חצי שנה לאחר התפטרותו של מנכ"ל המרכז הארצי לפיתוח המקומות הקדושים, לאחר פרסום מסקנות ועדת החקירה לאסון מירון, ועדיין לא מונה לו מחליף. במכתב חריף תקף השר לשירותי דת מיכאל מלכיאלי את השר דודי אמסלם, שממונה על רשות החברות הממשלתיות, על כך שהוא מעכב את המינוי. את המכתב חשף מיכאל שמש ביומן הבוקר של כאן ב'.
מכתב, שנשלח בין השאר לראש הממשלה בנימין נתניהו, ליועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה ולמבקר המדינה מתניהו אנגלמן, נכתב: "אני פונה אליכם בעניין שבנדון לאחר שהגיעו מים עד נפש מחמת התנהלותו של השר דודי אמסלם בתפקידו כממונה על רשות החברות הממשלתיות, זאת בכל הקשור למרכז הארצי לפיתוח המקומות הקדושים, אשר נובעת מתוך מניעים פוליטיים פסולים ושימוש לרעה בסמכות".
השר מליכאלי כתב כי מחודש מרץ, אז הרב יוסף שוינגר התפטר מתפקידו, הוא פנה כמה פעמים לרשות החברות הממשלתיות במטרה לקדם מינוי ממלא מקום למנכ"ל באופן מיידי, והן כדי למנות דירקטורים כחברי הדירקטוריון של המרכז הארצי. "חרף החשיבות הרבה בקידום הליכי המינוי, רשות החברות החליטה לפי הוראתו של השר אמסלם שלא לקדם את כלל הליכי המינוי. זאת למעט אישור למינויה של עובדת משרד אחת אשר כן קיבלה את אישורה של ועדת המינויים, אך השר אמסלם מסרב לחתום ולתת תוקף למינוי. ביחס לשאר המינויים, הוראתו של השר הייתה כלל לא לקדם את הליכי האישור, וכך למרבה הצער נעשה".
השר לשירותי דת כתב כי במצב כיום המרכז מתנהל על ידי שתי מזכירות בלבד. "חשוב לי להדגיש ולומר כי המרכז הארצי אחראי על כ-130 אתרים במדינה אשר חלקם הינם אתרים בעלי מורכבות תפעולית רבה, כדוגמת אתר מירון, קבל רחל, קבר שמעון הצדיק ועוד", כתב השר מלכיאלי. "כלל אתרי המרכז הארצי משרתים אוכלוסייה רבה, ולאורך השנה פוקדים את אתרי המרכז הארצי מיליוני מבקרים. באתרים אלו נערכים אירועים המוניים, במועדים שונים, אשר נדרש לדאוג בהם לבטיחות ולשלום המשתתפים, זאת בטרם נכנסים לבעיות הנובעות מהמצב הביטחוני בצפון אשר שם רוב אתרי המרכז הארצי מצויים. אין מחלוקת כי כל אחד מאתרי המרכז הארצי נדרש לניהול מקצועי, מקיף ואחראי בימי שגרה, ועל אחת כמה וכמה בעת חירום".
בהמשך המכתב תקף השר מלכיאלי בחריפות את השר אמסלם. "אקדים ואומר כי אילו הייתה סיבה עניינית להתנהלותו של השר אמסלם, בוודאי ובוודאי שמכתב חריג זה לא היה מגיע אליכם", כתב השר לשירותי דת. "אולם למרבה הצער התנהלותו של השר אמסלם היא התנהלות אשר המניעים הזרים מנחים אותה – והם נאמרים במפורש ובריש גלי על ידו בכל פורום אפשרי, ואף נאמרו לי באופן אישי. המניעים לכך – וצר לי שאני נאלץ לשתף אתכם בזאת – הינם עקב מחלוקת הקשורה לוועדה למינוי דיינים שבה השר אמסלם חבר. עקב סירובי הנחרץ לדון עם השר אמסלם על דרישתו, הודיע השר אמסלם כי כל עוד אני לא אגיע איתו להבנות, הוא יסכל ויעכב כל מינוי הקשור לסיעת ש"ס אשר מגיע לאישור רשות החברות. בשל כך, כלל ענייני המרכז הארצי 'תקועים' כאמור כבר מספר חודשים".
הוא התריע מפני סכנה בשל אי מינוי מחליף לתפקיד. "אין ספק שדרך זו הינה בניגוד גמור לחוק ולהליכי מנהל ושלטון תקינים, ומהווה הפרת אמונים ברף החמור ביותר", כתב השר מלכיאלי. "דרך קלוקלת זו פוגעת עמוקות באינטרס הציבורי ומסכנת חיי אדם רבים עקב חוסר התפקוד בניהול המרכז הארצי. זאת, בפרט לאחר אסון מירון ולאחר הממצאים וההמלצות החמורות אשר נקבעו בדוח ועדת החקירה לחקר אסון מירון, הרי שכל בר דעת מבין את ההשלכות הכבדות ואת סכנת הנפשות הטמונה בחוסר תפקוד שכזה".
מטעם השר אמסלם נמסר בתגובה: "מדובר בניסיון נואש ומתוזמר של השר מלכיאלי, בהנחיית הפטרון שלו אריה דרעי, להסיט את הדיון הציבורי מהכשלים האמיתיים במשרד הדתות ולטפול האשמות שווא באיצטלה של עניינים פוליטיים. הטענה כאילו השר אמסלם מסכן חיי אדם היא שקרית ומגוחכת! אין שום קשר בין המינוי המדובר לבין סיכון חיי אדם. השר מלכיאלי מטעה במכוון את הציבור ומנסה ליצור כאוס מוחלט. השר אמסלם פועל אך ורק לקידום האינטרס הציבורי ולמינוי מועמדים ראויים לתפקידים בכירים. מינויים ברשות החברות יעברו רק כאשר יובאו מועמדים העומדים בקריטריונים, ללא קשר לשיוכם הפוליטי".
בתגובתו התייחס השר אמסלם גם למינוי דיינים: "מדובר בנושא בעל חשיבות עליונה לציבור שומרי המסורת בישראל. השר אמסלם לא יאפשר לאריה דרעי להשתלט על הוועדה למינוי דיינים כאילו הייתה עסק פרטי של ש"ס. מפלגת הליכוד מייצגת קהל גדול של שומרי מסורת שגם להם מגיעה נציגות הוגנת ברבנות הראשית. השר אמסלם קורא לשר מלכיאלי להפסיק לנהל את ענייני משרדו באמצעות הדלפות והכפשות, ולהתמקד בעבודה למען הציבור".