ועדת הכלכלה של הכנסת תדון מחר (יום ב') בתקנות חסימת הטלפונים הכשרים לחרדים. על פי החוק, שאושר בחודש יולי האחרון, ועדת הרבנים לענייני תקשורת תהיה רשאית לאשר קווי טלפון במספרים מסוימים המיועדים להיות טלפונים כשרים, ללא אינטרנט, לשיחות בלבד.
התקנות של שר התקשורת, שלמה קרעי, מבקשות לקבוע כי כדי להימנע מחסימה של קווי הסיוע – חייבים להיות בעלי היקשרות ממשלתית של לפחות 100 אלף שקל בשנה, מספר הטלפון חייב לשמש באופן בלעדי לסיוע ועזרה ראשונה, עם מענה אנושי בלבד, ובליווי של איש מקצוע טיפולי, לפחות 10 שעות ביממה בימים, במשך חמישה ימים בשבוע בין ראשון עד חמישי.
בארגונים חברתיים העוסקים בליווי ורווחה חוששים כי התבחינים שיאושרו בוועדה ייתנו לרבנים יכולת לחסום לשיחות מספרי טלפון ומוקדי סיוע של עמותות העוסקות באלימות במשפחה, סיוע נפשי ועוד.
סוגיה שתעלה מחר בדיון היא היכולת של ארגונים לדעת האם הם נכללים רשמית ברשימות הקווים החסומים או המוגנים מחסימה, והאם מידע זה ירוכז במשרד התקשורת או בחברות התקשורת עצמן.
עמותת אותות, שמנהלת את הוסטל בית דרור, קורת גג לנערים ונערות להט"ב בשיתוף ופיקוח של משרד הרווחה, קיבלו הודעה רשמית מחברת בזק שקו הטלפון והאתר של ההוסטל נחסם בקווים הכשרים. חוקיות צעד זה מוטלת בספק, כאשר חוק "הטלפונים הכשרים" בבירור מחריג מחסימה קווי סיוע בחירום, הפועלים בהיקשרות עם המדינה ופועלים באופן רציף ועם ליווי מקצועי.
עמותת אותות מסייעת לנערים שנמצאים במצוקה ותחת איום פיזי, ללא עורף משפחתי. לעיתים אותם נערים מגיעים להוסטל באמצע הלילה, לאחר שישנו ברחוב.
גם באגודה למען הלהט"ב הביעו מחאה על האפשרות לחסום גם את קו הסיוע שלהם. יו"ר האגודה, הילה פאר, אמרה: "מדובר במהלך פוליטי על גבה של קהילת הלהט"ב. בנוסח התקנות הנוכחי, הממשלה מאפשרת לוועדת הרבנים לחסום קווי סיוע ללהט"ב, תוך שהיא מנקה מכך את ידיה. בכך היא גוזרת על להט"בים מהחברה הדתית והחרדית בחירה אכזרית בין קבלת סיוע, שהוא לא פחות מפיקוח נפש, לבין הדרה מחברתם ומשפחתם. אנו קוראים וקוראות לשר התקשורת קרעי לקבל את ההערות שהגשנו לנוסח התקנות ולהימנע מעשיית פוליטיקה קטנה על גבם של להט"בים משכבת האוכלוסייה החלשה ביותר".
ממשרד התקשורת נמסר בתגובה כי "בטיוטת התקנות שהועברה לאישור ועדת הכלכלה של הכנסת, מוצע לקבוע כי אסור יהיה לחסום חיוג למוקד חירום אשר מתקיימים בו התנאים המפורטים בטיוטה ובכלל כך כי המענה במוקד החירום ניתן 10 שעות ביממה לפחות, בין ברצף ובין שלא ברצף, בימים ראשון עד חמישי – וזאת מתוך הבנה שמוקדי חירום אמורים לספק מענה בפרק זמן משמעותי במהלך היום. נציין כי טרום החוק החדש, הייתה אפשרות לחסום כמעט כל מספר וכעת צמצמנו את האפשרות הזו. בכל מקרה, יש דרישה בחוק לשקיפות מלאה, וקיים מנגנון ערעור בפני גורם מפקח במשרד התקשורת".