רב"ט דוד מיטלמן, לוחם בגדוד 51 של חטיבת גולני, נפל בקרב הקשה בכיסופים בשמחת תורה. הוא גדל בחברה החרדית ועזב אותה עם ההחלטה להתגייס לצה"ל. מיטלמן התגורר בראש צורים אצל משפחה מאמצת, ונהרג דווקא בתקופה שבה החל להיווצר קשר מחודש בינו ובין בני משפחתו החרדים ממודיעין עילית. לזכרו, בני המשפחה שאימצה אותו יצאו ביוזמה לחלק לחיילים דסקיות צבאיות עם הפסוק "שמע ישראל".
לביא רוזיאביץ', אחיו המאמץ של מיטלמן, סיפר בריאיון ל-ynet Live: "דוד הגיע אלינו לפני שנה וחודשיים דרך עמותת 'עושי חיל' – עמותה שלוקחת חיילים שנפלטו ממסגרות חרדיות ועוזרת להם להתגייס עם כל התמיכה שצריך, ומצרפת להם משפחות מאמצות. היא נותנת להם דירה, חדר בבניין, מה שהם צריכים".
לדבריו, "המסע של דוד בצבא היה ארוך מאוד. הוא רצה נורא גולני מההתחלה, בבקו"ם, והוא נלחם. כל דבר שהוא היה צריך – הוא היה מתקשר אלינו. היו לו קצת בעיות עם המפקדים, הוא עשה שטויות, הוא לא אהב את המרות הזאת. הוא היה יוצא אלינו בחופשות – במיוחדת, ברגילה, תמיד היה אצלנו בבית".
היה לכם קשר גם עם המשפחה שממנה הוא הגיע? האם היה לו קשר איתם? והאם עכשיו אחרי שהוא נפל נוצר ביניכם איזשהו קשר?
"לפני שהוא נפל פגשנו את אמא שלו בהשבעה, שאליה היא הגיעה לגמרי בהפתעה. הוא ידע על זה, אנחנו ידענו ממש שנייה לפני כן. מה שידענו לפני כן זה שהוא בקשר עם סבתא שלו, ועכשיו אחרי שהוא נפל אנחנו מגלים על כל מיני השתדלויות של המשפחה ליצור איתו קשר. הם שלחו לו ליום ההולדת חומוס, פרחים וחטיפים לבסיס, והם ביקשו לבוא לבקר והוא היה טיפה מהוסס לגבי זה. עכשיו אנחנו בקשר עם המשפחה שלו. אנשים מדהימים, באמת. הם בני בית אצלנו, ואנחנו אצלם".
כמה כואב ומצמרר שזה קורה אחרי מותו, החיבור הזה.
"נכון, אבל באמת עכשיו הם מספרים לנו סיפורים, אנחנו שומעים על ההשתדלות שהייתה משני הצדדים, גם שלהם וגם שלו. זה יכול להיות מלחיץ נורא, אחרי שבר כזה, לנסות לעשות את הצעדים האלה, אבל אנחנו רואים שהם כן עשו את זה ושני הצדדים נהנו מזה. גילינו שהוא הגיע אליהם ממש במוצאי היום השני של ראש השנה, ממש לא מזמן. הוא הגיע לבית של ההורים שלו. שכר רכב עם חבר, והם נסעו לטיול. הוא הגיע במיוחד כל הדרך למודיעין עילית".
כעת, כאמור, יצאה המשפחה המאמצת בפרויקט לחלוקת דסקיות עם קריאת שמע לחיילים. "זה בעצם פרויקט שהתחלנו בצוק איתן ועכשיו חידשנו אותו לזכר דוד", מספר רוזיאביץ'. "אלה דסקיות שאפשר לצרף אותן לפק"ל, לשים אותן בכיסוי דסקית, ויש עליהן את 'שמע ישראל' עם הקדשה קטנה לדוד למטה. העלות של דסקית היא שמונה שקלים, שזה מחיר הייצור של כל דסקית, ואפשר לתרום כמה דסקיות שרוצים דרך קרן גוש עציון או דרכנו.
"אנשים תורמים משקלים בודדים ועד למאות ואלפים. אנחנו לוקחים את הדסקיות האלה, מגיעים איתן לחזית ונותנים אותן לחיילים, מדברים איתם על המורשת ומה שמחבר בינינו, אם זה רועי קליין או רבי עקיבא, אם זה במשרפות בשואה – הקריאה 'שמע ישראל' תמיד הייתה מנטרה שמחברת אותנו. זה מדבר לכל עם ישראל, וזה המסר שאנחנו רוצים להעביר".