האנטישמיות במערכת החינוך באירלנד התפרצה לממדים מפחידים, ובספרי הלימוד נכתב בין היתר ש"יהודים רוצחים" וש"ישראל היא תוקפנית". כתוצאה מכך ילדים יהודים נמצאים בטראומה ונאלצים להחליף בתי ספר – כך דיווח העיתון היהודי הבריטי "ג'ואיש כרוניקל". ספרי הלימוד האיריים מלאים במונחים אנטישמיים והטיה נגד ישראל.
המכון לניטור שלום וסובלנות תרבותית בחינוך בית ספר (Impact-se), חשף בין השאר ספר לימוד שהציג את היהדות כאלימה מטבעה בהשוואה לדתות אחרות. בנוסף הספר מזלזל ביהודים דתיים "לובשי ציציות".
בדבלין לא רואים בעיה בחומר הלימוד. מטעם ממשלת אירלנד נמסר כי "משרד החינוך מוודא שתלמידים איריים מקבלים תוכן לימודי בצורה הוגנת ומאוזנת על ידי מורים איריים איכותיים במגוון נושאים, כולל ההיסטוריה של העם היהודי והיהדות".
מצב הפלסטינים מתואר בספרים בהרחבה, אך הצעות השלום שהציעה ישראל אינן נכללות בספר. במשימה אחת, התלמידים מתבקשים לדמיין עתיד עבור ילדים פלסטינים, שבו הם "יצטרפו לקבוצות מיליטנטיות", כלומר ארגוני טרור, או "ישיגו עבודה טובה". בספר אחר, יהודים מוצגים כרוצחי ישו. בעקבות ביקורת, תמונת יהודי עם ציצית הוסרה, אך התוכן עצמו נשאר.
מספר ספרי לימוד מציגים את היהדות כאלימה בהשוואה לדתות אחרות. בספרים יש דוגמאות חיוביות באמונות ודתות אחרות, כולל האסלאם והנצרות. "היהדות מאמינה שלעיתים יש צורך באלימות ומלחמה כדי לקדם צדק", נכתב באחד הספרים. האסלאם, לעומת זאת, מתואר כ"בעד שלום ונגד אלימות", ומטרת הנצרות לפי חומר הלימוד היא "לקדם עולם שבו שלום וצדק וכולם נהנים בו".
רבה הראשי של אירלנד, הרב יוני וידר, התייחס לדברים: "אני נתקל לעיתים קרובות בחוסר היכרות כללית עם יהדות והיסטוריה יהודית ובמונחים אנטישמיים. ייתכן שהאחראים לאי-הדיוקים ולתוכן הפוגעני אפילו לא ידעו מדוע הקטעים הללו בעייתיים. אני קורא לבעלי ספרי לימוד להתייעץ עם הקהילה היהודית עצמה, לפני שמסיימים להכין את הספרים שעלולים להיות שליליים לגבי העם היהודי".
הרב התייחס גם לנושא הישראלי-פלסטיני: "בכל הנוגע לאי-הדיוקים הנוגעים לישראל-פלסטין – אלה נראים לי מכוונים. לעוות את ההיסטוריה למען קידום אג'נדות פוליטיות זה לא פחות מביזיון".
לגבי התפקיד של ממשלת אירלנד במלחמה באנטישמיות, אמר הרב וידר: "אין לי ספק שהרטוריקה המלהיבה של מנהיגים פוליטיים איריים נגד ישראל בשנה האחרונה תרמה לשנאה נגד יהודים במדינה הזו. יש המעוניינים להדגיש שזה לא אנטישמי להיות ביקורתי כלפי ישראל או להתנגד לפעולותיה בעזה ובלבנון, ושזה מותר. אבל הנרטיב האנטי-ישראלי באירלנד הפך כל כך מעוות ונרחב עד שהוא יוצר הקשר שבו האנטישמיות יכולה לשגשג. פוליטיקאים ותקשורת מיינסטרים עושים דמוניזציה לישראל באופן עקבי, למשל על ידי דיבור על כך שישראל מנהלת מלחמה נגד ילדים ומכוונת בכוונה תחילה לאזרחים חפים מפשע. למילים יש משקל, וסוג זה של שיח נפיץ יכול לעורר פילוג ושנאה".
הרב התייחס לכך שמשרד החינוך האירי לא מתכוון לנקוט שום פעולה בנוגע לדוח: "זה מזעזע ומאכזב ביותר שמחלקת החינוך נראית חסרת עניין לחלוטין באפשרות להיפגש עם נציגי הקהילה היהודית ולשמוע את חששותיהם".
הרב התייחס לאנטישמיות בכיתות בבתי ספר בשנה האחרונה: "אני מודאג, מספר ילדים בבתי הספר אמרו לי בחודשים האחרונים שהם חשים פחד בגלל שהם יהודים, או שהם נמנעים מלדבר על היותם יהודים מול ילדים לא יהודים. ילדים צריכים להיות גאים במורשת שלהם, לא לחפש להסתיר אותה, וכל הילדים צריכים להרגיש בטוחים בבית הספר, ללא קשר למוצא אתני או דת".
שגרירת ישראל באירלנד, דנה ארליך (שאינה יושבת פיזית באירלנד לאחר שהוחזרה כמחאה על ההכרה האירית במדינה פלסטינית), אמרה: "כשגרירה באירלנד אני נשאלת שוב ושוב מדוע יש עוינות והטייה נגד ישראל בקרב רבים באירלנד. לאחר קריאה של הדוח המדאיג בנוגע לתכנים על ישראל ויהדות בספרי לימוד באירלנד, אי אפשר שלא לתהות האם זו אחת הסיבות. האם מחנכים את ילדי אירלנד לשנוא? האם מלמדים אותם להסתכל באופן שונה על יהודים ולערער על הלגיטימיות של ישראל? למען עתיד הקהילה היהודית והישראלית באירלנד ולמען חינוך וסובלנות, אני מקווה שנושא זה ייבחן בדחיפות וברצינות על ידי הרשויות באירלנד".