שנה לאחר שנפצע קשה ב-7 באוקטובר, עבר סגן ניב ברנס, קצין בגדוד 13 של גולני, את הניתוח האחרון שלו. מי שניתח אותו היה ד"ר אורן מיכאלי, מנתח יהודי-אמריקני, שהגיע לישראל במיוחד לשם כך. לרופא עבר צבאי דומה לזה של ברנס: גם הוא שירת בגולני. בניתוח השתתפה גם פרופ' דנה אגוזי, מנהלת המחלקה לכירורגיה פלסטית בקפלן.
ברנס, בן 22 מרמת-גן, נפצע בידיו לאחר שלחם בקרב על קיבוץ ניר עם, שלא ספג חדירות של מחבלים. "הייתי עם חיילים בכוננות", סיפר ברנס, "התחיל צבע אדום, ותוך זמן קצר רחפן הטיל עלינו פצמ"ר. התחלנו לחימה ב-06:30 בבוקר. היה לצידי טנק עם ארבעה לוחמים. תקפנו ארבעה מחבלים לפני שהצליחו לעבור את הגדר".
ברנס נפצע מירי דו-צדדי. "לא היו טלפונים ושום דבר לא עבד", הוא משחזר, "יצאנו לכיוון המחבלים להסתערות ופגעו בי כדורים ביד שמאל ואז ביד השנייה".
בקרב נפל סמל מתן אברג'יל ז"ל, שקפץ על אחד הרימונים שהושלכו על הכוח ובכך הציל את חייהם של שישה מחבריו. "הייתי בשטח שלוש שעות עם חוסם עורקים, בלי תגבורת ובלי שום דבר", אומר ברנס, "לקראת 10:00 בבוקר פינו אותי לניר עם והגעתי למרכז הרפואי קפלן לקראת 13:30. הייתי מאושפז שם חמישה שבועות, עברתי 12 ניתוחים בחודש. הכדורים פירקו לי את יד שמאל. בשבוע שעבר תפרו לי את העצבים".
לדברי ד"ר אמיר אורון, מנהל המחלקה לכירורגיה של היד ומיקרוכירורגיה בקפלן, "היינו צריכים להזמין מנתח אמריקני משום שנוצרה רגישות יתר בפיזור של העצב הרדיאלי שנחשב לרגיש ביותר בגוף האדם. ד"ר מיכאלי מניו-יורק מתמחה בניתוחים מהסוג הזה. הוא בעצמו שירת בגולני ולכן הרגיש מחויבות. הוא בא על חשבונו, הגיע לכאן ללמד. בשמחה רבה הוא הסכים לעזור. ניב חולם לחזור לשירות קרבי ואני מקווה שנוכל לאפשר לו את זה".
ברנס אומר ש"אני מכיר את כל החבר'ה שנפלו. זה לא פשוט, אבל צריך להמשיך קדימה. זה תמיד יהיה איתי. ניר עם לא נחדר גם בזכות המחלקה שלי והחיילים שלי. הצלחנו לשמור על היישוב. עכשיו או שאחזור לצבא או שאתחיל את החיים האמיתיים".
פורסם לראשונה: 00:00, 07.10.24