יותר מ-10,000 תקריות אנטישמיות תועדו בארצות הברית מאז מתקפת הטרור הרצחנית של מחבלי חמאס ב-7 באוקטובר 2023. מדובר במספר הגבוה ביותר שתועד בפרק זמן כזה, מאז תחילת ניטור הנתונים בשנת 1979. בדיון בוועדת העלייה, הקליטה והתפוצות בכנסת נמסר כי 8,015 מהמקרים הם הטרדה בעל פה או בכתב. בנוסף אירעו עוד 1,840 מקרי ונדליזם ויותר מ-150 תקריות של תקיפה פיזית.
מהנתונים שהוצגו בדיון עולה עוד כי לפחות 1,200 מהתקריות האנטישמיות התרחשו בקמפוסים באוניברסיטאות. יותר מ-2,000 מהתקריות אירעו במוסדות יהודיים, כמו בתי כנסת ומרכזים קהילתיים. למעלה מ-3,000 תקריות התרחשו במהלך עצרות אנטי-ישראליות, שבהן הוצגו ביטויי תמיכה מפורשים בקבוצות טרור.
ד"ר רחלי ברץ, ראש המחלקה למאבק באנטישמיות בהסתדרות הציונות העולמית, אמרה: "מצב האנטישמיות היום גרוע יותר מאשר שנות ה-30 של המאה הקודמת. הידיעה על שריפת בית כנסת באוסטרליה לא פתחה מהדורות. יש ממשלות שמחוקקות חוקים אנטישמיים, וזה צריך לזעזע את ישראל ואת יהדות התפוצות".
ג'ונתן גרינבלט, המנכ"ל העולמי של הליגה נגד השמצה, דיבר גם הוא בדיון בוועדה בכנסת: "מאז תחילת המלחמה אנחנו עדים לעלייה של יותר מ-200% באירועים האנטישמיים. האנטישמיות כיום גרועה יותר מאי פעם, יותר ממה שראינו בדורות האחרונים. מרחב המדיה והרשתות החברתיות הוא החזית השמינית במלחמה של ישראל והעם היהודי, והמאבק על הדעה הציבורית העולמית הוא קרב שחשוב לא פחות מאשר הקרב על לבנון או סוריה".
גרינבלט הוסיף כי אף אחד לא אוהב להודות שהוא נכשל, אבל צריך לשנות את הגישה במאבק באנטישמיות ברחבי העולם. "ממשלת ישראל צריכה להשקיע כספים ולאמץ טקטיקות חדשות כדי להיאבק באנטישמיות", הוא אמר. "כדי להצליח במאבק באנטישמיות, עלינו לעבוד יחד. אנחנו לא צריכים להסכים על הכול, אבל עלינו לשתף פעולה. לא משנה איפה אנחנו גרים או מתפללים, העם היהודי חולק גורל קיומי משותף".
בדיון השתתף גם שר התפוצות והמאבק באנטישמיות, עמיחי שיקלי, שאמר: "איראן מניעה את האנטישמיות ברשתות, וחלק ממדינות המפרץ תומכות באידיאולוגיה של האחים המוסלמים. היום, תחת ארגוני זכויות אדם, ישנם פעילים אנטישמיים שמובילים פעולות אנטישמיות ברחבי העולם. בארה"ב יש תופעה של התרחבות השוליים הקיצוניים שתומכים באנטישמיות, זה צריך להטריד את כולנו. לפני מספר חודשים הקמנו מרכז שליטה של משרד התפוצות, שהצליח להעביר מידע מודיעיני על התקיפות האנטישמיות באמסטרדם. המאבק באנטישמיות הוא מלחמה לכל דבר ועניין. בלי חיזוק הזהות היהודית אי אפשר להילחם באנטישמיות".
רותי כהן דאר, מנהלת המחלקה למאבק באנטישמיות ושימור זכר השואה במשרד החוץ, התייחסה למאבק באנטישמיות ברשתות החברתיות: "המרחב הדיגיטלי והקמפוסים הפכו להיות מקומות פרוצים של הפצת שנאה כלפי יהודים וישראלים. העולם עובר נורמליזציה של אנטישמיות. המאבק באנטישמיות צריך להיות משותף לכל הארגונים השונים תוך יצירת בריתות וקואליציות מקומיות. אנחנו לא מהססים לפעול בכל הכלים הדיפלומטיים שעומדים ברשותנו כדי להגיב על תקריות אנטישמיות".
יעקב חגואל, יו"ר ההסתדרות הציונית העולמית, אמר כי על הממשלות בעולם לדאוג לביטחון היהודים. "המדינות צריכות לשמור על הביטחון ועל תחושת הביטחון. הממשלות ברחבי העולם לא עושות מספיק כדי למנוע את האנטישמיות", הוא אמר. "צריך לפעול במספר מישורים: חינוך, חקיקה ואכיפה. הקהילות היהודיות בעולם צריכות לתבוע את הזכויות שלהן מהמדינות. מדינת ישראל צריכה לתמוך בקהילות היהודיות ולסייע באמצעי ביטחון ולחזק את תחושת הביטחון של כל העם היהודי בכל מקום בעולם. מדינת ישראל חזקה זה עם יהודי חזק. צריך לעודד עלייה למדינת ישראל. מאז שפרצה המלחמה עלו לישראל למעלה מ-35 אלף יהודים. לאחר המלחמה יגיעו לישראל עוד עשרות אלפים. אני מודה לממשלת ישראל שהכירה ביהודים שנפגעו בעולם באירועים אנטישמיים כנפגעי פעולות איבה".
ג'יימי גלר, CMO של ארגון Aish, אמר בדיון בכנסת כי "מפחיד להיות יהודי בתפוצות היום". הוא הוסיף כי "70% מהיהודים ברחבי ארה"ב לא משויכים לשום ארגון וזה משאיר אותם לבד בהתמודדות מול האנטישמיות. הותרנו את העבודה הקשה של המאבק באנטישמיות לאקטיביסטים. המאבק באנטישמיות צריך להיות בכל זירה דיגיטלית. החינוך חייב להיות חלק מהמאבק באנטישמיות. המלחמה ברשתות משתוללת ואין לנו את ההגנה המתאימה. כל היהודים ברחבי העולם צריכים להתייצב בגאווה ולהיאבק באנטישמיות. אנחנו עם הנצח ואנחנו נשרוד גם את המאבק הזה".
משה חיים דיוויס, יועץ ראש עיריית ניו יורק, הגיע גם הוא לדיון בכנסת: "לפי נתוני הפשיעה האחרונים בניו יורק היו בשנה האחרונה 345 תקריות אנטישמיות בעיר. ראש עיריית ניו יורק רואה בעצמו איש מכבי בן זמננו. אני מתהלך ברחובות ניו יורק עם כיפה על ראשי בגאווה. מעולם לא חשתי פחד להפגין את הזהות היהודית שלי בגלוי בניו יורק. אני מצפה לעבודה משותפת למיגור האנטישמיות בניו יורק וברחבי העולם".
ח"כ עודד פורר, יו"ר ועדת העלייה, הקליטה והתפוצות, סיכם: "מאז מלחמת חרבות ברזל, ממדי האנטישמיות זינקו במאות אחוזים בכל רחבי העולם. יהודי התפוצות חיים בפחד, ונאלצים להסתיר סממני זיהוי יהודיים. האנטישמיות נגד יהודים קיימת בכל העולם. האחריות על ביטחונם של היהודים חלה על מדינותיהם. ברשתות החברתיות מתנהל שיח אנטישמי מובהק והכחשת טבח 7 באוקטובר, אך שיח זה לא מטופל בסנקציות וענישה מרתיעה. הרשתות הוזמנו להשתתף בדיון זה, אך בחרו לא להשתתף. אני שב וחוזר על הצורך והדחיפות להגדיר את הציונות כערך מוגן בקמפוסים בארה"ב, זאת צריכה להיות משימה משותפת של ישראל יחד עם מדינות נוספות בעולם".