המרכז הרפואי איכילוב נמצא במרחק של דקות הליכה ספורות מכיכר החטופים בתל-אביב. הוא קלט לתוכו מתחילת המלחמה 18 שורדי ושורדות שבי, ומחכה להעניק טיפול רפואי לכל אחד מה-100 הנוספים שישובו. בבית החולים הבינו כי לא רק החטופים שמשתחררים זקוקים למענה, אלא נדרשת מעטפת רחבה גם עבור בני המשפחות, שנאבקים יום ולילה על יקיריהם כבר למעלה משנה.
2 צפייה בגלריה
בית החולים איכילוב נערך לקבלת החטופים
בית החולים איכילוב נערך לקבלת החטופים
בית החולים איכילוב. האם בקרוב יקלוט עוד חטופים?
(צילום: מירי גטניו, דוברות איכילוב)
"בשל הקרבה שלנו לכיכר קיבלנו הרבה פניות לטיפולים כאלה ואחרים", מסבירה רותי סספורטס, סמנכ"לית התפעול הרפואי באיכילוב, "הגענו למסקנה שיש צורך במוקד אחד שירכז את הכל. אנחנו מכירים וטיפלנו בשבים, בנשים וילדים בגילים שונים. אנחנו מכירים את המורכבות הקלינית והנפשית של השבים ובני המשפחה שלהם והרבה מהם כבר נמצאים אצלנו בטיפולים פיזיים ונפשיים".
רותי סספורטסרותי סספורטסצילום: ליאור צור דוברות איכילוב
לכן החליטו באיכילוב להקים את מוקד "אופק": מוקד מיוחד עבור השבים ובני משפחות החטופים והשבים אשר ייתן מענה מהיר לצרכיהם הרפואיים. "אנחנו נותנים מענה מהיר וזמין, לכל מרפאה או מכון, אפילו מספקים מקום במלונית עבור בני משפחה שצריכים ללון ליד", אומרת סספורטס, "האנשים האלה נמצאים ימים ארוכים במצב של מתח וחרדה נוראיים, זה משפיע על הגוף והנפש ואנחנו מבינים את הקושי ואת מנעד הצרכים שלהם. אנחנו מאפשרים להם גישה מהירה להכל - מטיפול נמרץ, דרך חדרי לידה ועד ריפוי בעיסוק. ובלי להתעסק בבירוקרטיות וטפסי 17".
לפני 35 שנה נחטף ונרצח אחיה, אבי סספורטס ז"ל, בעת שירותו הצבאי כלוחם ביחידת מגלן. "אח שלי היה נעדר במשך שלושה חודשים. זאת לא אותה החוויה של יותר משנה שהם ממתינים ליקירים שלהם, אבל אני מבינה את ההתמודדות, את ההשפעה של החטיפה על המצב הבריאותי והנפשי על הסובבים ולא רק על השבים עצמם. אני גם מבינה את ההתמודדות עם הניסיון לחזור לחיים פיזית ורגשית, זה מאוד מורכב. אז היה לי חשוב באופן אישי שהמוקד הזה באמת יסייע להם. שיהיה להם יחס אישי חם, מישהו שהם בקשר מתמיד איתו".
2 צפייה בגלריה
בית החולים איכילוב נערך לקבלת החטופים
בית החולים איכילוב נערך לקבלת החטופים
המתחם שהוכן לקראת החטופים באיכילוב בפעימה הראשונה לפני שנה
(צילום: מירי גטניו, דוברות איכילוב)
לדבריה, "כבר כשהגיעו השבים בעסקה נוצר קשר מיוחד בינם לבין חלק מהמטפלים, ואנחנו בקשר רציף איתם כל הזמן. הם חוו דברים מאוד קשים, נפצעו פיזית ונפשית וזקוקים לטיפול ארוך טווח, וכך יהיה גם עם מי שיחזרו, אמן ובקרוב. יש לנו מנעד ענק של אפשרויות טיפול: מריפוי בעיסוק, דרך קלינאיות תקשורת ועד סיוע לנפגעי תקיפה מינית. אנחנו לומדים ומתמקצעים ומפיקים לקחים כדי שנוכל לתת את המעטפת המלאה שהם כל כך זקוקים לה. אני וכל הצוות מייחלים לשובם של כולם במהרה, ונמשיך ללוותם ככל שידרש".
  • מוקד אופק ממוקם בקומה מינוס 1 בבניין סוראסקי בבית החולים איכילוב. הוא פועל בימים ראשון עד חמישי מהשעה 10:30 ועד השעה 19:00. טלפון: 9017* או 052-2046757.
פורסם לראשונה: 00:00, 19.12.24