ועדת החוקה של הכנסת אישרה היום (שני) פה אחד לקריאה שנייה ושלישית את הצעת החוק המבקשת, לראשונה, לעגן חובה לכלול לפחות 30 נשים בהרכב האספה הבוחרת את הרבנים הראשיים. זאת, לאחר שהבחירות האחרונות נדחו כמה פעמים בשל חוסר הסכמה על מינוי נציגות נשים מטעם הרבנות הראשית באספה הבוחרת. ההצעה מגובשת לקראת הבחירות למועצת הרבנות הראשית שטרם התקיימו.
בסופו של דבר האספה כונסה עם פחות מ-20 נשים, מתוך 140 בוחרים. כעת מבקשת ההצעה לקבוע מספר מינימום למינוי של נשים באספה הבוחרת, באופן המחייב כי הרכבה יכלול 30 נשים לפחות, כאשר מקרב חמשת הח"כים שתבחר הכנסת כנציגי הציבור באספה תהיינה לפחות שלוש נשים במקום שתיים, וכן יהיו 10 נשות ציבור שימנה השר באמצעות הרבנים הראשיים ובאישור הממשלה.
לפי ההצעה נקבע כי אם מספר הנשים בקרב נציגי הציבור יהיה נמוך מ-30, ימונו נשים בהתאם לקבוצות המיוצגות עד להשלמת הייצוג, לפי המדרג שבחוק.
לדרישת יו"ר הוועדה ח"כ שמחה רוטמן, התווסף סעיף הקובע כי גם רבנים וראשי רשויות מיהודה ושומרון יוכלו להיכלל באספה הבוחרת, אם כי הוראה זו לא תחול באופן מיידי בבחירות הקרובות, אלא בתחולה נדחית, לבחירות הבאות לרבנים הראשיים ולאספת הרבנות הראשית.
בנוסף, מוצע להגדיר את המונח "רב" לעניין מינוי הרבנים לאספה הבוחרת, כך שיובהר כי רב שניתן למנותו לאספה הוא מי שהוסמך לרבנות (קיבל תעודת "יורה יורה") על ידי הרבנות הראשית ולאחר שעמד בבחינות בכתב, או מי שבידו תעודת כשירות לכהונת רב עיר, רב אזורי, רב מושב או רב שכונה, שניתנה לפי חוק זה, לפי כללי הרבנות הראשית לכשירות. זאת, כדי שלא תוכל לעלות דרישה מצד בג"ץ למנות נשים במשבצות של נציגי הרבנות הראשית לגוף הבוחר, אלא במשבצות השמורות לנציגי ציבור ונבחרי ציבור בלבד.