יותר מ-2,000 תקריות אנטישמיות אירעו בשנה אחרונה באוסטרליה. מדובר בזינוק של יותר מפי 4 מהתקופה המקבילה בשנה שעברה. כך עולה מנתונים של הוועד הפועל של יהודי אוסטרליה (ECAJ). לפני כמה ימים פורסם דוח דומה בניו זילנד, שם הזינוק גבוה בהרבה במספר התקריות האנטישמיות.
מהנתונים עולה כי בסך הכול נרשמו 2,062 אירועים בין אוקטובר 2023 לספטמבר 2024, הרבה יותר מ-495 התקריות שאירעו שנה קודם לכן. בוועד הפועל של יהודי אוסטרליה הדגישו כי התקריות הללו אינן כוללות הצהרות אנטישמיות ברשתות החברתיות.
3 צפייה בגלריה
כתובות אנטישמיות באוסטרליה
כתובות אנטישמיות באוסטרליה
כתובות אנטישמיות באוסטרליה
(צילום: מתוך הדוח)
לפי הדוח המדאיג, האירועים הבולטים ביותר כללו הפגנות אנטי-ישראליות מחוץ לבתי כנסת ובתי ספר יהודיים, פעילים אנטי-ישראליים הציקו והטרידו לעובדים בעסקים בבעלות משפחות יהודיות, ובתים יהודיים רוססו בכתובות שנאה. כמו כן נרשמה עלייה עצומה בתקיפות פיזיות נגד יהודים והתעללות מילולית ברחובות.
מתקפת הטרור של מחבלי חמאס נגד ישראל ב-7 באוקטובר 2023 דירבנה אנטישמים תומכי ארגון הטרור באוסטרליה לתקוף קהילות יהודיות מקומיות, שתומכות באופן גורף בזכותה של ישראל להתקיים ולהגן על עצמה.
בדוח נכתב כי למעט כמה מקרים יוצאי דופן, התגובה של מנהיגים פוליטיים וקהילתיים, בכירים באוניברסיטאות והחברה האזרחית הייתה פושרת. התוצאה הייתה התגברות האנטישמיות ממילות שנאה למעשי שנאה חמורים יותר, כולל תקיפות פיזיות.
3 צפייה בגלריה
כתובות אנטישמיות באוסטרליה
כתובות אנטישמיות באוסטרליה
כתובות אנטישמיות באוסטרליה
(צילום: מתוך הדוח)
אוסטרליה: בעלת חנות איימה באת חפירה על תיירים ישראלים
(צילום: מרשת X)

מהוועד נמסר: "אם חשבו שגזענות אנטי-יהודית היא נחלת העבר, ב-12 החודשים האחרונים הוכיחו שהיא הופעלה מחדש למטרות פוליטיות. התקיפות הפיזיות והמילוליות על יהודים בודדים, או על משפחות ומקומות קהילתיים, ימשיכו להחמיר אלא אם כן ממשלות וכוחות משטרה יראו קצת עמוד שדרה על ידי נקיטת צעדים נחרצים, כדי לעצור את מעשי השנאה נגד הקהילה היהודית ולהעמיד את התוקפים לדין".

יהודים בגרמניה מרגישים פחות בטוחים

למעשה, האנטישמיות זינקה בכל רחבי העולם מאז מתקפת חמאס ב-7 באוקטובר והמלחמה שפרצה אחריה. מסקר של המועצה המרכזית של היהודים בגרמניה עולה כי מתקפת הטרור והמלחמה השפיעו רבות על הלך הרוח בקרב יהודי גרמניה.
הנסקרים בגרמניה ציינו את החשש מעוינות, מפיגועים ומהתקפות מאז מתקפת הטרור של חמאס על ישראל ב-7 באוקטובר 2023. בעקבות כך הם אינם מזהים עצמם כיהודים בפומבי, כך על פי סקר שהמועצה ביצעה. עוד עולה מהסקר כי 75% מהנסקרים ענו שהם מרגישים לא בטוחים.
3 צפייה בגלריה
הפגנות פרו פלסטיניות בדיסלדורף גרמניה
הפגנות פרו פלסטיניות בדיסלדורף גרמניה
הפגנה פרו-פלסטינית בדיסלדורף, גרמניה
(צילום: Thilo Schmuelgen / רויטרס)
אחד היהודים בגרמניה התייחס לממצאים: "העלייה החדה באנטישמיות מפחידה אותי מאוד. לכן אני כבר לא מראה בפומבי שאני יהודי. רוב משפחתי נרצחה בשואה, ומעולם לא ציפיתי שכיהודי אצטרך להסתתר שוב בגרמניה".
"חשיבות התרבות והדת היהודית יוצרת מרחב של יחד וביטחון. זה כולל גם את הקשר למדינת ישראל", אמר נשיא המועצה המרכזית יוזף שוסטר, בהתייחס לתוצאות הסקר.
הסקר גם מראה תמיכה חזקה מאוד בישראל. 87 אחוז מהנסקרים "לגמרי" או "קצת" הסכימו עם הקביעה הזו: "ללא קשר להתנהלות ממשלת ישראל, אני תומך בישראל". 78 אחוז אמרו: "כל היהודים חייבים לתמוך בישראל". 33 אחוז מהנסקרים אמרו שהם מתקשים לתמוך בישראל ללא תנאי, ושני שלישים לא הסכימו מאוד או לא הסכימו קצת, עם האמירה הזו.
במועצה המרכזית ציינו כי הם מחויבים באופן עקבי לפעול "נגד הדמוניזציה של ישראל ברחובות גרמניה והתדמית השלילית של ישראל בציבור הגרמני".