האקטיביזם האנטי-ישראלי ממלא את הקמפוסים של הקולג'ים והאוניברסיטאות בארצות הברית: למעלה מ-350 תקריות אנטישמיות, הכוללות הטרדות נגד סטודנטים יהודים-אמריקנים ונידויים בטענות "אנטי-ישראליות", דווחו ברחבי ארה"ב במהלך השנה האקדמית 2022-2021 – כך עולה מדוח חדש של הליגה נגד השמצה (ADL).
בליגה טוענים כי מדובר בתקריות המאיימות ומשפיעות באופן ניכר על סטודנטים יהודים, וכי תורחב ההשקעה החינוכית בתוכניות בקמפוסים, כולל השקתו היום (ה') של משאב מקוון לתמיכה בסטודנטים ולמאבק באנטישמיות בקמפוס.
דוח המצב בקמפוסים, מאת המרכז לחקר קיצוניות בליגה נגד השמצה, זיהה מגוון אירועים וביטויים אנטי-ציוניים ואנטי-ישראליים מטרידים בקמפוסים ב-2022-2021, החל בהאשמות שלפיהן ישראל מבצעת "רצח עם" או "טיהור אתני" – וכלה בנידוי סטודנטים יהודים ממוסדות הקמפוס, בטענה כי הם תומכים בישראל או בציונות.
"דרישת קבלה לקמפוס": שנאת ישראל
הדוח היווה שיקוף נוסף לתביעה הרדיקלית הגוברת בחוגי השמאל האמריקני, להפוך את ההתנגדות לישראל ולציונות לאלמנט מרכזי בחיי הקמפוס, או למעין "דרישת קבלה" לקבלה מלאה לקהילת הקמפוס.
דוח הליגה נגד השמצה מנה סך של 359 תקריות נגד ישראל ברחבי ארה"ב בשנה האקדמית החולפת. אלו כללו אירוע אחד של תקיפה פיזית, 11 אירועי השחתת רכוש, 19 אירועים של הטרדה מילולית ו/או בכתב, 143 אירועים אנטי-ישראליים, 165 מחאות ופעולות ו-20 החלטות או משאלי סטודנטים על רקע קמפיין BDS (קריאה לחרם, הימנעות מהשקעות וסנקציות).
בנוסף, הצביע הדוח על מקורות המימון העיקריים העומדים מאחורי מועדוני הסטודנטים הרשמיים והקבוצות האחראיות לרבות מן התקריות, ובהם "סטודנטים למען צדק בפלסטין" – ארגון הסטודנטים הבולט והפעיל ביותר נגד ישראל והציונות, המפעיל 206 סניפים ברחבי ארה"ב, וכן "קול יהודי לשלום".
"אתם לא לבד"
הדוח מצביע על שלושה נושאים ומגמות המאפיינים חלק ניכר של הפעילות נגד ישראל במהלך השנה האקדמית: השפלה של הציונים והציונות, לרבות גירוש והרחקה של סטודנטים מקבוצות בקמפוס על רקע הבעת זיקה לציונות או לישראל; הבעת עמדה בעד טרור ואלימות נגד ישראל – וכן שימוש בדימויים אנטישמיים ותיאוריות קונספירציה בהרצאות ובפוסטים במדיה החברתית.
"הארס האנטישמי שמכוון כלפי הסטודנטים התומכים בישראל, מטריד באופן עמוק, והוא הופך את הקולג'ים והאוניברסיטאות שלנו לכאלה המרגישים פחות בטוחים ומוגנים מבחינת הסטודנטים היהודים", אמר ג'ונתן גרינבלט, המנכ"ל העולמי של הליגה נגד השמצה. "על מנהיגי האוניברסיטאות ללמוד כיצד לזהות אנטישמיות, ולהגיב אליה כיאות כאשר היא מופיעה, כולל ברגע שבו פעילויות אנטי-ישראליות חוצות את הגבול והופכות לשנאה על רקע אנטישמי".
על מנת להידרש לגאות הגוברת של אירועים אנטי-ישראליים בקמפוס, הליגה נגד השמצה עדכנה והרחיבה באופן משמעותי את "Think, Plan, Act" – משאב אינטרנטי מקיף שנועד לסייע לסטודנטים לזהות אנטישמיות ודעות קדומות נגד ישראל, ולהגיב אליהן. באמצעות שורת "מצבים מהחיים" שאירעו בשנים האחרונות בקמפוסים בארה"ב – החל בנידוי "ציונים" בקמפוס, וכלה בריסוס צלב קרס במגורים – מספקת תוכנית Think, Plan, Act כלים להתמודדות, כולל הכנה מועילה ואסטרטגיות תגובה מומלצות.
משאב זה כולל, בנוסף, מונחון הגדרות שנועד להבהיר אי-הבנות רווחות בנושאי אנטישמיות, אנטי-ציונות ודעות קדומות נגד ישראל, וכן שאלות ותשובות בנושא חופש הביטוי בקמפוס. כלולים בו גם טיפים לשיחות מושכלות בנושא הסכסוך הישראלי-פלסטיני, המאפשרים מעורבות במדיה החברתית.
"הליגה נגד השמצה מושקעת לעומק בעבודה עם בעלי עניין, ובשיתוף המומחיות שלנו כדי לסייע בהפחתת האנטישמיות בקמפוסים", אמר גרינבלט. "חשוב שסטודנטים יהודים ובני משפחותיהם ידעו שהם לא לבד".