המעטה הלבן שכיסה את ירושלים לא פסח על הכותל המערבי. לאחר שנה ארוכה של סגרים וקפסולות, שהותירו את אחד המקומות הצפופים בעולם בימי שגר, בשיממון יחסי – הייתה מעט עדנה ונחת למתפללים שהגיעו הלילה לרחבה.
המתפללים פרצו בריקוד ספונטני לשירת "מי שנכנס אדר מרבין בשמחה". "הדבר המדהים ביותר הוא שהכותל לא נשאר ריק אף פעם", אמרו בקרן למורשת הכותל המערבי, שתיעדו את השלג בסרטון יפה ומרגש. "תמיד יש מתפללים ופוקדים שמבקרים אותו, גם כשיורד שלג בשעות הקטנות של הלילה".
גלגולים בשלג
המקובל הרב יצחק בצרי התייחס לשלג בראי היהדות, והוא אומר כי "השלג מסמל את מחילת העוונות, על פי דברי הנביא ישעיהו: 'אם יהיו חטאיכם כשנים - כשלג ילבינו, אם יאדימו כתולע – כצמר יהיו'".
"בשבוע שעבר הסתיימו הימים המכונים ימי השובבי"ם - ראשי התיבות של פרשיות השבועות שקראנו עד השבוע: שמות, וארא, בא, בשלח, יתרו ומשפטים – שבהם, על פי הקבלה, נהוג להתענות פעמיים בשבוע (בימי שני וחמישי), למשך חודש וחצי, כדי לזכות בכפרת עוונות", הסביר הרב. "המקובלים מתפללים לקב"ה שתמיד יהיה שלג בתקופה זו, כי זה סימן כפרה לעוונות.
"אבל השנה ימי השובבי"ם הסתיימו בלי שירד שלג בירושלים ובצפת, המקומות הקדושים שלנו. המקובלים מאמינים כי בשנה של נגיף, הצום עלול להחליש את האדם בתקופה קרה, ולכן הקב"ה נתן לנו כמה ימים חמים כדי שנוכל לצום ולהתחזק בתקופה הזאת".
הרב בצרי סיפר על התיקון שנוהגים המקובלים בימים אלה, "'גלגולי השלג' – 'תיקון' שגדולי המקובלים נהגו לעשות - על ידי ייסורי הגוף, במטרה לכפר על העבירות. הגלגולים - תשעה במספר - נעשים בעירום, ובגלל הסכנה שבדבר, נוהגים אותם רק יחידי סגולה שידועים כצדיקים מיוחדים. לאדם מן המניין המתעקש לקחת חלק בתיקון, מומלץ לאסוף מעט שלג בידיו ולמרוח אותו באזורים שונים בגוף כזרועות הידיים והפנים. השלג בא לאחר ימי השובבי"ם", הוסיף, "הוא סימן למחילת עוונות, לשמחה ולברכה".