אחרי תל אביב - הפרות בירושלים: שעות ספורות לאחר ההתקהלויות ההמוניות והמסיבות המחתרתיות שתועדו בתל אביב, בניגוד לתקנות הקורונה - נערכה אמש (מוצ"ש) אזכרה המונית לאדמו"ר מגור, שערך הפלג הפורש מגור בירושלים (בניגוד לפלג המרכזי, שמקפיד על ההנחיות בהוראת האדמו"ר).
האירוע נערך בעיצומו של העוצר, ללא הפרעה. בית המדרש שבו נערכה האזכרה היה מלא מפה לפה ללא כל זכר לעוצר הלילי, ל"תו הירוק" או לתקנות הקורונה בכלל. מי שחיפש את המשטרה, לא מצא אותה באזור.
גם יענקי קנייבסקי - נכדו של "שר התורה החרדי", הרב חיים קנייבסקי, ומי שמביא ומוציא את דברו - תועד בהתוועדות פורים בניגוד להנחיות. נוכחותו באירוע המנוגד להנחיות משרד הבריאות צורמת במיוחד על רקע ההאשמות שנשמעו מצד פוליטיקאים שטענו כי הוא "ראש הממשלה האמיתי", בעקבות הניסיונות להביא לשיתוף פעולה של הממסד החרדי עם סגירת מוסדות החינוך לקראת הסגר השלישי, לפני כחודשיים. ראש הממשלה, בנימין נתניהו, פנה אז ל"גדול הדור" הליטאי, סבו, באמצעותו - מה שהביא ליישור הקו עם הנחיות הממשלה.
טישים המוניים לצד מסיבות רחוב
החשש העיקרי היום (א') הוא מפני קיום "טישים" המוניים, בעיקר לקראת שעות אחר הצהריים - אז נערכות סעודות פורים בירושלים, שבה נחגג פורים היום. בחצרות חסידיות רבות כבר נערכים למסיבות ההמוניות. ברחובות ירושלים - וכלל לא רק במגזר החרדי - נרשמות היום התקהלויות פורים רבות.
בחסידות גור הידועה בהקפדתה על הנהלים, אוסרים על כניסה לבתי הכנסת על כל מי שלא מחזיק בתעודת מחלים או מחוסן, ולא יכניסו גם מתפללים שיציגו בדיקה סרולוגית. בכיר בחסידות אישר ל-ynet כי ההחלטה התקבלה בשל מידע על זיופים רבים של בדיקה זו. אלא שלפורשים כללים משלהם: לפני כשנה פרשו מאות מבני הקהילה מבית המדרש המרכזי, והכתירו לעצמם מנהיג חדש, מה שהביא לסילוק אנשי האופוזיציה ובני משפחותיהם ממוסדות החצר הרשמיים.
בעקבות כך הכריז מנהיג המורדים, רבי שאול אלתר, על הקמת ישיבות ותלמודי תורה עצמאיים עבורם, והאזכרה אמש היא אחד הסממנים לפיצול. המתיחות בין שני הרבנים לבית אלתר (האדמו"ר הנוכחי והפורש) איננה חדשה, אלא מבעבעת מתחת לפני השטח כבר יותר מעשרים שנה. העילה הרשמית לסכסוך היא חילוקי דעות מתמשכים בנוגע לדרכה של החצר בין הרב שאול, "הראש ישיבה", בנו של מנהיגה הקודם של גור, רבי פנחס מנחם, לבין רבי יעקב אריה, בן האדמו"ר שלפניו, רבי שמחה בונים.
התקנות אסרו כליל על תחבורה ציבורית לירושלים, כולל הסעות פרטיות עד היום (א') בחצות, בניסיון למנוע התקהלויות, סעודות המוניות (ולא רק במסגרת המשפחה הגרעינית, כפי שאושר) - וכן טישים בחצרות החסידיות. התוצאה: פקקי ענק בכניסה לבירה - ותופעה של משפחות שלמות מן המגזר החרדי, החסידי בעיקר, שמקיימות את מצוות העלייה לרגל כלשונה, רק בפורים במקום בשלושת הרגלים.
לרבים במגזר החרדי אין רכבים פרטיים, וכך מתפרסמים ברשתות החברתיות בשעות האחרונות תיעודים רבים של משפחות שצועדות רגלית בכביש מספר 1 ודרכים אחרות, בדרך לירושלים, כשהילדים מחופשים וההורים בבגדי שבת, כנהוג. במגזר החרדי - תרעומת רבה וטענות על הנחיות שמטרתן לפגוע ישירות בחרדים, בעקבות האיסור על תחבורה ציבורית.