אחד מחדרי המיון לילדים הגדולים בישראל פועל ללא מנהל קבוע כבר קרוב לשנה וחצי. כך נודע ל"ידיעות אחרונות" ו-ynet. מדובר במיון של המרכז הרפואי סורוקה בבאר שבע, בית החולים הגדול באזור הדרום ואחד מבתי החולים הגדולים בישראל.
ב"ידיעות אחרונות" ו-ynet פורסם בעבר כי מחלקות הילדים מתמודדות עם עזיבה של רופאים ובעלי תפקידים קריטיים – השיא היה שבפרק זמן קצר עזבו תשעה רופאים את בית החולים. כעת מודים גורמים בבית החולים כי העובדה שאין מנהל קבוע כבר קרוב לשנה וחצי בבית החולים פוגעת בתכנון ארוך הטווח של פעילות המיון ומגבירה את העומס על הרופאים הבכירים ועל המתמחים.
יש לציין כי בעבר היו שלושה תורנים בכל משמרת לילה במיון – וכעת שניים בלבד, למרות העומס במשמרות לילה. מדובר בעדות למצוקת הרופאים הבכירים והמתמחים. מנגד, בבית החולים אומרים כי מנהל חדש ייכנס לתפקידו בקרוב.
גורם בסורוקה: "כשאין מנהל קבוע זה מקשה מאוד על הנעת תהליכים, למשל, הכשרה של יותר מתמחים. היום המתמחים עושים יותר תורנויות כדי לחלוק בנטל. יש רצף של מנהלי ממלאי מקום. אין מי שמנווט את הספינה ניווט ארוך טווח"
"המיון עומד סטטי ואין שום תהליכים לשיפור הרפואה כאן", אומר גורם בבית החולים סורוקה המעורה בפרטים. "כשאין מנהל קבוע זה למעשה מקשה מאוד על הנעת תהליכים, למשל, הכשרה של יותר מתמחים. היום המתמחים עושים יותר תורנויות כדי לחלוק בנטל". לדברי גורם אחר בבית החולים, "יש רצף של מנהלי ממלאי מקום וזה בהחלט מעלה את העומס. אין מי שמנווט את הספינה ניווט ארוך טווח".
מבית החולים סורוקה נמסר בתגובה: "לאחר תהליך מכרזי, נבחר מנהל חדש למלר"ד ילדים שימשיך להוביל קדימה את העבודה המצוינת של הצוותים במיון. אנו מאחלים לו בהצלחה למען בריאותם של ילדי הנגב".
מארגון מרשם - ארגון המתמחים לרפואה נמסר: "המצב כפי שמתארים המתמחים בסורוקה, לצערנו, הוא נחלתם של מתמחים ומתמחות בבתי חולים נוספים ברחבי הארץ. במסגרת פגישות שקיימנו עם שר הבריאות ומנכ"ל המשרד הצענו מודל לשליטה ולוויסות כוח אדם כך שלא יווצר מצב שבבתי חולים מסוימים או מחלקות מסויימות ישאו בנטל כבד כל כך עד כדי פגיעה גם במתמחים וגם במטופלים. אנחנו מקווים שיופקו הלקחים, במיוחד לאור העובדה שקיימת האפשרות להימשכות המצב הביטחוני".
פורסם לראשונה: 00:00, 08.07.24