בקבוק תבערה הושלך הלילה (יום ד') לעבר בית הכנסת נוז'יק, בית הכנסת היחיד ששרד בוורשה אחרי השואה. רק בנס המבנה המרכזי, שעשוי מעץ, לא עלה באש. עם זאת, נזק קל נגרם לקיר החיצוני של בית הכנסת.
לפני השואה הייתה ורשה מרכז תוסס של חיים ותרבות יהודיים בפולין. בבירה הפולנית חיו אז כ-350 אלף יהודים, שהיו כשליש מאוכלוסיית ורשה. בוורשה פעלו אז מאות בתי כנסת ובתי תפילה, ובית הכנסת נוז'יק הוא השריד היחיד שנותר כיום.
המקרה גרר גינויים רבים. נשיא פולין, אנדז'יי דודה, כתב בחשבון ה-X שלו: "אני מגנה את המתקפה המבישה על בית הכנסת נוז'יק בוורשה. אין מקום לאנטישמיות בפולין! אין מקום לשנאה בפולין!".
שגריר ישראל בפולין, ד"ר יעקב ליבנה, אמר: "אסור להשלים עם מתקפות אנטישמיות נוראיות כאלה. יש למצוא ולהעניש את המבצעים". גם שגרירות ארה"ב בוורשה פרסמה גינוי חריף. "אנו עומדים בסולידריות עם חברי בית הכנסת וכל הקהילה היהודית בפולין. אנו תומכים בכל אלה שפועלים למאבק באנטישמיות", נכתב בהודעת השגרירות האמריקנית.
מיד ושם נמסר: "אנו מגנים בחריפות את הפגיעה שבוצעה בבית הכנסת נוז'יק בוורשה. מדובר בבית הכנסת היחיד בעיר ששרד את השואה, מה שהופך התקפה אנטישמית זו לחמורה עוד יותר. אנו דורשים משלטונות פולין לא לחסוך מאמצים, למצוא את המבצעים ולהביאם לדין".
בית הכנסת העתיק "נוז'יק", שנחנך בשנת 1902, הוא כאמור היחיד מבין בתי הכנסת בוורשה ששרד את השואה – אך מאז ועד היום לא הצליחו ספסליו להתמלא עד תום, כמו בימים שקדמו להשמדת יהדות פולין. 400 מקומות יש בבית הכנסת, ובימי השיא של החגים מגיע מניין המתפללים בו ליותר מ-150.
ביום שני הקרוב, יום השואה, יתקיים במחנה ההשמדה אושוויץ בפולין מצעד החיים. במצעד ישתתפו גם השנה ניצולי שואה ובני נוער רבים מרחבי העולם. בפולין יש חשש כבד מפני מעשים אנטישמיים שיעיבו על מצעד החיים השנתי. 55 שורדי שואה מרחבי העולם, בהם שבעה שורדי שואה נפגעי מתקפת הטרור הרצחנית של מחבלי חמאס ב-7 באוקטובר, יובילו השנה ביום השואה את המצעד.