לרגל יום השואה הבינלאומי, ועידת רבני אירופה השתתפה במיזם של עמותת "שם ונר", שבמסגרתו רבנים ראשיים ברחבי היבשת הדליקו נר זיכרון לזכר שישה מיליון היהודים שנספו בתקופת השואה. שר התפוצות נחמן שי השתתף גם כן במיזם והדליק נר לזכר הנספים עם עובדי משרדו.
חברי ועידת רבני אירופה המשמשים כרבנים הראשיים של קהילות שונות ביבשת כיבדו את זכר הנספים, באמצעות הדלקת נר זיכרון אישי בבתי הכנסת הראשיים של הקהילות. הרב נועם הטריג, הרב הראשי לציריך, הדליק נר זיכרון עם חברי הקהילה. הרב דניאל אשכנזי, רבה של הקהילה היהודית בברצלונה, הדליק בבית הכנסת הגדול בעיר – וכך גם הרב הראשי באודסה שבאוקראינה, הרב שלמה בקשט, ורבנים נוספים.
מוקדם יותר השבוע השתתפה הוועידה במיזם חדש באירופה ששם זרקור על ליל הבדולח. אורות בתי הכנסת נדלקו לאורך כל הלילה, כאות לתקומת העם והחיים היהודים ברחבי אירופה – זאת לצד הקראת סדר לימוד לזכר בתי הכנסת והיכלי התורה שנשרפו בליל הבדולח.
מאגר השמות של "שם ונר" מכיל קרוב ל-300,000 שמות שהוזנו בידי הציבור – ניצולים, בני משפחה, מכרים של הקורבנות, תלמידי בית ספר צעירים, קהילות ומקורות שונים. עמותת "שם ונר", שהוקמה בשנת 2013, מקדמת מסורת לאומית שבמסגרתה מודלקים ביום הזיכרון לשואה ולגבורה מאות אלפי נרות זיכרון אישיים – בבתים, בבתי ספר, ברשויות ציבוריות, ביחידות צה"ל, בכנסת, בבית הנשיא ובמגוון ארגונים, חברות ומוסדות ציבוריים. על כל נר נשמה תווית הנושאת את תמצית פרטיו האישיים של האדם שנספה בשואה, וכן קוד QR המפנה לאתר אינטרנט שבו אפשר לקרוא מידע על אותו אדם.
נשיא ועידת רבני אירופה והרב הראשי למוסקבה, הרב פנחס גולדשמידט: "אנחנו שמחים להיות שותפים במיזם החשוב הזה. לצד החובה המוסרית להנחיל את זיכרון השואה גם לדורות הבאים, אנו פועלים בכל דרך כדי להיאבק נגד כל החלטה שמצרה את החירויות הדתיות המגיעות לקהילות היהודיות באירופה. אחד החוקים הראשונים שנחקקו בידי גרמניה הנאצית נגד יהודים היה האיסור על שחיטה כשרה. השיקול מאחורי החוק הזה היה להקשות את חיי היהודים ככל האפשר. גם היום יש עדיין מדינות וגורמים שמנסים לחרוג מעקרונות היסוד של האו"ם ומהערכים שעליהם נבנתה אירופה שלאחר השואה. לזכרם של הנספים ולמען הקהילות היהודיות שחיות כעת באירופה, לא נאפשר להיסטוריה לחזור על עצמה".
מנכ"לית עמותת "שם ונר", נורה סיפרמן, הוסיפה: "אני מודה לוועידת רבני אירופה ולכל חברי הקהילות היהודיות שבחרו להשתתף במיזם שלנו לזכר הנספים, ובכך להעניק מקום לאנשים שסיפורם עוד לא נשמע. זיכרון השואה הוא רכיב מרכזי בעיצוב דמותו של כל יהודי בארץ ובעולם. נמשיך לפעול עם כל הגורמים בארץ ובעולם, כדי שכל אחד מששת מיליון הנספים בשואה יזכה שמישהו ידליק עבורו נר נשמה אישי".