במשך 39 שנים ברציפות מתאספים יחד יעקב בוכריס (70) וחבריו מקריית שמונה וקיבוצי הסביבה כדי להכין מצות מהודרות לכבוד ליל הסדר.
3 צפייה בגלריה
אופים מצות בקריית שמונה
אופים מצות בקריית שמונה
אופים מצות בקריית שמונה
(צילום: אביהו שפירא)
יירוטים בעיר בשבוע שעבר
(צילום: אור מוסקוביץ)

אתמול (יום ה'), בפעם השנייה מאז פונה מביתו עם משפחתו לפני כחצי שנה, חזר בוכריס לקריית שמונה, הבעיר את תנור הגז הישן ופגש מחדש את חבריו למסורת הוותיקה. ביחד הם הכינו מצות, בדיוק כמו בשנים הקודמות. "לא יכולנו לשאת את המחשבה שלא נגיע אל העיר והבית שלנו כדי להכין את המצות", סיפר בוכריס ל"ידיעות אחרונות" ול-ynet.
למצות שלו, הוא מסביר, יש טעם מיוחד, כזה שלא ניתן לקבל במתכון שאין בו את המים המינרליים הזורמים בברזים המקומיים ואוויר הרי הגליל: "פסח זה חג החירות ואנחנו מייחלים לחירות, שנוכל לשוב לעיר האהובה שלנו", הוא נשא תפילה.
3 צפייה בגלריה
יעקב בוכריס ליד התנור
יעקב בוכריס ליד התנור
יעקב בוכריס ליד התנור
(צילום: אביהו שפירא)
3 צפייה בגלריה
חלק מהמצות שאפו בוכריס וחבריו
חלק מהמצות שאפו בוכריס וחבריו
חלק מהמצות שאפו בוכריס וחבריו
(צילום: אביהו שפירא)
לדבריו, "זו הרגשה כואבת מאוד ולא פשוטה, להגיע לכאן ולראות את העיר ריקה לגמרי. אנחנו לא נחזור לפה לפני שהמלחמה תיפסק ויהיה פה בטוח".
כללי הכשרות מחייבים את השותפים להכנת המצות להשלים את המלאכה בתוך 18 דקות מרגע הלישה ועד הוצאת המצות מהתנור. לצד ההנחיות ההלכתיות, השנה עמדו החברים בגבול לבנון עם כללים חמורים לא פחות: "דאגנו לעבוד פה בבטיחות מלאה. צמוד לאולם יש מקלט ואם יש אזעקה כולנו היינו מפסיקים מיד את המלאכה, גם אם הבצק יחמיץ, ורצים למקלט. ברוך השם שאפילו פעם אחת לא הפריעו לנו חיזבאללה".