תנו להם לקשט את העוגה.
בשיתוף אסם נסטלה