בעקבות פסיקת בית המשפט העליון שמחייבת לאפשר תפילה בהפרדה בגן מאיר, הודיע הערב (יום ד') ראש עיריית תל אביב-יפו, רון חולדאי, כי העירייה תכבד את ההחלטה ותאפשר את התפילה כלשונה. עם זאת, חולדאי מתח ביקורת חריפה מאוד על החלטת בית המשפט: "בית המשפט העליון נתן יד להדרת נשים במרחב הציבורי ובכך פתח מדרון חלקלק. אני קורא לתושבי תל אביב-יפו לכבד את פסק הדין ולאפשר את התפילה בגן מאיר".
בית המשפט העליון פסק היום שארגון "ראש יהודי" יוכל לקיים תפילה בהפרדה מגדרית במרחב הציבורי בתל אביב, ביום כיפור הקרוב, כולל הצבת מחיצה בין גברים לנשים – אך התפילה תתקיים בגן מאיר ולא בכיכר דיזנגוף, מיקום פחות מרכזי בעיר, בהתאם לפשרה שהציעו השופטים.
למעשה מדובר בשתי תפילות: תפילת "כל נדרי" בתחילת הצום ותפילת נעילה בסיומו. במהלך דיון בערעור של "ראש יהודי", עיריית תל אביב דחתה את ההצעה שהעלו השופטים דוד מינץ, עופר גרוסקופף ויחיאל כשר – אך בסופו של דבר הם החליטו לחייב אותה לקיים את מתווה הפשרה.
במערכת הפוליטית התייחסו להחלטה. יו"ר ש"ס, ח"כ אריה דרעי, אמר כי "זהו ניצחון הצדק והשפיות, לאפשר ליהודים להתפלל כמנהג אבותיהם במדינת היהודים. בפסיקה זו יש כדי למחוק את חרפת חילול תפילת יום הכיפורים בשנה שעברה, שסימלה את הקרע והפילוג בעם, וכולי תקווה שהיא תביא לאחדות ופיוס בין כל חלקי העם".
גם השר לשירותי דת, מיכאל מלכיאלי, אמר כי ההחלטה "חשובה". הוא הוסיף כי "ביום הכיפורים בשנה שעברה עם ישראל נקרע מול התמונות הקשות שהגיעו מתל אביב, תמונות שהיו שיאו של הקרע בתוך עם ישראל. ימים ספורים לאחר מכן פרצה המלחמה הקשה שאנו נמצאים בה כבר שנה שלמה, כאשר פיגוע רודף פיגוע, חיילינו נלחמים בכל החזיתות וברצועת עזה יש 101 חטופים".
אבל לא רק בסיעות החרדיות בירכו על ההחלטה. השר גדעון סער אמר כי "בית המשפט העליון עשה צדק כשהפך את ההחלטה הבלתי-נתפסת של עיריית תל אביב למנוע תפילת יהודים ברשות הרבים על פי מסורת ישראל ביום הכיפורים. לעמוד על דבר פשוט וחשוב זה במדינה היהודית היחידה בעולם, מול שרירות לב של רשות שלטונית, זו לא רק ההחלטה השיפוטית הנכונה. זהו בעיניי מעשה של קידוש השם".
מי שהגיב פחות בשביעות רצון היה ראש האופוזיציה, ח"כ יאיר לפיד, שאמר: "אנחנו נכבד כמובן את פסיקת בית המשפט העליון, שאיפשרה תפילות בהפרדה בתל אביב. אני חוזר וקורא לציבור הליברלי שלא לתת למחרחרי המהומות שיזמו את התפילות האלה את המריבה שהם רוצים. לא ללכת להפגין נגד, כי זה מה שהם רוצים. עדיף להתעלם. שיישארו שם לבד, תקועים עם עצמם. אנחנו נלך לטקסים משותפים של יהדות סובלנית, מאירת פנים, המכבדת את מסורת ישראל האמיתית".
חולדאי לא היה היחיד בעירייה שמתח ביקורת על ההחלטה. המשנה לראש העיר תל אביב, ראובן לדיאנסקי, אמר: "זו החלטה שערורייתית של שופטי העליון, שהתירו למעשה להפריד בין גברים לנשים במרחב הציבורי. בתל אביב פרוסים מאות בתי כנסת, שבהם יכולה כל קהילה להתפלל על פי דרכה. אני גאה בעיריית תל אביב שפעלה בבית המשפט למען ערכיה של העיר שלנו. נמשיך להיאבק כדי שתל אביב תמשיך להיות עיר ליברלית ושיוויונית, ולא נאפשר לגופים משיחיים ומיסיונריים לשנות את אופי העיר בגסות".