בשיתוף עמותת סולמות
ציפי שביט, מולי שולמן, אפרת ארנון, יונתן גוטליב ויובל וין הם משפחת עדן - משפחה חילונית טיפוסית, שיוצאת בעקבות פרשת השבוע למסע קרוואנים פרוע, מצחיק ומרגש ברחבי ישראל. מידי שבוע תוכלו לפגוש אותם רק כאן, ב-ynet, בסדרת הסיטקום "להתחיל מבראשית" (בבימויו של יריב הורוביץ). צפו בפרק ה-30 - פרשת אמור בראש הכתבה.
בני המשפחה נעים בתוך הסיפור הקומי, המתרחש בימינו - לפרשת השבוע, על הסוגיות, השאלות והתובנות העולות מהקריאה בה. הסדרה נולדה במטרה להנגיש לכל ישראלי את הספרות היהודית הקנונית והעתיקה, ולהפוך את העיון בפרשת השבוע לחלק בלתי נפרד מהזהות היהודית והישראלית המשותפת לכולנו.
פרשת אמור
נסים לוקח את המשפחה לטיול בירושלים, כדי לשחזר את מסע הבר מצווה שהוא עשה בילדותו, בעקבות פרשת בר-המצווה שלו, פרשת אמור. בפרשה זו מתוארת העליה לרגל בחגים - פסח שבועות וסוכות, ונסים מעוניין ללכת ברגל לכותל, כמו שעשו עולי הרגל בזמן שהמקדש היה קיים. הבעיה מתחילה כאשר המשפחה לא מתלהבת מהרעיון, ולכל אחד מהם יש תוכניות אחרות, ונסים דורש מהם לוותר על התכניות שלהם וללכת איתו לפי הרצון שלו.
מה עושים כשיש קונפליקט של רצונות שונים של בני משפחה? ומה קורה כאשר יש מתח בין עולם ערכים לעומת רצונות וצרכים אישיים? האם לנסים יש זכות להכריח את בני המשפחה לעשות כרצונו ולפי ערכיו? האם בני המשפחה צריכים לכבד את רצונו ולוותר על תכניותיהם לשם כך? מהי הדרך לפתרון קונפליקטים?
בפרק שלפנינו, הקונפליקט לא נפתר. כל אחד נשאר בעמדתו, והקונפליקט הולך ומחריף, עד שנסים נשאר לבדו. המשך בשבוע הבא…
ממש לא לדתיים בלבד
החיבור לתרבות ולערכים יהודיים שמלווים את חיינו אלפי שנים, הוא כבר מזמן לא רק נחלתם של אלה המגדירים עצמם דתיים או שומרי מצוות. המסורת והסיפורים הקנוניים היהודיים הם גם נחלתם של מי שמגדירים עצמם חילונים, וגם הם עשויים למצוא בהם תשובות והשראה.
פרשת השבוע היא מחזור של 54 פרשות מחמשת חומשי התורה, הנקראים לכל אורך השנה. כל פרשה נקראת במלואה מידי שבת, ובכל אחת מהפרשות ניתן למצוא מסר ייחודי שיכול ללמד אותנו רבות, לא רק על המסורת והדי-אן-איי היהודי, אלא גם על חיינו כיום במאה ה-21.
קרדיטים:
יוצרת: שירה פלברט, בימאי: יריב הורוביץ, עריכה: מיכל פארן, צילום: בנימין חירם ואלי זינגר, תסריט: עמית פארן ואורי נמליך, מפיק: צבי יהודה הרלינג
בשיתוף עמותת סולמות