בגלל נגיף האומיקרון והגל החמישי של הקורונה שמתחיל להתפשט בישראל, החליטה הממשלה על הנחיות בידוד חדשות לשבים מחו״ל. אז מי חייב להיכנס לבידוד? איפה מעבירים אותו? באילו מקרים ניתן להפר בידוד? ומה הקנס שיוטל על מי שיפר את ההנחיות?
קראו עוד:
לפניכם כל השאלות הרלוונטיות וכל התשובות העדכניות.
מי צריך להיכנס לבידוד?
כל מי שהגיע לישראל מחו"ל.
איפה יעבירו את הבידוד לא מחוסנים ולא מחלימים ששהו במדינה אדומה ב-14 הימים האחרונים?
הם ייכנסו לבידוד במלונית עד לקבלת תוצאה שלילית בבדיקת PCR שעשו בכניסה לישראל. אם התוצאה שלילית, יוכלו להמשיך את הבידוד בבית, בתנאי שיצהירו שיש באפשרותם לשהות במקום שלא שוהים בו עוד אנשים מלבדם, ובתנאי שיסכימו לפיקוח טכנולוגי. מי שיסרבו לפיקוח טכנולוגי יישארו במלונית לכל משך הבידוד.
איפה יעבירו את הבידוד מחוסנים ומחלימים ששהו במדינה אדומה ב-14 הימים האחרונים?
בבית - בתנאי שיסכימו לפיקוח טכנולוגי. מי שיסרבו לפיקוח טכנולוגי ישהו במלונית לכל משך הבידוד.
מה בנוגע למדינות צהובות וכתומות?
כל מי שהגיעו ממדינות צהובות או כתומות - מחוסנים, מחלימים וגם כאלה שלא התחסנו ולא החלימו - ישהו בבידוד בבית.
בכמה ימי בידוד מחויבים מחוסנים ומחלימים שחזרו ממדינה כתומה או צהובה?
הם ישהו בבידוד עד קבלת תוצאה שלילית בבדיקת PCR שנעשית ביום השלישי לבידוד.
בכמה ידי בידוד מחויבים לא מחוסנים ולא מחלימים שחזרו ממדינה כתומה או צהובה?
ב-14 ימים, עם אפשרות לקיצור לשבוע בלבד בכפוף לשתי בדיקות קורונה שליליות, ביום הראשון לחזרה וביום השביעי, ואם במהלך הבידוד לא היו תסמינים שעלולים להתאים לקורונה (חום של 38 מעלות ומעלה, שיעול, קושי בנשימה, איבוד חוש טעם או ריח, חולשת שרירים).
מי שהגיעו לישראל באותה טיסה ומתגוררים באותו בית יוכלו לשהות בבידוד יחד?
כן.
אם אחד/אחת מבני/בנות הבית נכנסו לבידוד מסיבות אחרות, מומלץ לשהות בבידוד נפרד מהם?
בהחלט.
כמה זמן נמשך הבידוד?
למחוסנים ולמחלימים נקבע משך הבידוד לפי המדינה שממנה הגיעו. אחרי מילוי טופס הצהרת הכניסה לישראל תקבלו הודעה לנייד ולמייל המציינת את משך הבידוד שעליכם לשהות בו - קצר או מלא.
מה ההבדל בין בידוד קצר לבידוד מלא?
בידוד קצר נמשך עד קבלת תוצאה שלילית בבדיקת PCR שתעשו ביום השלישי לבידוד (יום הכניסה לישראל הוא היום הראשון). מי שחויבו בבידוד קצר, יוכלו לצאת ממנו אחרי קבלת תוצאה שלילית. מי שלא יעשו את הבדיקה הנוספת ביום השלישי, יצטרכו להשלים בידוד מלא, שנמשך 14 יום. אפשר לקצר אותו אם עושים בדיקת PCR החל מהיום השביעי לבידוד ומקבלים תוצאה שלילית, ואם עומדים בכל התנאים וההנחיות.
באילו מקרים ניתן אישור חריג לצאת מבידוד?
יציאה מבידוד כדי לעשות בדיקת PCR אינה דורשת אישור. במקרה של צורך בבדיקה רפואית דחופה, יש לפנות לרופא ולבקש אישור יציאה. אם צריך לצאת מסיבה אחרת (למשל, להלוויה או לבחינה) – יש למלא טופס בקשה ליציאה חריגה מבידוד. במקרה של יציאה לבית חולים בשל מצב חירום רפואי, יש להזמין אמבולנס וליידע בעת ההזמנה שמדובר בחולה מאומת. אדם בבידוד אפשר לפנות ברכב פרטי (אך לא בתחבורה ציבורית).
על מה יש להקפיד כשיוצאים מהבידוד באישור חריג?
היציאה ממקום הבידוד אפשרית רק אם המבודד מרגיש טוב, ואין לו תסמינים שעלולים להתאים לקורונה (חום של 38 מעלות ומעלה, שיעול, קושי בנשימה, איבוד חוש טעם או ריח, חולשת שרירים) במהלך לפחות 48 השעות שלפני היציאה. במקרה שיש תסמינים, יש לנסוע ברכב פרטי לבדיקת PCR, ומומלץ לעשות אותה בדרייב-אין. יש לעטות מסכה לאורך כל השהות מחוץ למקום הבידוד. יש גם להימנע ממגע פיזי עם אחרים ולהקפיד על שמירת מרחק של שני מטרים לפחות מכל אחת ואחד.
הנסיעה ממקום הבידוד לבדיקה ובחזרה תתבצע ברכב פרטי שבו ינהג המבודד, ללא נוסעים נוספים. אם למבודד אין אפשרות לנהוג, יש לנסוע ברכב פרטי, כשהנהג והמבודד עוטים מסכה במשך כל הנסיעה, המבודד יושב במושב האחורי של הרכב, והחלונות פתוחים. אם יוצאים מבידוד לבדיקה מספר פעמים, יש לעשות זאת עם אותו נהג.
בכל מקרה, אין להשתמש בתחבורה ציבורית, גם לא בטיסות פנים-ארציות לאילת. יש לשוב למקום הבידוד מיד אחרי הבדיקה, באותו האופן.
מי שאין לו רכב או לא יכול לנהוג, ואין מי שינהג למענו ברכב – יכול לנסוע במונית.
איפה ניתן למצוא את סיווג המדינות לפי הצבעים?
איך מגיעים למלונית בידוד?
ההגעה תבוצע לפי הנחיות הגורם המוסמך בשדה התעופה או במעבר הגבול.
מה העונש שיינתן למי שיפרו את ההנחיות ויגיעו למקום הבידוד בתחבורה ציבורית?
יוטל עליהם קנס, והם יידרשו להשלים את הבידוד במלונית.
מה הקנס על הפרת הנחיות הבידוד?
הקנס עומד על 5,000 שקל. אפשר להטיל קנס גם על אחראי על קטין מתחת לגיל 12 שמתגורר איתו והפר בידוד.
מה העונש לאזרחים זרים שיפרו את ההנחיות?
הם חשופים לסנקציות, בהן איסור כניסה לישראל למשך מספר שנים.