מאז 7 באוקטובר ניצבת מערכת הבריאות הישראלית בכלל ובתי החולים בפרט מול אחת התקופות הקשות והמורכבות אי פעם. אירועים מרובי נפגעים והתמודדות עם פציעות מורכבות לצד חוסר ודאות והשאיפה להיות בכוננות מתמדת הם רק חלק מהאתגרים שמלווים את הצוותים רפואיים ברחבי הארץ.
בוועידת הבריאות השנתית של קבוצת "ידיעות אחרונות" שתיערך ב-16 בספטמבר יישבו לפאנל ייחודי חמישה מנהלי בתי חולים שלוקחים חלק משמעותי במערכה הנוכחית: פרופ' שלומי קודש, מנהל המרכז הרפואי סורוקה; ד"ר יעל פרנקל-ניר, מנהלת בית החולים הכללי במרכז הרפואי שיבא-תל השומר; ד"ר לנה קורן, מנהלת בית החולים בילינסון; פרופ' מיכאל הלברטל, מנהל הקריה הרפואית רמב"ם; ופרופ' מסעד ברהום, מנהל המרכז הרפואי לגליל. יחד, הם יספרו לאדיר ינקו, כתב הבריאות של "ידיעות אחרונות" ו-ynet, על הטיפול באלפי פצועים שהמדינה חבה להם את קיומה, היערכות מרכז רפואי בעת מלחמה וניהול כוח אדם שזקוקים לו בחדר ניתוח - אך גם בשדה הקרב במילואים.
2 צפייה בגלריה
מימין: ד"ר לנה קורן, ד"ר יעל פרנקל־ניר, פרופ' מסעד ברהום, פרופ' שלומי קודש, פרופ' מיכאל הלברטל ועידת הבריאות
מימין: ד"ר לנה קורן, ד"ר יעל פרנקל־ניר, פרופ' מסעד ברהום, פרופ' שלומי קודש, פרופ' מיכאל הלברטל ועידת הבריאות
מימין: ד"ר לנה קורן, ד"ר יעל פרנקל־ניר, פרופ' מסעד ברהום, פרופ' שלומי קודש, פרופ' מיכאל הלברטל
(צילום: ניצן זוהר, רמי זרנגר, אור פרבוזניק, תומס סולינס)
"כאשר פרצה מלחמת חרבות ברזל ידענו שיש לנו שתי משימות עיקריות", מספר פרופ' הלברטל מרמב"ם. "הכנת בית החולים התת-קרקעי הממוגן שלנו לאפשרות של ירי מסיבי של טילים מהצפון, ואפשרות שנצטרך לתת מענה לאלפי מאושפזים, ובו בזמן מענה לקליטת עשרות נפגעים מאירועים ביטחוניים בחזית הצפונית. כל זאת במקביל ובהמשך למענה רפואי איכותי בכל תחומי הרפואה השגרתיים".
בחזית הדרומית מתפקד בית חולים סורוקה. "מזה 11 חודשים שסורוקה ועובדיו עומדים בחזית הטיפול הרפואי בנפגעי המלחמה, ערוכים תמיד למסוק הנושא עליו את הפצועים הקשים ביותר", אומר פרופ' קודש. "7 באוקטובר בסורוקה היה אירוע רב-נפגעים גדול מאוד שכלל גם טרור בבית החולים, שבעצמו מצוי תחת אש. נכתבו תורות חדשות של התמודדות, במיוחד לאור מקרים של הצלת החיים".
ד"ר פרנקל ניר משיבא מחדדת את החשיבות של מערכת בריאות יעילה ומתפקדת דווקא ברגעי קיצון: "הנתונים הפנומנליים של הצלת פצועים והחזרתם לחיים באמצעות שיקום הם נתונים שאין להם אח ורע".
ד"ר קורן מבילינסון מספרת כי ב-7 באוקטובר נכנס בית החולים למצב חירום מלא. "המציאות החדשה יצרה צרכים שחייבו אותנו להיות יצירתיים, גמישים ומהירי-תגובה - בילינסון קלט מעל לאלף חיילים פצועים, ובתוך כך הקמנו מחלקת שיקום ייעודית, זאת בזמן שפתחנו שלוחה של בילינסון באילת עבור עשרות אלפי מפונים".
2 צפייה בגלריה
ועידת הבריאות השנתית של קבוצת ידיעות אחרונות
ועידת הבריאות השנתית של קבוצת ידיעות אחרונות
ועידת הבריאות השנתית של קבוצת ידיעות אחרונות
מנהל המרכז הרפואי לגליל בנהריה, פרופ' ברהום, הוסיף כי התוצאה המיידית והברורה של המלחמה הזו, היא שהפריפריה התרחקה ממרכז הארץ: "אם פעם עוד היו קשב או סנטימנט לצפון ולגליל, לצערי היום הציבור מדחיק את מצבנו החמור, והתופעה ניכרת גם בחלק מהמשרדים הממשלתיים המשפיעים. אינני אופטימי לגבי כיצד ייראו פני הדברים כשהמלחמה תסתיים".
בין משתתפי הוועידה יהיו: שר הבריאות אוריאל בוסו; מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן-טוב; מנכ"ל מד"א אלי בין; ענת סיגמן, מנהלת אחריות חברתית בבנק דיסקונט; אטל מולכו פיליבה, מנכ"לית פמי; מירי בוהדנה, שמתנדבת כחובשת במד"א; יונתן בן חמו, לוחם הנדסה קרבית שנפצע; המוזיקאי והדי-ג'יי אשר סוויסה (סקאזי) ועוד.
הוועידה תתקיים ב-16 בספטמבר 2024 באולפן ynet, תשודר בשידור חי ב-ynet ותסוקר בכל המדיות של קבוצת "ידיעות אחרונות". לפרטים נוספים לחצו כאן
פורסם לראשונה: 00:00, 09.09.24