שנה אחרי ששמחת החג הושבתה בעקבות מתקפת הטרור של חמאס ושותפיו, אירועי הקפות שניות חזרו לרחבי הארץ, במוצאי שמחת תורה. בצל המלחמה המתמשכת, אלפים התכנסו בערים וביישובים שונים בישראל כדי לחגוג עם ספרי התורה, בסיומו של החג שבו מציינים את סיום מחזור הקריאה בתורה ואת תחילתו של מחזור שנתי חדש.
לפני שנה ניהל מפקד מחוז דרום, ניצב אמיר כהן, את הקרב הקשה על תחנת המשטרה בשדרות. השנה, על חורבות התחנה, הוא רקד עם ההמונים כשהוא אוחז ספר תורה בידיו. אירוע ההקפות השניות, בהובלת ישיבת ההסדר "אפיקי דעת" בשדרות, נערך בהשתתפות אנשי כוחות ההצלה והביטחון, שוטרים ומשפחות נפגעי הטבח. להקפות השמחות קדמו הקפות של ניגון ותפילה עם בני משפחות של חטופים.
שר האוצר בצלאל סמוטריץ', שהשתתף בהקפות השניות בשדרות, אמר הערב בפני תלמידי ישיבת ההסדר בעיר: "נרקוד ונשמח הרבה עכשיו, כדי שכל האויבים שלנו ישמעו, כי זו התשובה האמיתית. מישהו שאל אותי: הלוחמים שלנו עכשיו מוסרים את הנפש, יש לצערנו כאלה שנפלו היום, בחג, איך אנחנו שרים? התשובה שלי היא שהלוחמים הגיבורים האלה נלחמים כדי שנשיר, כדי שנרקוד ונשמח, שעם ישראל יחיה". לסיום השמיע סמוטריץ' אמירה שספק אם ראש הממשלה וחברים נוספים בקואליציה יסכימו איתה: "תבטיחו לי כולכם: שנה הבאה, בעזרת השם, הקפות שניות בגוש קטיף – כולנו יחד".
באתר אחר שבו התרחש טבח נורא בשמחת תורה תשפ"ד, חניון רֵעים שבו התקיים פסטיבל נובה, נערכו הקפות שניות ביוזמת פורום תקווה המאגד משפחות של חטופים. במקביל, גם באופקים התארגנו הקפות שניות, והאירוע המרכזי נערך בגן הידידות בעיר. בין הנוכחים נמנה גם חבר הכנסת שמחה רוטמן.
משפחות מפונים מקריית שמונה, מכפר יובל וממושב יערה שבגבול הצפון חגגו את ההקפות השניות בבית הכנסת "היכל אברהם" בעפולה. שמעון אלון, בן 68 מיובל, חגג את ההקפות השניות עם נכדיו. "היה מרגש ועצוב, וכולנו מתפללים לחגוג את החגים הבאים בבית במושב", סיפר הערב (יום ה'). הוא ומשפחתו מתגוררים כבר שנה במעונות הסטודנטים של מכללת עמק יזרעאל, כמו משפחות אחרות שנאלצו להתפנות בגלל הירי של ארגון הטרור חיזבאללה.
את ההקפות השניות במאהל הגבורה בירושלים, שהוקם בידי משפחות שכולות, הוביל יהושע שני, אביו של סרן אורי מרדכי שני ז"ל שנפל בשמחת תורה לפני שנה. גם ביני ויזל, אביו של אלקנה ויזל ז"ל שנפל באסון המבנים ברצועת עזה שבו נהרגו 21 חיילים, החזיק ספר תורה לצידו. רבש"ץ קיבוץ נירים, דניאל מאיר, הצטרף גם הוא להקפות ורקד עם ספר תורה לצד בני משפחות שכולות במאהל.
גם בתל אביב התקיימו מספר אירועים. עיריית תל אביב וישיבת "מעלה אליהו" קיימו הערב הקפות שניות בכיכר רבין, בצל ציון שנה למלחמה. בהקפות השתתפו בני משפחות חטופים, משפחות שכולות וחיילי מילואים.
להקפה שהוביל ראש הישיבה, הרב חיים גנץ, עלו לוחם המילואים יובל פריאל ואשתו זמרת. פריאל עשה מאז שמחת תורה הקודם מעל ל-230 ימי מילואים, והוא יצא אליהם יום אחרי לידת בנו הרביעי. במקצועו הוא מורה בתיכון צייטלין בעיר, והערב הגיע לחגוג היישר מהלחימה בלבנון, לשם יחזור בתחילת השבוע.
הרב חיים גנץ אמר באירוע בכיכר רבין: "הלוחמים שנפלו העבירו מסר, שנחיה כאן יחד. המציאות כנראה מורכבת ומסובכת, ועברנו את הקטסטרופה הגדולה ביותר מאז הקמת המדינה. מאז שמחת תורה בשנה שעברה הכרנו ברשעת הגויים והכרנו בזה שאנחנו עם ישראל, וזה דבר גדול. אבל הדבר הכי גדול שאני רוצה לומר הוא שאומנם אנחנו לא אברהם אבינו שעקד את בנו, אבל יש לנו עשרות אלפי חיילים שבכל יום ובכל רגע נתון, כבר שנה שלמה, מוסרים את הנפש – הם ונשותיהם שנשארות עם שישה ילדים בבית. הן גם גיבורות אמיתיות. אין עם כזה בעולם".
ארגון "ראש יהודי" יזם הקפות שניות בכיכר דיזנגוף. בכיכר שרו את "שיר למעלות" וקיימו הקפות המותאמות למצב. ברמקול נשמעה הקריאה: "עם ישראל היקר, הגענו לכאן הערב משפחות שכולות, הורים לחטופים, אנחנו מבקשים מאנשי הכיכר לכבד את המעמד ואת זכר הנופלים", כשהקהל התבקש לאפשר למשפחות לנאום.
לפני האירוע, תושבי השכונה קיימו עצרת לזכר הנרצחים ולמען שחרור החטופים בכיכר. במקום נצפו תושבים שאוחזים בתמונות חטופים ובשלט עם המסר "טבח הוא לא נס", ונשמעו הקריאות "שכחתם מה זה להיות יהודים" ו"מצוות פדיון שבויים". במהלך הערב היו ניסיונות לעימותים מצד צעירים שהשתתפו בהקפות והגיעו עם שלטי "שמאלנים בוגדים".
מאות תלמידי ישיבת בני עקיבא גבעת שמואל השתתפו בהקפות שניות עם פצועי צה"ל בבית החולים שיבא תל השומר, במטרה להעלות חיוכים על פניהם.
בלוד, ראש העיר יאיר רביבו עצר את ריקודי ההקפות השניות לשירי תפילה ולשירת ההמנון הלאומי "התקווה" עם דגלים וספרי תורה, לזכר תושב העיר מרדכי אמויאל שנפל בלבנון. שמו של אמויאל ז"ל הותר הערב לפרסום לצד שמות של עוד ארבעה לוחמים שנהרגו.
בקיבוץ משואות יצחק נערך אירוע הקפות שניות לזכרם של חמישה מהמועצה האזורית שפיר שנרצחו בפסטיבל נובה: עודד אברג'ל ובן דודו אלדד ברגמן, אבידן תורג'מן, אביאל שלום רחמים ועידו בן זינו זכרם לברכה. במהלך ההקפות רקדו המשתתפים עם ספר תורה שהוכנס על שמו של אבידן תורג'מן ז"ל, שהתגורר בקיבוץ עם משפחתו. ההקפות הוקדשו לנרצחים ולנופלים, וההקפה השביעית והאחרונה הוקדשה לערך החברות והאחדות בעם ישראל, לצלילי השיר "אנא בכוח".
לאחר ההקפות השניות החלה מסיבה עם מבחר תקליטנים שהגיעו בהתנדבות, כולם חבריו של מפיק האירוע, אחיו הבכור של עודד אברג'ל, איתמר אברג'ל. אברג'ל, שיזם את האירוע בין תקופות מילואים ממושכות כלוחם, אמר: "זו הדרך שבה אנחנו בוחרים להנציח את אותם אנשים שאהבנו כל כך וכבר לא איתנו, זו המורשת שהם היו רוצים להשאיר, מורשת של אהבת חינם וחיבור". האירוע התקיים בהשתתפות מאות אנשים, בהם דור הררי, חברו של איתמר לצוות במגלן.