מושכים את החגים עוד קצת: בקו הסיום של חגי תשרי, אתמול (יום ג') עם צאת הכוכבים, הסתיים חג שמחת תורה - וימי החול התדפקו על הפתח. אבל רגע לפני החזרה לשגרה, לעבודה, ללימודים, אפשר לשיר ולרקוד עוד לילה אחד.
מעבר להקפות בבית הכנסת, רבים נוהגים להשתתף ב"הקפות שניות" - ריקודים עם ספרי התורה ברחובה של עיר בצאת החג, כשברקע להקות מנגנות שירים חסידיים. בשנה שעברה, עקב מגפת הקורונה והסגר, עברו ההקפות ליוטיוב, לזום ולמשאיות השמחה שחלפו ברחובות. השנה חזרנו לריקודים, גם אם בהגבלות והרחקות – ושידרנו כאן את ההקפות השניות כמיטב המסורת, מכפר חב"ד ומהכותל המערבי.
אירועי ההקפות השניות בכותל המערבי הם מסורת חדשה יחסית - זו השנה הרביעית בסך הכול, והן נערכו עם תזמורת, בהתאם להנחיות משרד הבריאות. כמאה ספרי תורה יש בכותל - הרבה ספרים להרבה ריקודים ול-8,000 המאושרים (כך על פי ההגבלות), שזכו להיות ברחבה בשבע ההקפות המסורתיות.
בכפר חב"ד נערכות ההקפות לראשונה, אחרי 70 שנה, במרחב הפתוח ולא בבית הכנסת של כפר חב"ד - בית מנחם, וזאת על מנת לעמוד בהוראות התו הירוק ונהלי הבטיחות. בשנה שעברה עברו שם משאיות שמחה מבית לבית, כך שמדובר בשיפור עצום.
אלפים, מכל גווני הקשת הישראלית, נוהגים להגיע לחגיגות ההקפות השניות בבית הכנסת המרכזי, במה שהפך כבר לסמל של קירוב לבבות. אבל השנה, כאמור, השמחה הייתה אותה השמחה – רק במרחב הפתוח, ברחבת החניה הגדולה שבקדמת בית הכנסת, תחת הנחיות "התו הירוק".
"ההקפות השניות בכפר חב"ד קנו להם שם מיוחד כ'תחנת דלק' של שמחה, שממנה מתדלקים לכל השנה כולה", אומרים בכפר חב"ד. יו"ר ועד היישוב, הרב שמעון רבינוביץ, הודה לרשויות שאפשרו את המשך המסורת "בבטחה ובבריאות".
המוני יהודים חגגו את "שמחת תורה", האחרון בחגי תשרי, שבו מציינים את סיום מחזור הקריאה השנתי בה בבתי הכנסת. החג נחגג בריקוד עם ספרי תורה ובקריאה בפרשת "וזאת הברכה", החותמת את ספר דברים, שוב ושוב – כדי שכל איש וילד (ובקהילות שוויוניות ופמיניסטיות גם נשים) - יוכלו לעלות לתורה ולקחת בה חלק. לאחר מכן מתחילים לקרוא שוב מ"בראשית", כסמל להמשכיות הלימוד.
פורסם לראשונה: 05:34, 27.09.21