מי מכיר? מי יודע? עשרות תמונות נדירות ומרגשות, מרגעי העלייה הגדולים של מדינת ישראל, מתפרסמות בימים אלה – בין היתר, במטרה לאתר את זהותם של המצולמים, בעיקר אלה שהיו ילדים בעלייתם, כדי שיוסיפו מידע ויחפשו תמונות עבר שלהם, של משפחתם ושל בני העלייה שלהם – ובכך יסגרו מעגל היסטורי.
- הקרב (שהוכרע) על חייה של אלטע: היהדות רואה בזה רצח/ הרב יובל שרלו
הפרויקט המיוחד - של רכבת ישראל ומשרד העלייה והקליטה - חושף תמונות ייחודיות של העליות השונות לקהל הרחב בכ-60 תחנות רכבת ברחבי הארץ. התמונות מספרות את סיפורה של המדינה דרך למעלה משלושה מיליון עולים שבנו אותה, מבליטות את סיפורי העלייה השונים.
היסטוריה בתמונות
חלק מהתמונות צולמו עוד טרם הקמת המדינה, וחלקן לאחריה - בתקופת גלי העלייה הגדולים, עד לימינו ממש. התמונות סוקרות את פליטי השואה שהגיעו ממחנות העקורים, ואת אלה שהגיעו מההגליה לקפריסין. את ראשית עליית תימן ואת המאבק על שחרור אסירי ציון. את עליית הנוער של שנות ה-50, וילדי העולים במרכזי הקליטה של שנות ה-90. את אוניות המעפילים ומטוסי "מבצע שלמה".
"מדינת ישראל נבנתה בזכות העולים והעולות שהגיעו לארץ לאורך השנים, ואני גאה שאנחנו מנגישים לציבור את סיפורם המרגש במסגרת שבוע העלייה", אמרה שרת העלייה והקליטה, פנינה תמנו שטה.
דגנית סנקר, סמנכ"לית עידוד עלייה ותושבים חוזרים, הוסיפה כי "משרד העלייה והקליטה שם לנגד עיניו את הצורך בתיאור תרומתה של העלייה למדינת ישראל ובשימור נרטיב העלייה כחלק משמעותי מבניין העם והארץ. לצד פעולות שונות שמקיים המשרד, בשיתוף רשויות מקומיות בכל הארץ, המיזם הזה הוא אחת הדרכים שדרכן ניתן להביא לידי ביטוי את הסיפור הנפלא של העלייה לישראל".