פלפלים ירוקים הם פשוט פלפלים שלא סיימו להבשיל, וככאלה הם מאופיינים בטעם מעט מריר יותר מפלפלים אדומים או צהובים. יחד עם זאת, אתר הבריאות האמריקני הלט'ליין אסף שורה של מחקרים המעידים על שיש להם כמה יתרונות מפתיעים.
עוד תזונה בריאה:
1. הם מקור עשיר לחומרים מזינים פלפלים ירוקים מספקים מגוון של ויטמינים ומינרלים. בנוסף, הם מקור טוב לסיבים ודלים יחסית בפחמימות ובקלוריות. כוס אחת (150 גרם) של פלפל ירוק מכילה:
  • 30 קלוריות
  • 1.3 גרם חלבון
  • 7 גרם פחמימות
  • 2.6 גרם סיבים
  • 134% מהקצובה היומית המומלצת של ויטמין C
  • 9% מהקצובה היומית המומלצת של ויטמין K
  • 6% מהקצובה היומית המומלצת של אשלגן
  • 20% מהקצובה היומית המומלצת של ויטמין B6
  • 3% מהקצובה היומית המומלצת של ויטמין A
פלפלים ירוקים עשירים במיוחד בוויטמין C, נוגד חמצון רב עוצמה, הנחוץ לתפקודים חיוניים רבים בגוף, כולל תפקוד תקין של מערכת החיסון. הפלפלים מהווים גם מקור טוב לוויטמין B6, המסייע, בין השאר, ביצירת ההמוגלובין.
הירק מכיל גם פרו-ויטמין A, בצורת בטא קרוטן, שהופך בגוף לוויטמין A. בנוסף, פלפלים ירוקים מכילים כמויות קטנות יותר של ויטמינים ומינרלים אחרים, כולל תיאמין (B1), מגנזיום, נחושת וויטמין E.
2. הם טובים לבריאות מערכת העיכול פלפלים מהווים מקור טוב לסיבים החיוניים לבריאות המעיים. מחקרים מראים כי הגדלת צריכת הסיבים יכולה להגן מפני סרטן המעי הגס ומחלות מעי דלקתיות. אכילת מזונות עשירים בסיבים יכולה גם לעזור לשמור על תפקוד אופטימלי של מערכת העיכול על ידי מניעת עצירות ושמירה על איזון בריא של חיידקי המעי.
צריכת הסיבים היומית המומלצת הינה 35-30 גרם לגבר ו-32-25 גרם ליום לאישה. כוס אחת (150 גרם) של פלפל ירוק חי מכילה 2.6 גרם סיבים.
1 צפייה בגלריה
פלפלים ירוקים מתוקים
פלפלים ירוקים מתוקים
פלפלים ירוקים עשירים בלוטאין, נוגד חמצון עוצמתי החיוני לבריאות העין
(צילום: Shutterstock)
3. מכילים תרכובות צמחיות מועילות לבריאות הפלפלים מכילים מגוון תרכובות צמחיות בעלות תכונות נוגדות חמצון ואנטי דלקתיות, דוגמת פלבנואידים, ויטמין C, פנולים וקרוטנואידים. מחקר משנת 2019 שניתח את ריכוזי התרכובות הביו-אקטיביות בפלפלים מתוקים, מצא כי בהשוואה לפלפלים אדומים, כתומים וצהובים, פלפלים ירוקים מכילים יותר חומצות פנוליות וכי תזונה עשירה בפנולים עשויה להגן מפני עמידות לאינסולין, כבד שומני ומחלות לב.
עוד נמצא, במחקר שנערך בשנת 2013, כי לתמצית פלפל חריף ירוק יש פעילות נוגדת חמצון גבוהה יותר מאשר תמציות פלפל אדום, כתום וצהוב.
4. עשויים לקדם את בריאות העיניים פלפלים ירוקים עשירים בלוטאין, נוגד חמצון עוצמתי החיוני לבריאות העין. לוטאין מסייע בהגנה מפני נזקים הנגרמים מחשיפה לאור ותזונה עשירה בלוטאין עשויה לסייע בהפחתת הסיכון לניוון מקולרי הקשור לגיל, מצב שעלול לגרום לאובדן הראייה.
5. יכולים לעזור בשמירה על משקל גוף תקין הפלפלים המתוקים הירוקים דלים בקלוריות, עשירים בסיבים, ומלאים בחומרים מזינים אחרים שגופכם צריך על מנת לתפקד בצורה אופטימלית. זה הופך אותם לתוספת מצוינת לכל תפריט. צרפו אותם למגוון יומיומי של ירקות ופירות – וכך תוכלו לשמור על משקל גוף תקין ועל רמות שומן נמוכות יותר, במיוחד של השומן התוך-בטני, הנמצא כגורם סיכון למחלות
6. רב תכליתיים וטעימים לא משנה מה צבע הפלפל שתבחרו, יש אינספור דרכים ליהנות מהם, למשל:
  • תוספת ל"מוקפצים" של ירקות ועוף.
  • משתלבים נהדר הסלט ירקות.
  • הגשה לצד סלט חומוס או חצילים כתחליף מרענן לפיתה.
  • במרקים, תבשילים וצ'ילי.
  • עם ביצים וירקות אחרים בחביתה.
אל תחששו להתנסות: הוספת פלפלים, בכל הצבעים, לארוחת הבוקר, הצהריים והערב, מייצרת מנות מזינות, צבעוניות וטעימות.